local-stats-pixel fb-conv-api

Latvija - Dzīve Krievijas ēnā3

29 0

Tikko skrulējot cauri savam YouTube "fīdam" uzgāju dokomentālo filmu. Ar nosaukumu "Latvia - life in Russia's shadow"

++

Taja iet runa par Krievijas valodas un krievu, ka tādi dzīvi Latvijā.

+++

Par cik krievi ir aptuveni 40% no Latvijas iedzīvotajiem ,es uzskatu, ka sis ir samēra SVARĪGI!

Filmā stāstīts par Mūziķes Māras ( no grupar Astro`n`out ) dzīvi, un to, ka viņa jūtas dzīvojot Maskačkā, jeb Maskavas ielā ( Filma ta tiek saukta par mazo Krieviju ) tiek arī izskaidrots, ka Maskavas iela ir viens no "kriminālākajiem" rajoniem valstī un, ka narko dīleri tur ir praktiski uz katra stūra.

Māra šaja rajona ( Maskačkā) dzīvo jau 12 gadus un tur piedzemdējusi un audzina abus savus bērnus. Māra saka "Ir slikta sajūta, ka ieejot veikaļa ar tevi automātiskis āk runāt krieviski, un ka pašai jāpiebilst, ka es runāju latviski." un " Latvijā dzīvojot prakstiski OBLIGĀTI ir jazin 3 valodas (latviesu, krievu un angļu), jo tās ir valodas, kuras Latvija ir visvairak izplatītas."

+++

Izstāstīts arī tas, ka daudz krievu tautības cilvēki, kuri nav pārsnieguši 30 gadu vecumu, mekle iespēju "iesakņoties" Latvijas sabiedrībā un arī, ka krievu tautības cilveki, jau vairak, kā 20 gadus ir gaidijuši televīziju, kura runā krieviski Latvijā.

+++

Noskaties arī Tu!

+++

Astro`n`out dziesma, kura dziem Māra.

29 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Par LATVISKU Latviju!!!
11 0 atbildēt

Jāsāk ir katram ar sevi pašu. Un mazākais, ar ko var sākt - pašiem nekropļot savu dzimto valodu. Latviešu valodā ne tiek lietoti tādi jēdzieni kā "... runa iet par..." un "... par cik ...". Šāds izteiksmes stils ir ievazāts no krievu valodas. 

6 0 atbildēt