local-stats-pixel fb-conv-api

Vācu mīnmetējs ar tikpat spēcīgiem lādiņiem, kā krievu ballistiskajām raķetēm!19

411 0

Otrā Pasaules kara laikā Vācija ar Hitleru priekšgalā bija apsēsta ar superieročiem, kas varētu mainīt kara gaitu un satriekt ienaidniekus ar savu kvalitāti un pārākumu, nevis kvantitāti. Ar tādu mērķi arī tika radīts vācu mīnmetējs „Karl-Gerät” - tā svars sasniedza 120 tonnas un tā 600 mm mīnmetējs lika 88 mm lielgabaliem izskatīties pēc rotaļlietām.

411 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000
Interesanti.👍
9 0 atbildēt

ŠĪ informācija ir interesanta,jo par šo kaujas  mašīnu ļoti maz runāja, un tas bija tāpēc, ka ļoti neefektīvs ieocis,mazkustīgs,vajadzīga ļoti liela apkalpe un daudz dažādu    palīgierīču,vienīgais labums varētu derēt dīķu rakšanai,padomāt tikai kas par bedri pēc tāda grāviena.   

9 0 atbildēt

Aparāts labais, bet funkcionāli to dēvēja par mortīru - lielgabalu, kas paredzēts pretinieka būvju iznīcināšanai. Lai gan ideja par mīnmetēju ir laba - to var uzskatīt par lielulmlielu mīnmetēju. Paldies par rakstu!

9 0 atbildēt

saki man, kāda starpība starp lādiņu un šāviņu!?  emotion 

6 0 atbildēt

 emotion 

6 0 atbildēt

Salīdzināt šito zvēru ar 88mm ir ļoti nekorekti, jo tie ir 2 ļoti dažādu tipu ieroči, turklāt es esmu pārliecināts, ka reālā atdeve (t.i. iznīcinātā pretinieka apjoms) no 88mm lielgabaliem bija nesalīdzināmi lielāka, nekā no šīs wunderwaffeles. Gan tāpēc, ka 88mm lielgabali (jebkuri) bija masveida produkcija, gan tāpēc, ka viņi būtībā bija snaiperu ieroči ar fantastisku precizitāti. Starp citu, ir zināms vismaz viens gadījums, kad vācieši izsita Mažino līnijas fortu, no ~2km sašaujot tā ambrazūras ar 88mm lielgabalu.

Un man ir aizdomas, ka arī modernās ballistiskās raķetes (ar visām konvenciālajām galvām) krīt daudz precīzāk, nekā rakstā aprakstītās wunderwaffeles bomba.

5 0 atbildēt

Labs. emotion

4 0 atbildēt

Septitajam vārdu tā ari neiedeva, ..

3 0 atbildēt
Man visvairāk no vāciešu otrā pasaules kara izgudrojumiem patika FAU2 tālā rādiusa raķetes!!!
2 0 atbildēt

Lai arī salīdzinājums nav īsti korekts, tik un tā interesanti.   emotion 

tieši manas domas!

2 0 atbildēt

7. nosaukums bija Fenrir.

Nosaukumi pēc izgatavošanas kārtas numura:

I = „Adam“ vēlāk pārdēvēja par "Baldur"

II = „Eva“ vēlāk pārdēvēja par "Wotan"

III = „Odin“,

IV = „Thor“,

V = „Loki“,

VI = „Ziu“

VII = „Fenrir“.

2 0 atbildēt

Ka vienmēr labs. emotion  emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt