local-stats-pixel fb-conv-api

GoPro 4 Silver14

125 1

Esmu ticis pie jaunas ierīces, GoPro 4.

Tas ir iznācis divās versijās- Silver un Black.

Silver ir lētāks un mazāk jaudīgs, bet tādēļ tur ilgāk bateriju ( ~30% ilgāk)

Mazliet par iespējām:

Pārsteidzošākais man bija 4K izšķirtspēja. Bet normālā filmēšanas režīmā var attīstīt tikai 15 kadrus sekundē. Bet par cik es uzņemu timelapse, man tas ir tieši laikā, jo man vajag labi ja kadru 2 sekundēs.

Protams ir arī 2.7k, bet tas ir ne šis ne tas, vienīgi, ja ir vēlme apgriezt attēlu, kā arī stabilizēt. (30fps)

Full HD ir pieejami 60 kadri, kas ļauj palēnināt video, ja nepieciešams, bet ne tik labi kā 720p, kuri ļauj attīstīt 120 kadrus sekundē.

Ir atsevišķa iespēja filmēt vai fotogrāfēt timelapse( arī naktī).

Kamerai piemīt lieliska spēja balansēt balto krāsu. Un ja kaut kas arī nepatīk, tad ir GoPro Studio, kas ir bezmaksas programma video apstrādei.

Baterija tur aptuveni pusotru stundu, ar timelapse var izvilkt līdz divām ar pusi. Un ja apdomā pirkt šo aparātu, tad pērc uzreiz rezerves bateriju, jo lai labus kadrus dabūtu ar vienu bateriju būs par maz.

Ir viens liels mīnuss- līdzi nenāk atmiņas karte un pašai kamerai atmiņas nav. Un atmiņas kartes, kuras tiek oficiāli atbalstītas ir augstā gala kartes. Vidējas kartes cena, kura derētu šim aparātam, ir 60 eiro. T.i 64Gb UHS karte. Ar standarta klases kartēm neies cauri, jo kamera dos materiālu ātrāk, nekā karte ir spējīga saglabāt. Beigās dabūsi nelietojamus gigabaitīgus failus.

Bet ir arī plusi- mazs touchscreens, kurš lieki noder, lai apskatītu nofilmēto, novietotu kameru, kā arī uzstādītu video materiālam vajadzīgos parametrus. Komplaktā ietilpst plāksne ar stiprinājumu, kuru var lieliski izmantot, lai novietotu kameru uz dažādās vietās un filmētu timelapse.

Beigās ir daži video ar maniem testiem (kurus vēlams skatīties maksimālā izšķirtspējā)

Par SD katēm var sīkāk izlasīt:

https://www.sdcard.org/developers/overview/speed_class/

Par GoPro:

http://www.cnet.com/products/gopro-hero4-silver/









125 1 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Esmu šīs kameras īpašnieks jau gadu, uzskatu ka silver ir daudz labāks par black, jo ir dispejs un daudz izturīgāka baterija. Vienīgais black plus ir 4k uz 30fps. Bet ja tā padomā, cik daudziem no mums ir 4k monitori? Reāli neredzu jēgu no tādas izšķirtspējas. 4k faili sver kosmosu, kopēšanas un renderēšanas laiki vispār ir ārprātīgi. Ar 1080 60fps 15min video jau sver 3.7gb. Domāju Silver ir daudz labāks pirkums parastam mirstīgajam.

5 0 atbildēt

Par cik EURO nopirki? Kur?

2 0 atbildēt

video stabilizācija šim ir? emotion 

1 0 atbildēt

Laikam sākumā vajadzētu aiziet uz fotokursiem, lai iemācītos kā izslēgt zibspuldzi, ja tā ļoti atspīd pret mērķa objektu.

1 1 atbildēt