local-stats-pixel fb-conv-api

Vardarbība pret sievietēm Gulagā48

672 1

Padomju periodu par vieglu nosaukt nevar: ir vēsturē tiešām tumšas lappuses. Mēs piedzīvojām un badu, karu un represijas — tāds bija tas laiks. Daudz grāmatu uzrakstītas, ir daudz liecību. Kaut kas no tā ir izdomājums, bet kaut kas — skarba un nežēlīga patiesība.

672 1 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000
Liela daļa no tiem arī tagad 9.maijā ar ordeņiem staigā. Tautas varoņi.
62 0 atbildēt

Nekad nevaru saprast kā tik ļauni cilvēki var būt. Un pēctam vēl mierīgi ar to sadzīvot atlikušo mūžu.

46 0 atbildēt

Varoņi ir tie, kas to visu izcieta. Un nav svarīgi - izdzīvoja vai nē. Urlija ir utainu salašņu bars un tā domā VISA pasaule! Daudziem krieviem ir pat kauns no savas nacionalitātes. Lūk, sods viņiem par to.

46 1 atbildēt

Baisi!

25 0 atbildēt

Varēji pieminēt, ka bildīšu autors ir Danzig Baldaev ( Данциг Балдаев ), un viņam ir ļoti-ļoti daudz zīmējumu no ieslodzījumu vietām. Viņam tur bija atļauts uzturēties (cietumsargs), tāpēc viņš viskautko zīmēja - gan necilvēcīgo spīdzināšanu, gan vienkārši ieslodzīto kriminālistu tetovējumus.

http://www.istpravda.ru/artifacts/3664/ un http://www.politforums.net/historypages/1237103336.html un vēl daudzās citās vietās bildītes redzamas.

Atbildot uz jautājumu, kā ar to var darītāji sadzīvot - ja ir pilnīgi atsaldēti un debili, tad priecājas. Maizi dod par to, ka bērnībā apbižotam idiņam vai vienkārši impotentam ļauj izpausties, spīdzinot un nogalinot cilvēkus. PSRS vispār kultivēja sadistu pielietošanu, sevišķi sākumā, lai demoralizētu jebkuru, kurš nepakļāvās režīmam (vai vienkārši tika turēts aizdomās par to - ļoti daudzi sistēmas darbinieki tika spīdzināti un likvidēti, jo vienkārši bija "nekrievi" - tas attiecas arī uz vietējiem Aijo līdziniekiem).

Daudzi, kuri piedalījās noziegumos pret cilvēci, nodzērās. Kāds sajuka prātā. Kādi vienkārši dzīvo ar naidu pret visiem "psrs tautas ienaidniekiem" vēl šodien. Un kropļo jaunos, nenobriedušos prātus mācot nevis dzīvot kā cilvēkiem, bet ka noziegumi pret cilvēci ir forši un tā vajag.

23 0 atbildēt

Neviens nepateiks vai karam beidzoties savādāk būtu bijis daudz labāk, bet viennozīmīgi ne sliktāk.

Gan jau daļa "šo varoņu" 9.maija urlu pasākumā vazājas svešas valsts militārā formā - svešā zemē, nokārušies ar sūda medaļām.

Un kāpēc par to bardaku netiek sodīti?! Nevar jau Rīgas muņi sodīt Salašņu centra elektrorātu.

Visus padomju karavīrus vienā maisā bāzt nevar, bet režīms kā tāds bija pats asiņainākais. Ja fīrers uz nometnēm sūtija būtībā ēbrejus, poļus utt., tad Vaņkas ar gruzīna Josifa pavēli izkāva savu tautu. Nav brīnums kāds tagad ir nācijas intelekta līmenis, jo visu krievu inteleģenci paši dolbanie komuņagas izkāva. 

15 0 atbildēt
Un kas vēl notika čekas pagrabos! Un vispār cietumos visā psrs teritorijā!Pret to jebkura šausmufilma ir nekas.
13 0 atbildēt

Jā, tāda tā padomija bija. Daudzas cilvēku paaudzes tas režīms ir garīgi sakropļojis. Pat nevaru iedomāties cik simtiem gadu jāpaiet, lai 'sarkanā mēra' sekas neturpinātu čakarēt cilvēku dzīves...

12 0 atbildēt

Drīz būs 100 gadi, ka Krievijas nav, bet ir parodija par viņu emotion

9 0 atbildēt
Būtu mīlejuši sievietes...Bez sirdīgie krop+-
9 0 atbildēt

pretīgi.... lai gan neviens nespēj iedomāties vai kas līdzīgs nenotiek pašlaik kaut kur citur pasaulē...

8 0 atbildēt

Komunisms ir mēsls, kurš diemžēl dažiem ideoloģiskajiem fanātiem vēsturē ir licies kā īstenojams sabiedrības modulis un tikai tā murga dēļ vēl tika izveidoti visādi Ļeņinistu, Staļinistu un Maoistu režīmi, kuri bija tie, kuri no kaut cik vēl tajā laikā paciešamās politiskās ideoloģijas padarīja to par diktatoriskas ideoloģijas paveidu... Būtu labāk visi tie Ļeņini un Maoi pievērsušies kādas citas ideoloģijas studēšanai un propagandēšanai, kura nesmako tik traki kā Kommūnisms. Bet tad nez vai tas būtu bijis ar tik sekmīgiem rezultātiem, jo, kā zināms daudzi augsti stāvoši baņķieri finansiāli atbalstīja Bolševikus Krievijas pilsoņu kara laikā, jo viņiem patika, ka ir 2 vai vairāk puses, kuras plosās savā starpā un, ka pēc tam ir drupu lauki, ko var atjaunot un iegūt labumu sev....

9 1 atbildēt

Cik bezkaunīgi meli! Krievi taču mūs atbrīvoja no fašistiem, vai tad vēsturi nezināt? #sarkasms

6 0 atbildēt

Nabaga sievietes. Galvenais, ka atkauties no tiem večiem fiziska spēka dēļ nevar. Tagad vēl ir vietas, kur viņas spīdzina visādi manjaki.

5 0 atbildēt
Staļins LOHS
5 0 atbildēt

Man šķiet, ka briesmīgākais bija tas , ka vārdi nesaskanēja ar darbiem.

4 1 atbildēt
Riebekļi..
2 0 atbildēt

Un tas joprojam turpinas ari musdienas citas valstis.

7 6 atbildēt
Ir leģenda ka Staļinam bija 2 peņi.
0 0 atbildēt
Es sev arī gribētu desmit verdzenes.
4 5 atbildēt