local-stats-pixel fb-conv-api

Tibeta un tās vēsture7

Ieskats Tibetas vēsturē.

Nobeigumā bildes un neliels Tibetas problēmu apkopojums mūsdienās.

« 1  2  3  4 »
123 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Visa pasaule baidās kautkādā veidā aizvainot vareno Ķīnu. Gļēva ir ne tikai Latvijas, bet arī pārējo valstu valdības. Uzdrošinās "uzbraukt" tikai mazākām, vājākām valstīm, bet ne jau tādai lelvarai kā Ķīna. Tas ir kā pamatskolā noskatīties, kā lielāks puišelis iekausta mazāku un neviens neko nesaka, jo pašiem bail dabūt ribās...

Diemžēl tiešām izskatās, ka Tibetas tautas liktenis jau ir izlemts un tur neviens neko nevar darīt...

15 0 atbildēt

PAR BRĪVU TIBETU!

8 0 atbildēt

Pašnoteikšanās princips darbojas tikai kaimiņu reģiona atņemšanā, pēdējā laikā tipiskākais piemērs - miera uzspiešana un Abhāzijas un Dienvidosetijas reģiona „brīvība” (ar Krievu pasēm un pilsonību). Nedaudz senāk bija čečenu pārmācīšana. Tibetā cīņa par pašnoteikšanos nav tikai viņu rokās. Un, jo ilgāk šis konflikts būs šādā spēku samērā, jo mazāka iespēja tibetiešiem arī nākotnē būt atšķirīgiem no ķīniešiem...

Ķīnieši savējos Tibetā nekādā gadījumā neuzskatīs par okupantiem, tas būtu acīmredzams apvainojums. Arī Krievijā ķīnieši nedrīkst saukties par okupantiem. Viņiem šīs zemes agri vai vēlu piederēs (atcerēsies senās robežas un vietējo iedzīvotāju „aizsargāšanu”).

7 0 atbildēt

Brīvību Tibetai un pārējām tautām! Tā jau ir, lielās valstis patiesībā ir gļēvas un vājas, jo uzbrūk mazajām kaimiņvalstīm, un mētā pizdata krutos, kautgan tā patiesībā ir tikai gļēvuma pazīme.

2 0 atbildēt

Tas novads vēl nav nobriedis būt neatkarīgs.

Visapkārt Ķīnai ir dažas nelielas valstis, kuras spējušas iegūt un nosargāt neatkarību: Nepāla, Butāna, Ziemeļkoreja, daļēji arī Taivāna. Pat salīdzinoši lielā Mongolija, kura gandrīz vienmēr ir ietilpusi impērijas sastāvā.

Tibeta - netīri govju (jaku) gani, neizglītota tauta, kūtsmēslu aroms. Nu, varbūt kādreiz saņemsies.

1 3 atbildēt