local-stats-pixel fb-conv-api

Zinātnieki ir nogalinājuši pasaulē vecāko dzīvnieku. Kāpēc?7

227 6

Pavisam nesen ASV un Lielbritānijas zinātnieki ir nogalinājuši pasaules vecāko dzīvnieku, tikai lai pārbaudītu to vecumu. Izrādās, ka šis dzīvnieks ir dzīvojis vēl Kolumba laikā, kad pats ceļojis uz ASV, lai atklātu jaunās zemes. Šis dzīvnieks bija 507 gadus veca.

Bet nesen bija tikai uzskatīts, ka vecākais dzīvneiks ir dzīvojis 220.gadus vecs, kuru atrada 1982.gadā. Bet šo veco 507.gadus vecā būtne pētīja Britu pētnieku grupa Pola Batlera vadībā atradusi molusku vēl 2006.gadā pie Islandes ziemeļu piekrastes. Zinātnieki vākuši moluskus un viņu gliemežvākus, lai izpētītu to struktūru un ar to palīdzību analizētu klimata pārmaiņas pēdējo 100 gadu laikā, bet vēlāk pētot to vecumu zinātnieki to nejauši noslepkavoja un vairāk neko nevarēja pateikt, kā tikai to, ka šis dzīvnieks bija 507.gadus vecs un varēja vēl ilgi dzīvot, jo pēc šunām skatoties nekas nebija bojāts un šunas vēl bija augšanas stadijā.

Zinātnieki skaidro, ka šādu dzīvnieku ir pavisam noteikti daudz vēl, jo gliemežus ietakmē tā vide, kur viņi dzīvo un šis dzīvnieks būtu vēl pavisam noteikti dzīvojis vēl vismaz 200 gadus, jo apstākļi kurā tas dzīvoja bija pavisam labvēlīgi un netraucēja šim dzīvniekam dzīvot ne laikapstākļi, ne klimatu maiņa pēdējos 500 gados.

Dzīvniekam jau pēc nāves piešķīra vārdu Mins par godu senajai dinastijai, kas valdījusi Ķīnā laikā, kad molusks piedzima. Taču izrādījās, ka zinātnieki nokļūdījušies par 100 gadiem. Jaunākie precizētie pētījumi liecina, ka molusks dzimis aptuveni 1499.gadā. Zinātnieki neko nenožēlo, nogalinot šo dzīvnieku, jo vienīgā iespēja skaidroja Batlers, bija nogalinot viņu, lai uzzinātu tā vecumu un klimata maiņu pēdējos 500 gados. ATCERIES! Novērtēt rakstu ar + vai - , bet es ļoti ceru uz tavu + emotion
227 6 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Kas tad tulkojumam vainas? Normāli iztulkots,vismaz es sapratu.Bet par gliemezi-dažiem neveicas!

6 0 atbildēt

Zinātnieki ir nogalinājuši pasaulē vecāko dzīvnieku. Kāpēc?

"Tāpēc, ka pietiks dzīvot" - teica zinātnieks un noslepkavoja gliemezi. Laikam labprātīgi negribēja runāt par Kolumbu un Minu dinastiju....

5 0 atbildēt

tulkojums ir okey, bet vajadzētu pārlasīt un izlabot pāris vietas, jo steigā esi kļūdījies. emotion

1 0 atbildēt
Ammm. Vai tad nebijas tās medūzas, kas no zauru laikiem dzīvo? Vai arī pati suga ir tik ilgi izdzīvojusi?
0 0 atbildēt

Derētu piebilst, ka dzīvnieks ir gliemis, konkrētāk, gliemene Arctica islandica.

0 0 atbildēt

Ārkārtīgi neveikls tulkojums. Diemžēl uz plusu nevelk.

7 8 atbildēt