local-stats-pixel fb-conv-api

Šodien tu uzzināsi 10 interesantus faktus par internetu!4

208 0

Ikdienā internets tiek lietots pat neaizdomājoties, kāda ir tā vēsture? Dažkārt mēs tā aizraujamies ar šīm visām interneta iespējām, ka mēs pat aizmirstam, kurš mums tad īsti šādu iespēju sazināties, darboties internetā ir devis. Mūsdienu paaudze internetu ir atzinusi, bet ir vēl tādi cilvēki, kuri labprāt izvēlas vēl nedaudz vecmodīgākas metodes, kā pavadīt laiku, tādējādi, saudzējot mūsu visiem svarīgās acis.

- - -

– Kā tu apprecējies?
– Pateicoties internetam.
«Iepazīšanās portālā?»
– Nē, aizgāju uz teātri,
kad modems salūza.

- - -

Šodien tu uzzināsi 10 interesantus faktus par internetu!

1. Pirmais mēģinājums izveidot datortīklu bija uzņēmumam ‘’ARPANET’’, kura mērķis bija ļaut sazināties dažādiem datortlietotājiem. Šis datortīkls bija pirmais, kurā tika izmantots pakešu komutācijas princips.

2. Mums visiem zināmais Wi-Fi tika radīts 1991. gadā NCR Corporation/AT&T, ko vēlāk pārdēvēja par Lucent Technologies un Agere Systems, kas atrodas Nivegejnā, Nīderlandē. Produkta Wi-Fi sākotnējais (galvenais) pielietojums bija paredzēts sistēmu un skaidras naudas pakalpojumiem, tas tika ieviests tirgū ar nosaukumu WaveLAN, kas nodrošināja datu pārraides ātrumu no 1 līdz 2 Mbps. Mūsdienās Wi-Fi pielietojums ir daudz pilnveidīgāks, kā arī bez tā būtu grūti iedomāties, kā viss virzītos.

3. Sekundē tiek izsūtīti aptuveni trīs miljoni e-pasti. Vai Tu to spēj aptvert?

4. 2010.gadā Somija bija pirmā valsts, kas interneta piekļuvi padarīja legālu, lai arī cik smieklīgi tas neizklausītos.

5. Mūsdienās internets ir vispopulārākais saziņas veids. Televizors ( kā izklaide, saziņa ) sasniedza piecdesmit miljonus cilvēku aptuveni desmit gados, taču internets šos piecdesmit miljonus cilvēku sasniedza jau četros gados. Apbrīnojami ātri!

6. Ar acīm nav iespējams saredzēt to, kas īsti notiek internetā. Informācijas ir tik daudz, ka lielākā daļa no tās vispār nemaz nav saistīta. Viss, ko mēs meklējam meklētājprogrammās ( google uttl. ) ir tikai daļa no internet.

7. Mūsdienās vispopulārākās meklētājprogrammas ir Chrome, Mozilla un citi, bet tieši meklētājprogramma Mosaic bija vispopulārākā kopš 1993 – 1997.gadam!

8. 19% no cilvēkiem, kas ir precēti, ir iepazinušies internetā. To pierāda pētījumi!

9. Lielākai daļai cilvēku sērfošana internetā ilgst ne vairāk kā 1 stundu.

10. Latvija pēc interneta ātruma ierindojas ceturtajā vietā pasaules topā, tai pašā laikā, Amerikas Savienotās Valstis ierindojas 14.vietā.

Ja tev patika šis raksts, droši nospied like podziņu, es to ļoti novērtēšu! emotion

208 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
👍
3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

labs rakstiņš. vismaz ir pacenties kaut ko orģinālu pasniegt.

+++ no manis.

1 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt