local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Zeme bija plakana?10

188 0

Šo uzskatu var pieskaitīt pie urbānajām leģendām, kas ir ieguvušas daudz piekritēju un tām ir ilga vēsture. Teorija atšķiras no citām līdzīgām leģendām ar to, ka 19. gs. šis uzskats tika attiecināts uz viduslaikiem. Zinātne ir spērusi lielu soli uz priekšu salīdzinot ar to laiku un ir vairāk nekā skaidrs, ka Zemei ir lodveida forma, bet attieksme pret vēsturi un tās izmantošanu ir aplikusi tāda pati. Tas nav mainījies gadsimtiem ilgi, veids kā pamatot savu darbību un uzskatus, pārrakstot vēsturi. Šajā gadījumā vēstures pārrakstīšana ir parocīga gan tiem, kas grib sevi parādīt spožākā gaismā, gan tiem, kas joprojām grib turpināt atbalstīt uzskatu. Abus variantus ir viegli realizēt, jo agrāk uzskatīja, ka Zeme ir pasaules centrs un visi debess ķermeņi griežas ap to, bet tomēr tas vēl uzreiz nenozīmē, ka viss griezās ap plakanu pasauli. Vai Kolumbs vispār dotos uz Rietumiem, gribēdams sasniegt Indiju, ja dzīvotu plakanā pasaulē, vai arī viņš uzskatīja, ka apbrauks zemeslodei apkārt?

188 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Jānis oga. Cilvēks bez ieskatiem šajā tēmā izsaka savu visnotaļ ignoranto viedokli. Teorija par to ka zeme ir plakana ir ļoti plaša un ļoti sena. Ir fanātiķu grupiņa, kuriem ir izdevies izskaidrot itin visu, ko viņiem pamet sakarā ar to, kāpēc zemi nevar uzskatīt par apaļu - sākot ar gaisa plūsmām, okeānu/jūru straumēm, gravitāti, sezonālo ciklu maiņu ( vasara, rudens, ziema, pavasaris ).

Taču ir viens jautājums - kāpēc zemi fotogrāfējot tā ir apaļa? Jo itin viss strādā un darbojas teorijā par to, ka zeme ir plakana. Laiktelpa ir trīsdimensionāla. Vismaz tā, ko mēs spējam tvert ar savām maņām. Zeme pati par sevi ir pietiekoši smaga, un ja smagums pārsniedz kritisko punktu, trīsdimensiju plaknē jebkurš objekts, kurš rotē un tiek rotēts ap ko lielāku, būs lodveida. Sākot ar zvaigznēm, beidzot ar planētu pavadoņiem, pundurplanētām. Tas ir žiroskopa efekts. Šeit ir jāskatās un jāņem vērā arī Relativitātes teorija, kuru līdz galam izprast nav izdevies nevienam.Visumā var atrast pietiekoši daudz objektu, kurus var uzskatīt par divdimensionāliem - tie ir planetārie diski ap planētām. To augstums, proporcionāli pret to garumu un platumu ir tuvu nullei. Gluži tāpat kā teorijā par to, ka zeme ir plakana.. Mēs pāši savu Saules sistēmu skatam kā divdimensionālu objektu, itkā skatoties no "augšas"...

Kā saka - galīgi nav zemē metams, tikai jāspēj mazliet pārkāpt pāri redzamajam Visumam un paskatīties uz lietām citā plaknē. emotion To arī jums novēlu.

7 1 atbildēt
Ja vēl aizvien ir tādi deģenerāti, kuri domā, ka Zeme ir plakana, tad viņiem laikam smadzenes caur vienu vietu iztecējušas..
6 1 atbildēt
Nopietni?? 21. gs kāds domā, ka Zeme ir plakana ?? Tur ir jābūt pamatīgi atsistam. Tā ir viduslaiku domāšana.
2 0 atbildēt
Ha!Pat Bībelē IR norāde uz to,kad Zeme IR apaļa un pie tam pāris vietās.piem Jesajas grāmatā:"Jo Viņš nostiprinājis Zemes lodi,kura neturās ne pie kā"un vēl Atklāsmes grāmtā ar tas minēts sakarā ar Kristus otro atnākšanu padebešos. Acīmredzot "svētie tēvi"paši nebija tik gudri jeb vnk šis plakanais pasaules modelis bija vnk izdevīgs.Tāpēc klaji teikt,kad Baznīca mācija Zemes plakanumu nudien nevar.Raksti to NEAPLIECINA!Drīzāk atzītā Aristoteļa nepareizā izpratne,kas "sakusa"ar tā laika Baznīcu.
1 0 atbildēt

Ķīnieši gan līdz kādam 17. gs. esot domājuši, ka zeme ir plakana; tikai no eiropiešiem uzzināja, ka tā ir lodveida. emotion

1 0 atbildēt

👍😀

0 0 atbildēt