local-stats-pixel fb-conv-api

Vai atceries? Padomju laika nauda un ko par to varēja nopirkt.7

70 1

Čau...Šis raksts būs par padomju laiku naudu un ko par to varēja nopirkt...

Līdzīgs raksts :Vai atceries? 13 labākās Padomju laika vieglās automašīnas

Padomju laiku nauda Latvijā zaudēja savu maksātspēju apmēram pirms 20 gadiem. Kāda tā bija? Lielos vilcienos naudai nebija ne vainas. Bija rubļi un kapeikas, kaut kāda nauda bija visiem, bet bija laiki, kad par naudu īsti nebija ko pirkt. Bet tas jau ir cits stāsts. Šoreiz par naudas zīmēm un ko par tām varēja nopirkt.

Ja būtu jāpasaka tādu vienu lietu, kāpēc Padomju nauda bija labāka vai praktiskāka par mūsu latiem, pirmais, kas nāk prātā, ir mazo nominālu papīra banknošu īpatsvars. Tīri praktiski 1 un 3 rubļi papīra naudā makā aizņēma mazāk vietas un bija vieglākas, nekā 1 un 2 latu monētas. Tā praktiski domājot, pavisam nemaz nebūtu slikti, ja apgrozībā parādītos 1 un 3 latu papīra banknotes- maki kļūtu vieglāki. Dažādo kapeiku nominālu (sevišķi 3 vai 15) nepieciešamība krievu laikosgan nav īsti saprotama.

70 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

biki sasmējos... aha, tā visi tik i lidoja uz dienvidiem un pirka originālās džinsas...

Par 100 rubļiem varēja: - nopirkt biļeti lidojumam uz dienvidiem (turp un atpakaļ), - ārzemju ražojuma oriģinālās vīriešu džinsa bikses, piemēram "Lucky strike", vai "Levis" - tam laikam ekskluzīvu sporta divriteni (ar šaurajām riepām un sporta ragiem)

 

un pie šiem vajadzēja papildināt- "reizi gadā, ja paveicas"

Par 5 rubļiem varēja: - nopirkt 2 kg labas gaļas veikalā, - nopirkt degvīna pudeli (plus uzkodas), - nopirkt kilogramu ļoti labu konfekšu.

5 2 atbildēt

Vēl monētas varēja izmantot par atsvariem. 1 kapeika 1 gr, 2kap 2 gr utt. Tas attiecās gan tikai uz melnajam kapeikām . Vēl klīda dažādi pilsetas mīti, piemēram ka šampaniesa pudelē ja to sakrāj pilnu ar 10 kapeiku monētām sanāk 100 rubļu. Es gan tiku tikai līdz 70 un tad nopirku velosipēdu.

2 0 atbildēt

es arī pa 100 rubļiem pirku oriģinālās džīnas '' Avis '' un vel cīnījos , lai iedod manu izmēru ( velāk maliņā varēja samainīt vajadzīgos izmērus ar pircējiem ) . Rinda bija ap 200 cilvēkiem un pardevējas kliedza lai vairāk nestājās - visiem nepietiks . Uz rokām deva tikai vienu iepakojumu !

1 0 atbildēt

Mazlietota "volga" maksaja 18 000 rubcikus, bet sakrat vareja.

1 0 atbildēt

Laiks iet, nauda arī... Vērtības mainās. emotion

0 0 atbildēt

uhhh

0 1 atbildēt

Tā ir vēsture..  Ko tgd var nopirkt par 5 eiro.. pliku neko... cilvēki vnk ir traki aizrijusies ar naudu..paskat tgd jaunakais tv maksa 10k...  beigas bus ta,kmr pedeja upe nebus aiz****ta,pedejais koks nenozaagets..cilveks nesapratis ka naudu nevar est.

3 5 atbildēt