local-stats-pixel fb-conv-api

Smadzeņu spēles 3,FAKTI 18+ (rEkOmEnDēJu)17

100 28

emotionNu jau trēšā daļa klāt!emotion

Sāksim ar faktiem.emotion

1)Cilvēka redze ir iespējams, izmantojot "redzes uguns" ko izstaro no mūsu acīm un kas, ja tā saistīta ar dienasgaismu,var atklāt objekts visā pasaulē.

2) Aptuveni 30 procenti no neironiem smadzeņu garozā ir veltīta redzējumu, salīdzinot ar 8 procentiem pieskārienu, un 2 procentiem sēdē.

3) Ģenētiska mutācija atrodama aptuveni diviem līdz trim procentiem no sievietēm ļauj viņiem redzēt līdz 100 miljoniem dažādu krāsu, simts reizes vairāk nekā vidus cilvēks.

4) Zinātnieki ir izstrādājuši veidu, lasot jūsu prātā, vai vismaz noteikt, ko jūs meklējat.emotion

5)Atšķirībā no citām maņām,cilvēka redze tiek apstrādāti muguras smadzenēs (vietā, ko sauc pakauša daivas). Par smaržu, garšu un dzirdi maņas pārstrādā pusēs smadzenēs.

6) Astronauti bieži ziņoja samazināšanos, garšas izjūta, kad kosmosā. Zinātnieki uzskata, ka tas ir saistīts ar to, kā šķidrumi mūsu ķermenis reaģē uz bezsvara , kas izraisa palielinājums šķidrumu deguna blakusdobumu.

7) Pamatojoties uz pētījumu par 190 miljonus gadus veciem fosilijas, paleontologs Tim Rowe no Teksasas universitātes ir ierosinājusi, ka iemesls tam, zīdītāji (arī cilvēkiem), ir lielākas, sarežģītākas smadzenes nekā citiem dzīvniekiem, ir tas, ka zīdītājiem nepieciešama lielākas smadzenes uzlabot savu ožu, un līdz ar to izdzīvošanas iespējām.

8) Lai gan zinātnieki ir pārliecināti par to, kā tieši cilvēka deguna var noteikt smakas, nesenā pētījumā liecina,ka izskaidrojums ir pamatots ar kvantu mehāniku, mazas pārmaiņas enerģijas līmeni, vai Quanta,kas ir elektronu smaku molekulu.

9) No 1 procentiem un 4 procentiem cilvēku tiek uzskatīts, ka synesthesia, stāvoklis, jušanas ievades automātiski aktivizē vairākas maņas. Autors Vladimir Nabokovu, piemēram, rakstīja, ka viņš bieži dzirdēja skaņas krāsās,kā to darīja mākslinieks Wassily Kandinska.

10) Cilvēki var dzirdēt skaņas, kuru frekvences diapazonā no 20 Hz līdz 20.000 Hz, mēs esam ļoti jūtīgi pret frekvencēs no 2000 Hz un 4000 Hz-kas notiek, , ir virkne cilvēku runas.

11) Zinātnieki ir atklājuši pierādījumus, ka putnus var burtiski redzēt Zemes magnētisko lauku.emotion

12)Vecāki un skolotāji, kuri lasa skaļi un bieži runā ar bērniem, nodrošina šo bērnu smadzeņu pilnvērtīgu attīstību.

13) Pētniekiem University of Pennsylvania, ir aprēķināts,ka cilvēka acs var pārsūtīt datus ar ātrumu aptuveni 8,75 megabiti sekundē-aptuveni trīskāršu ātrumu vidējais interneta pieslēguma, Amerikas Savienotajās Valstīs.

14)Daži cilvēki ir daudz jutīgāki pret aukstumu un reāli sajust sāpes, kas saistītas ar aukstumu. Pētījumi, kā norādīts, ka iemesls ir saistīts ar noteiktiem kanāliem, kas nosūta aukstu informāciju uz smadzenēm.

15) Sievietes parasti nepieciešams ilgāks laiks, lai pieņemtu lēmumu, bet visdrīzāk sieviete maunīs savas domas,jau pēc lēmuma pieņemšanasemotion

16) Daži pētījumi liecina, ka, lai gan daži cilvēki ir dabiski aktīvāki, citi ir dabiski neaktīvi, kas var izskaidrot, kāpēc izkāpšana un īstenojot ir daudz grūti dažiem.

17) Cilvēks ar pašu labāko atmiņu iegaumētu 96 vēsturiskiem notikumiem 5 minūtes.emotion

18) Cilvēka smadzenes ir 2% no kopējās ķermeņa masas (salīdzinājumā ar 0,15% zilonis smadz , kas nozīmē, cilvēkiem ir lielākais smadzenes ar ķermeņa izmēriem.

19)Ja visu dienu sēdi spokos un lasi faktus,gudrāks nepaliksiemotion







100 28 17 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 17

0/2000

es patik google tralaitorš

7 0 atbildēt

nu joptvai es laikam visus burtus nedaredzu vai kas par vainu.. ? emotionemotion

2 0 atbildēt
Tas google tulkotājs.Izlasīju pašu pirmo teikumu un tālāk neesmu ticis,un diezvai arī tikšu.. Pelnīts mīnuss.
1 0 atbildēt

Izteikšos maigi un saudzīgi, autor, lasi lēnām un papūlies uztvert lasīto (tev ar to ir manāmas problēmas):

Galīgi garām.

1 1 atbildēt

nu zini ko visiem saprotams ka tu to tulkoji ( es tevi par to nesodu) tomer vareji pats parlasit tekstu un izlabot kludas jo daudzus faktus bija reali gruti saprast (tikai nesaciet nosodit manu komentaru ka neizmantoju pieturzimes un garumzimes (saubos vai gribesiet dzirdet paskaidrojumu pludus)

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Kā šādam rakstam var ielikt +? Visi tā sūdzas par ortogrāfiju, bet anyway ieliek +, kas nemotivē viņus neizmantot google tranu.

0 1 atbildēt

Paldies visiem kas novērtē manu rakstu!

Par kļūdām runājot,es tikaij cenšos rakstīt faktus,kuri nav dzirdēti...

0 4 atbildēt