local-stats-pixel fb-conv-api

fakti par suncīšiem.2

55 1

Sveiki spocēni. Šie būs faktipar suņukiem😊.



1. Suņiem svīst tikai pēdas. Vienīgais veids, kā viņi var sevi atvēsināt, ir elsošana.

2. Suņiem ir aptuveni 100 dažādas sejas izteiksmes, no kurām lielākā daļa tiek veidota ar ausīm.

3. Pasaulē ir vairāk nekā 350 dažādas suņu šķirnes.

4. Pēc slavenā kuģa "Titānika" nogrimšanas izdzīvoja trīs suņi. Kā viņi nokļuva glābšanas laivās, ja tajās nepietika vietas pat visiem cilvēkiem? Izrādās, tie bija ļoti mazi sunīši un, visticamāk, neviens viņu klātbūtni pat nemanīja. Izglābās divi Pomerānijas špici un viens pekinietis. Zināms, ka špicu kucīti vārdā Lēdija saimniece bija ievīstījusi segā, tādēļ kuģa apkalpes locekļi suni noturēja par zīdaini un ar to kopā ļāva iekāpt glābšanas laivā.

5. Suņiem nav apendiksa jeb aklās zarnas piedēkļa.

6. Pasaulē vecākais suns mira 29 gadu un 282 dienu vecumā Amerikas Savienotajās Valstīs. Tas bija jauktenis vārdā Makss, kurā ritēja bīgla, takša un terjera asinis.

7. Pasaulē lielākā suņa augums, mērot no pēdas līdz skaustam, bija 110 centimetri, bet garums, mērot no purna līdz astes galam, bija 221 centimetrs. Par Milzu Džordžu dēvētais vācu dogs svēra 111 kilogramus.

8. Par mazāko suni pasaulē atzīta garspalvaina čivavas šķirnes kucīte Bubū (ang. val. Boo Boo), kura kopā ar saimnieci dzīvo Kentuki štatā, Amerikā. Viņas augums ir vien 10,16 centimetri un svars nedaudz pārsniedz 900 gramus.

9. Suņu "valodas arsenālā" ir aptuveni desmit atšķirīgas skaņas.

10. Dalmācieši piedzimst bez plankumiem. Sākumā kucēni ir pilnīgi balti. Plankumi pamazām parādās, tiem augot.

11. Pretēji plaši izplatītam uzskatam suņi pasauli neredz melnbaltu. Viņi spēj izšķirt zilu, dzeltenu, zaļu un pelēku nokrāsu. Sarkano krāsu gan viņi redz kā pelēku.

12. Lielākā daļa suņu, skrienot ar maksimālu jaudu, spēj attīstīt ātrumu 30 km/h.

13. Eksperimentos noskaidrots, ka, izmantojot ausis gluži kā lokatorus, suns spēj atrast skaņas avotu sešās sekundes simtdaļās.

14. Suns kļuva par mājdzīvnieku pirms vairāk nekā 10 tūkstošiem gadu un bija viens no pirmajiem savvaļas dzīvniekiem, ko pieradināja cilvēks.

15. Zinātnieki noskaidrojuši, ka arī suņi redz sapņus. Droši vien būsiet ievērojuši, ka guļot sunim reizēm raustās ķepas, it kā viņš skrietu? Iespējams, ķepainis sapnī dzenas pakaļ kādam kaitinošam kaķim vai medījumam.

16. Suņi guļ saritinājušies kamolā ne tāpēc, lai izskatītos mīļi un neatvairāmi. Tas ir gadsimtiem sens instinkts, lai ilgāk saglabātu siltumu un pasargātu vēderu un dzīvībai svarīgos orgānus no plēsējiem.

17. Suņa oža ir 10–100 tūkstoš reižu labāka nekā cilvēkam.

18. Sunim nav nepieciešamas nakts redzamības brilles. Dzīvniekam acī ir īpaša membrāna, kas ļauj redzēt tumsā.

19. Nekrītiet panikā, ja, mērot sunim temperatūru, stabiņš uzslīd virs 36,6 °C. Četrkājainajam mīlulim absolūti normāla ķermeņa temperatūra ir 38–39,2 °C.

55 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

+++++emotion

0 0 atbildēt