local-stats-pixel fb-conv-api

Venēcija - vēl tūristu nesabojāta3

181 0

Venēcija, vieta, kuras nozīme ir bijusi nenovērtējami lielāka par tās patiesajiem izmēriem. Tas, kas ir no tā palicis mūsdienās, tiek izvazāts pa pasauli neskaitāmās tūristu uzņemtās fotogrāfijās, video un citādi piemiņas lietu veidā. Masu tūrisms sākās 20.gs. sešdesmitajos gados un pirms tam tā bija bagāto izklaide - aizbraukt uz Venēciju.

Tā vienmēr ir bijusi skaista vieta, pilsēta, kas uzbūvēta uz ūdens, ar ikgadējiem karnevāliem jau no viduslaikiem. Tās novietojums ir ļāvis cilvēkiem pilsētu padarīt par dabīgu patvēruma vietu, bet mūsdienās ir daudz kas darīts, lai ar dažādiem festivāliem un citiem kultūras pasākumiem to padarītu par ceļojumu galamērķi. Rezultāts ir tāds, ka pēc pēdējām prognozēm ap 2030.g. pilsētā vairs nepaliks pastāvīgu iedzīvotāju. Vēl tikai pirms 30 gadiem tur dzīvoja ap 120000 iedzīvotāju. Tūrisms, kas tiek pasniegts kā labs ienākumu avots kļūst par pilsētas slepkavu. Ne tikai tā rezultātā ir aizvērušies tur esošās rūpnīcas, bet intensīvā satiksme bojā pašu lagūnu, uz kuras ir uzbūvēta pilsēta. Kultūras pieminekļi kļūs par tās kapakmeņiem.

« 1  2  3 »
181 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Pirms pāris nedēļām tur biju. Nekas īpašs. Visas ielas sienas apzīmētas, bomži ik pie stūra. Tas ūdens smird. Pati pilsēta ir ļoti dārga. Īpaši ,lai tur dzīvotu. Zinājāt, ka Venēcijā, dzīvokļiem cena ir 4000€ uz 1 km2? Apmaldīties ir ļoti viegli ... biju nedaudz vīlusies. Skati jau skaisti tur. Pavizinājos pa kanālu, tas noteikti ir jāizdara, ja tur ciemojies. Pa 15min 20€ no cilvēka.
3 0 atbildēt

Brīnišķīga pilsēta! Esmu bijusi tur divas reizes. Un braukšu vēl, ja būs iespēja! Mūs izvadāja Itālijas paziņa, lai mēs nepazustu un neapmaldītos, jo tūristi tur ir vājprātīgi daudz! Mēs gājām arī tur, kur tūristu bija maz vai nemaz, līdz ar to bija daudz interesantāk, nekā pa parastām tūrisma takām... Iesaku jebkuram aizbraukt un apskatīt skaisto pilsētu emotion

0 0 atbildēt