local-stats-pixel fb-conv-api

Viduseiropas baltu tauta obri10

151 0

Pirmā vēsts par obru tautu ir gūta no burtnieku mutvārdu vēstures stāsta. Nezin no kurienes pēc Pietālavas novada pakļaušanas krievu kņaziem tur ieradusies liela un kareivīga baltu tautas kopa, kas atkarojusi krieviem pakļauto Tālavas teritoriju. Paši sevi viņi saukuši par obriem. Pārvietojušies zirgu divjūgu ratos, kas saukti par obrām. Šo ratu konstrukcija bijusi tāda, ka tiem nebija ne augšas, ne apakšas – tos varēja apgāzt un jūgt no jauna. Paši obri bijuši kareivīgi un lepni, bet ātri sajaukušies ar Tālavas latgaļiem. Pēc trim četrām paaudzēm viņus vairs nav bijis iespējams atšķirt no vietējiem latgaļiem. Viņiem bijuši savi burtnieki un rakstība mezglu un burtu rakstā.

151 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Interesants un ĻOTI izglītojošs raksts! Malacis!

2 0 atbildēt

Vēl par senajām baltu tautām, lūdzu.

2 0 atbildēt

Ļoti foršs raksts!

1 0 atbildēt

Slāvi nav tauta,bet Romas vergu pabiras.Visi to it kā zin,bet visu laiku bāž šos kā tautu.Baltu tauta sastāvēja no ciltīm nevis no tautām.

1 0 atbildēt

Jā, vai ne?emotion

0 0 atbildēt

Pagātni var interpretēt visai dažādi. Interpretācija - vēsture - aizvien tiek pārrakstīta, atbilstoši vēsturnieku sapratnei, uzskatiem, politiskajām nostādnēm. Etnosu pētījumos pēdējā laikā aizvien vairāk tiek izmantota DNS analīze, un viena daļa mītu tiks atmesta.

0 0 atbildēt