local-stats-pixel fb-conv-api

Doberman9

26 0
Pēc pieprasījuma, turpinām uz suniskas nots :)

Tātad, dobermaņi jeb dobermanpinčeri ir viena no vispazīstamākajām suņu šķirnēm. Agrāk plaši lietoti kā sargsuņi un policijas suņi, bet mūsdienās, pateicoties veiksmīgai selekcijai, ir populāri arī kā mājas mīluļi.

Dobermaņi ir veikli, modri, izteikti inteliģenti un ļoti uzticami. Skausta augstums līdz 72 cm, svars līdz 45 kg, muskuļots ķermenis.
Kas attiecas uz apmatojuma krāsu, visbiežāk esam pieraduši redzēt tipiski melno krāsu, bet ģenētiski dobermanis var tikt ne tikai pie melna, bet arī pie rūsgana, dzeltenbrūna un pat zilgana apmatojuma. Sastopams arī balts apmatojums, bet no tā iesaka izvairīties, jo baltajiem dobermaņiem mēdz būt smagas problēmas ar veselību tuvradniecīgās krustošanas dēļ.

Valstīs, kur atļauts, tiek kupētas ausis un aste, lai suns atbilstu kennel standartam, bet dabīgi dobermaņiem ir samērā garas astes un nošļukušas austiņas.


Dobermanpinčers tika radīts Vācijā 19.gs beigās no daudzām dažādām suņu šķirnēm, piemēram, katrā dobermanī ir daļiņa no pinčera, rotveilera, tūringenas aitu suņa, melnā greihaunda, vācu doga, vācu īsspalvainā pointera, mančesteras terjera un vēl citiem.


Dobermaņi parasti dzīvo 10 - 14 gadus, slimības parasti ir ģenētiska rakstura, bieži sastopams arī vēzis un nervu slimības.


lūk arī dažas bildītes :)
video redzami trīs dažādas krāsas dobi ūn kā dobs apsargā zīdaini (kas tiem ir ļoti raksturīgs)




26 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000
Ideāls!! emotion emotion emotion
0 0 atbildēt
Šie ir varen gudri suņi. Ne pa velti izmanto policijas u.c. tāda veida darbos.
0 0 atbildēt
lab bik nogļukoja, bildes būs bik vēlāk :)
0 0 atbildēt
smukulīši! emotion
0 0 atbildēt
Žel,ka suņus nākošgad vairs nekupēr.Nekupētu dobermani negribētu,izskatās pēc kranča :(
0 0 atbildēt
Trushiitis Tiesa Bet mīļi izskatās....
0 0 atbildēt
Mm... nū.. emotion Pazinu vienu tādu suņuku,mīļs jau,bēt,laikam nav no tiem labākajiem,bet katram savs. :]
0 0 atbildēt
suns 5 bildee ir "nogljukots"
0 0 atbildēt
Varbūt kāds zin kā dobermanim pēc ausu kupēšanas viņas sasiet lai viņas pēctam smuki stāvētu? Lūdzu sūtiet uz e-pastu Gros-man@inbox.lv
0 0 atbildēt