local-stats-pixel fb-conv-api

Vērmahta un Sarkanās armijas kopējā parāde Brestā17

628 1

Šī vēstures lappusīte mūsdienās nav patīkama ne vāciešiem, ne krieviem. Bet karu laikā, lai piepildītu savas ambīcijas tika slēgtas slepenas vienošanās. Arī starp Vāciju un Krieviju- tagad jau visiem zināmais Molotova-Rībentropa pakts un tam sekojošās vienošanās, kas Eiropu dalīja un pārdalīja vācu un krievu ietekmes zonās.

628 1 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

Iesaku painteresēties kur 30-tajos gados tika apmācīti luftwaffe piloti, ja, atbilstoši WW1 beigu līgumam, Vācijai tādu nedrīkstēja būt.

19 0 atbildēt

Ja nekļūdos tad pēdējais vilciens no krievijas, ar bagātinātu dzelzs rūdu, uz Vāciju tika nosūtīts 1941 gada jūnija beigās, vai jūlija sākumā- tas ir praktiski nedēļu, vai divas pirms kara sākuma (domāts uzbrukums psrs) - cik staļins uzticērjās hitleram, ka tras neuzbruks..

Tā kā staļins ir par visiem 100% vainīgs pie 2 pasaules kara, bez viņa atbalsta Vācijai nemaz nebūtu tāda potenciāla ( vienkārši nebūtu no kā tankus ražot) ..  

P.S. apzināti abrivatūras un dažu vārdu sākums rakstīts ar maziem burtiem..

18 3 atbildēt

pirmkār ja gribi diskutēt, piereģistrējies.. savdāk - kremļa trollis

otrkārt - par vispasaules revalūciju nēsi dzirdējis, krieviem vienmēr bijuši plāni Vācijā, pat bija sagatavota 5 kollonna .. 

9 0 atbildēt

un tas viss tikai tādēļ, ka pasaulē totāli dominē reliģiskais fanātisms.

žēl, ka sabiedrība šo dīvaino faktu neaptver un neaptvers - būtu interesanti paskatīties uz notikumiem bez fanātiķiem.

6 1 atbildēt

paceļiet rokas, kurš caur šiem notikumiem redz parastu leļļu teātri, tikai globālā apmērā?

4 0 atbildēt

#онивсеврут

4 1 atbildēt

nu par to satiksmes paralizēšanu - krievi pēc kara to visiem stāstija, jo savādāk jau nevarēja izskaidrot savas darbības..

Tiešām naivi tici ka 2 līdz 5 sastāvi mēnesī spējīgi paralizēt veselu loģistikas sistēmu, pie tam Vācu, kas tobrīd izcēlās ar lielu spēju veidot loģistiku?

Vāciešiem pirms iebrukuma čehijā katastrofāli trūka džlzs rūdas - bez tās tankus neuzbūvēsi.. krievi sūtija, degvielu un dzelzi, + nelielos daudzumos citas izeivielas, pretī arī saņēma ne mazums labumu - tātad arī PSRS teritorijā būtu jāparalizē visa satiksme.. nezkāpēc nekas tāds nenotika..

vel vairāk - rūda tika vesta no sibīrijas- a tur tikai  VIENS sliežu ceļš, un vilcieni var izmanīties tikai ik pa pāris simiem kilometru.. tātad kurš kuru paralizēja..  iedevām ja kas notika, tad palīdzība tikai pēc pāris dienām.. 

sastāvs brauca VISMAZ NEDĒĻU, tāpēc tikai tik maz sastāvu..

(nevajag aizmirst ka pašā krievijā rūdas NAV .. vienkārši nav, tāpat kā LAtvijā dzelzi neiegūsts)

Bet jā piekrītu- krievi gatravojās uzbrukt vācijai, bet tikai pagaidod ka viņi būs visu fronti izpletuši pa visu Eiropu, un pusi dislocējuši Āfrikā .. 

3 1 atbildēt

Un tas viss dēļ varaskāres.

2 0 atbildēt

+

2 0 atbildēt

Kādas ambīcijas, kādi draugi? emotion

Par visu pēc kārtas:

1. `Draudzība`, cik nu to par tādu var nosaukt, bija pārējo, `normālo valstu` gluži vienkārši abas valstis - gan Vācija, gan PSRS starptautiskās sabiedrības acīs bija autsaideri. Līdz ar to bija tīri loģiski, ka tās meklēja (un atrada) pragmatiskas sadarbības iespējas, par spīti ideoloģiskajām pretrunām un to, ka abas puses lieliski zināja, ka agrāk vai vēlāk nāksies karot. Paskatieties filmu `Ja nu rītā būs karš` (1938), tur potenciālais agresors, pret kādu gatavojās karot PSRS, ir parādīts pietiekoši nepārprotami.

2. Molotova - Ribentropa pakts jeb Austrumeiropas sadalīšana bija ne tik daudz kaut kādu tur `ambīciju apmierināšana`, cik šaha figūru novietošana uz lielās spēles galdiņa pirms īsā kara. Pa lielam, tā bija vienošanās abu valstu starpā, ka tās noteikti karos, bet, lai karu sāktu izdevīgos apstākļos - pēc iespējas tālāk no savām ĪSTAJĀM robežām, Poliju sadalīja uz pusēm, tādējādi izvairoties no iespējas, ka pretinieks paņem VISU Poliju un sāk karu jau daudz tuvāk pretinieka galvaspilsētai.

Tā, piemēram, kad vācieši sāka operāciju `Barbarossa`, viņam vajadzēja aptuveni divas nedēļas, lai nonāktu līdz vecajai Polijas-PSRS robežai. Ja pieņemam, ka vācieši būtu Poliju savākuši vieni paši, un PSRS būtu godīgi stāvējusi malā un skatījusies, tad analogos apstākļos vācieši 2 nedēļas pēc kara sākuma jau stāvētu Maskavas pievārtē. A tā, atlikušo ceļu no vecās robežas līdz Maskavai, kas kilometros bija stipri līdzīgs ceļam no jaunās robežās līdz vecajai, vācieši vairs veica nevis 2 nedēļās, bet četros mēnešos. Kuru laikā PSRS samobilizēja miljoniem cilvēku un uzblieza jaunas armijas sakauto vietā. Var, protams, moralizēt par Molotova-Ribentropa pakta ētiski-tiesiskajiem aspektiem, bet nevar noliegt, ka tas palīdzēja PSRS izvairīties no sakāves vienos vārtos operācijā `Barbarossa`.

Par bildēm un notikumu aprakstu Brestā +

3 1 atbildēt
Interesants vēstures fakts!!!Kad krievi masveidā slaktēja poļus Katiņā,tad krieviem par labu šaušanu deva pat Ļeņina ordeņus,kas vatņikiem skaitījās diezgan vērtīgs!!!
2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Labs raksts. emotion

1 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt