local-stats-pixel fb-conv-api

džeka rasela terjers0

Sveiki.

Džeka Rasela terjers tika izveidots XVIII gs. laika Devona un to izdarija Džons Rasels. Vinš piedzima 1795. gada, gimene, kuras kaisliba bija lapsu medibas. Vinam bija nepieciešams suns, kurš spetu tikt lidzi zirgam, dzities pakal lapsam un vienlaikus but pietiekami mazs, lai izdabutu lapsu no vinas midzena. Studejot Oksforda, vinš ieveroja savam vajadzibam nevainojami atbilstošu suni, kas piedereja piena piegadatajam. Jadoma, šis ari bija pirmais suns, kuru pasaule iepazina ar tagadejo vardu. Apraksts Suns ir salidzinoši mazs, aktivs un dzivespriecigs terjers, galvenokart balta krasa. Sakotneji vinš tika izmantots ka lapsu medibu suns, kas ierokas lapsas ala, tadel vinš ir attiecigi veidots. Vinam ir garas kajas, kas bija ideali piemerotas medibas ar zirgiem, bet kermenis ir veidots ta, lai lautu ieklut ari loti šauras vietas.


Krāsa
Vinš ir balta vai galvenokart balta krasa ar dzeltenbruniem, citronkrasas vai melniem. Tie parasti ir izvietoti uz galvas vai astes pamatnes.


Izmēra kategorija
Mazs


Apmatojuma garums
Iss/Gluds


Paredzamais dzīves ilgums
Džeka Rasela terjers videji dzivo 14 gadus vai vairak.


Vidējais metiena lielums
Metiena parasti ir 4 lidz 8 kuceni.


Svara/Augstuma amplitūda
Skausta augstums kucei ir 33 cm, svars - 5 - 8 kg, sunim attiecigi - 36 cm un 5 – 8 kg.

AUGSTUMS MINIMĀLAIS MAKSIMĀLAIS Kucite 33 33 Suns 33 36 SVARS MINIMĀLAIS MAKSIMĀLAIS Kucite 5 8 Suns 5 8


Saslimšanas
Džeka Rasela terjers ir visuma veseligs suns. Pastav nedaudzas iedzimtas redzes problemas, tapec ir ieteicams iegadaties kucenu tikai no parbauditiem vecakiem.


Kopīgās saslimšanas
Acis - Katarakta - Iedzimts, Acis - Lecas defekti,

Selekcionēšana Džeka Rasela terjeram ir viegli izpatikt, vinš nav izveligs baribas zina.






Raksturs Kopuma Džeka Rasela terjers ir draudzigs, ziedo sevi un izrada piekeršanos. Vinš labi saprotas ar berniem un spej klut par labu miluli aktivai gimenei. Vinš ir jasocialize jau no mazotnes, jo ipaši ar kakiem un jebkuriem citiem majas miluliem. Darzkopji driz vien konstates, ka šis suns uzrok visu bez iznemuma, jo rakšana ir viena no ši terjera dzives kaislibam.


Saprātīgums
Džeka Rasela terjers ir sapratigs maza auguma suns, bet var but nedaudz ietiepigs, ka jau visi terjeri. Dresura ir salidzinoši viegla, tacu jaievero konsekvence un stingriba. Vinš var pilniba ignoret saimnieku, ja ir uzgajis interesantas pedas, tadel ir loti svarigi apgut atsaukšanas komandu. Vinš var iztureties samera valdonigi pret citiem suniem, ipaši citiem terjeriem, tapec ir atbilstoši jasocialize un jaapmaca jau no mazotnes.


Enerģijas līmenis
Augsts


Riešanas tendence
Videja


Nepieciešamība pēc fiziskajām aktivitātēm
60-80 minutes - Šis suns ir loti aktivs maza auguma terjers. Vinam patik garas pastaigas, kuras vinš var kusteties bez pavadas un parmeklet apkartni, atrodot sev interesejošus aromatus.


Spējas un gatavība aizsargāt saimnieku
Videjas


Piemērots kā sargsuns
Vaji


Piemērotība bērniem
Videja


Piemērots pārvadāšanai
Labi


Spēja palikt vienatnē
Videja


Agresijas līmenis
Zems


Saderība ar citiem dzīvniekiem
Zema

Kopšana un izstādes Džeka Rasela terjeram iespejams gan ass, gan gluds apmatojums; abos gadijumos tas ir blivs dubultapmatojums. Asspalvainais Džeka Rasela terjers ir jaapgriež ar rokam. Tas ir jadara vismaz divreiz gada. Gludspalvainais Džeka Rasela terjers ir daudz vieglak kopjams, to var kopt tikai ar gumijas cimdu, iznemot izkritušos un atmirušos akotmatus. Abos gadijumos apmatojums ir jaizsuka ik nedelu.


Kopšanas prasības
Reizi nedela


Apmatojuma izkrišana
Neliela


Izstādes raksturojums
Džeka Rasela terjeram ir lidzens, videji plats galvaskauss. Acis ir novietotas dzili dobumos, tas ir dimanta formas un tumša krasa. Ausis ir mazas, V-veida, sakrokotas un cieši piegul galvai. Ausu gali sasniedz acu kaktinus. Mutei ir pilnigs škerveida sakodiens ar specigu un muskulotu žokli. Kakls ir salidzinoši garš un muskulots. Kruškurvis ir samera izteikts, beidzas augstak par celgalu. Mugura ir taisna un speciga. garums nedaudz parsniedz augstumu. Priekškajas ir taisnas un specigas; pakalkajas ir specigas, muskulotas. Pedas ir kompaktas. Aste ir novietota salidzinoši augstu un tiek tureta augstu. Ja aste ir kupeta, ta ir speciga, taisna un ar savu garumu papildina kermena proporcionalo uzbuvi. Ja aste ir dabiska garuma, ta ir, cik iespejams, taisna, masiva pie pamatnes un konusveida astesgala. Apmatojums ir dabiski ass, cieši piegulošs un biezs abam škirnes variacijam. Vinš ir balta vai galvenokart balta krasa ar dzeltenbruniem, citronkrasas vai melniem lasumiem. Tie visbiežak ir izvietoti uz galvas vai astes pamatnes.


Šķirnes grupas apraksts
Džeka Rasela terjers pieder terjeru grupai. Sakotneji vinš tika izmantots žurku un trušu medibas; musdienas vinš ir kompanjons.


Šķirnes grupa
Ganu

4 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000