local-stats-pixel fb-conv-api

Neliels ieskats Maskavas zoodārzā ziemas gaidās9

126 0

Svaigas zivis, maize un visdažādākie augļi – lācenei Rozai ir dubults barošanas režīms. Maskavas zoodārza darbinieki jau sāk gatavot viņu ziemai. Novembra beigās brūnie lāči dodas ziemas miegā. Lai miegs būtu mierīgs, jāiegūst tauku slānītis, un Roza to arī aktīvi iegūst. Viņa nav skopa un dalās ēdienā ar vietējām vārnām.

Burunduki arī gatavojas ziemai, jo ne tikai pastiprināti ēd, bet arī siltina mājiņas. Kā arī gatavo gardus krājumus – riekstus, sēklas, burkānus, ābolus – gadījumā, ja pamodīsies. Burunduka mājiņā virsū ir ligzdiņa no siltas vilniņas, iekšā caurums, kurā sēdēs burunduks un sildīsies. Zem šīs ligzdiņas burunduki liek visus savus dauzveidīgos krājumus. Burunduku krājumi var būt līdz pat 2 kg.

Ziemā guļ arī čuskas, kurām ir vajadzīgi īpaši apstākļi – tumšas telpas un temperatūra ne augstāka par 10° . Čūskas tiek piebarotas, lai vidukļa rajonā būtu pietiekošs tauku slānītis. Bet 2-3 nedēļas pirms ieziemošanas čūskas ir jāpārtrauc barot. Ja čūska par maz vai par daudz ēdīs, izmainīsies hormonālais fons, un tādēļ tai nebūs pēcnācēju.

Ragainie dzīvnieki uz ziemu ataudzē biezu vilnu, lai mierīgi varētu lēkāt arī 30° salā.

Redzamajai polārajai pūcei ir tikai pusgads, tādēļ šī ziema būs pirmā viņas mūžā. Pūcei ir ļoti biezs apspalvojums un ļoti pūkainas kājiņas, kas neļaus nosalt sniegā.

Spriežot pēc tā, kā uzvedas dzīvnieki, mūs gaida pamatīgs sals...

126 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Lācene Roza labprāt pašņakerētos pa kādu medus podu!!!emotionVispār man tos dzīvniekus zoodārzā ir mazliet žēl!!!emotionlaiza:aēduši viņi ir,bet vai ir laimīgi ar dzīvi nebrīvē??!
7 0 atbildēt
Visgrūtāk zoodārzos ir ziloņiem!!!Bet roņi tur gan uz haļavu uzdzīvo!!!emotionEs gribētu būt ronis ,kas katru dienu tik ēstu siļķes un vārtītos saulītē pie baseina!!!emotion
6 0 atbildēt

 emotion  emotion 

2 0 atbildēt

Tos gatavo karam Sirija, dzirdeju ka Krievijai sak aptrukties cilveku resursi.

1 0 atbildēt

Žēl cilvjus, kuriem tik daudz žults un naida, un kuri nespēj saskatīt labestību un būt labestīgi...

1 0 atbildēt

izskatas, ka ar visu vinu krieveliiigo naudinu, tas zoo suuuuukaaa manu mazo pi*piiiti! 

wtf, laciiitis un paris chuuuskinas? 

sie ar visu PSRS laiku cilveku psihologijs izpeti stura majas nnav sapratusi neko, tapec jau krievija ir suna suuuds ar visu naftu un dabas gaziiiteeem. Stulbi pec velna. Es jekbura ES viduveja izmere pilsetaa labaaaku zoo redzu!!! 

un jaa, muuusu Riiiidzina ir viduveeja ES pilseeetina. Zoo nav super, bet vismaz fukin labaks par to putljera suuudu. 

P.S. fuck offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

1 1 atbildēt