local-stats-pixel fb-conv-api

Visnoslēpumainākā kuģa katastrofa.22

1182 2

Katastrofa aiz dzelzs aizkara, kur uz laiku laikiem daudz kas tā arī paliks neatminēts, jo noslēpt pašu katastrofu tās izmeklētājiem likās svarīgāk. nekā noskaidrot notikušo. Vai tā varētu tikt atklāta, ja viss notiktu citā valstī? Notikumi bija tādā pakāpē mīklaini un noslēpumaini, ka iespējams, arī tad ne....

1983 gada 5. Jūnijā 22:35 tvaikonis "Aleksandrs Suvorovs" , kurš brauca pa tūrisma maršrutu Rostova- Maskava cauri Uļjanovskai ar maksimālo ātrumu 25 km/h ietriecās dzelzceļa tilta daļā, kas nebija paredzēta, lai tai brauktu cauri kuģi. Nobraucot vēl 300 metrus kuģis apstājās. Rezultātā sekunžu laikā tika burtiski noslaucīts kuģa augšklājs, stūres māja un skurstenis. Cietusī tilta daļa tika nobīdīta par 40 cm. Tajā laikā liela daļa pasažieru atradās augšklāja kinozālē, kur skatījās filmu "XX gadsimta pirāti", vienā mirklī gāja bojā 176 cilvēki Šajā laikā pa tiltu gāja kravas vilciens, trieciena izraisītā sliežu bojājuma dēl no sliedēm noskrēja 11 vagonu, un pār nelaimīgo kuģi sāka līt baļķu, ogļu un graudu lietus. Brīnumainā kārtā tilta margās palika iekārusies benzīna cisterna, kura varēja pārvērst kuģi degošā lāpā.

1182 2 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

WoW! Aizraujoš raksts. Nemaz nezināju par šādu notikumu. Paldies :)

25 0 atbildēt

PSRS katastrofu nebija :)  jā, oficiāli neziņoja un centās noklusēt, bet bezvadu telefons darbojās un parasti šie notikumi apauga ar visnereālākajām versijām, šo to par katastrofām savienībā ziņoja arī "Anerikas Balss no Vašingtonas".

15 0 atbildēt

Interesants raksts! Paldies! +6!

Tagad ar pieejamiem saziņas līdzekļiem un visiem citiem "pribambasiem" krieviem ir grūtāk noslēpt un pavirši "izmeklēt" līdzīgus "kāzusus" it sevišķi, ja ir iesaistīti ārzemnieki. Bet savādāk mēs par plašo Krieviju dzirdētu tikai labas un patīkamas ziņa. Tā viņiem bija un ir iekārtots. Nevis izmeklēt negadījumu, lai pēc iespējas neatkārtotos tādas situācijas bet noslēpt patiesos faktus.

13 0 atbildēt

izlasiju ar tādu aizrautību, ka gribētu pats izpētīt kas tad tur īsti noticis. ;D

10 0 atbildēt
Intresants raksts, gaidu nakosho stastu:)
6 0 atbildēt

PSRS vēsture pilnībā sastāv no maziem, netīriem noslēpumiem.

5 0 atbildēt

labs!

4 0 atbildēt

Lieliski, raksts paldies tev, kad ir kkas jauns ko palasīt. emotion

šis atkal vis smirb pēc kārtējas krievu [neparprotiet tagad notiekošo] apslēptajām valsts noklusētajam slepkavība, kā jau notiek ķipa nelaimes gadijums.

4 0 atbildēt

tenkjuu emotion

3 0 atbildēt

Labs un interesants raksts! Bija interesanti lasīt!

3 0 atbildēt

Par šito skatījos raidījumu

0 0 atbildēt

Interesanti. Jāzin vairāk par pilnīgi visu lietu, lai subjektīvi spriestu, kādēļ tā notika.

0 0 atbildēt

Gan jau amīši dara to pašu tagad.. tikai ar media palīdzību visu pro izpušķoemotion

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Tā ir krievija. Brīnums, ka spārni kuğim neuzauga.
0 0 atbildēt

Izskatās kopēts

2 26 atbildēt