local-stats-pixel fb-conv-api

Slavenākie PSRS spiegi14

384 0

Pavisam ne tik senā pagātnē, kad pastāvēja mūsu izpratnē labā un sliktā puse, kas gandrīz vai sāk atgūt kādreizējos vaibstus, bija arī cilvēki, kuri darbojās otras puses labā. PSRS teritorijā bija Rietumu izlūkdienestu aģenti, bet tāpat arī Rietumos bija cilvēki, kas pārliecības vadīti pieslējās PSRS. Viņus nevar nosaukt par komunistiem, lai gan bija arī tādi, tomēr tie bija cilvēki, kas vēlējās palīdz būvēt komunismu un šādu motīvu vadīti nodeva slepenu informāciju Padomju Savienībai.

Samērā nesen par spiegošanu pasaule atcerējās pateicoties Edvardam Snovdenam, kurš nodeva atklātībai kaudzi slepeno dokumentu. Pilnīgi nejauši vai laimīgas sagadīšanās rezultātā viņš joprojām uzturas Krievijā. Tomēr spiegi ir bijuši vienmēr un visur, jo parasti ir kaut kāda informācija, kas ir svarīga, bet ir noteiktu cilvēku lietošanā un ir tādi, kuriem ir nepieciešams iegūt šo informāciju. Tajā mirklī, kad notiek informācijas nodošana, rodas spiegs. Citi par spiegiem var uzskatīt visus diplomātus, jo viņiem atrodoties svešā valstī, vajag aizstāvēt savas valsts intereses.

384 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Kuri tagad kurā pusē spiego, to mēs uzzināsim tikai pēc gadiem piecpadsmit, divdesmit. ;)

8 0 atbildēt
Interesants raksts
5 0 atbildēt

Man likās, kas spiegi izskatās kā Aģents 007 

5 1 atbildēt

Tāda jau tā ir spiegu dzīve. Jo labāk savu darbu darīsi, jo mazāk par tevi zinās, bet par kļūdām visa pasaule runās.

4 0 atbildēt
Ušakovs...
4 0 atbildēt

Zorge no izlūka kļuvis par spiegu ,interesanti vai arī Peņonkovskis no nodevēja un spiega tagad kļuvis par izlūku?

2 0 atbildēt

Tāpēc jau demokrātiskās valstis ir tik elementāri izspiegot. Ja   Nacistiskajā Vācijā vai tajā pašā PSRS/Krievijā pieķertu špionus,kas spiego ārzemniekiem, viņiem-labākajā gadījumā zobus izdauzītu un  nagus parautu,arī tad ja sievišķis būtu un tad bez ceremonijām nomušītu

1 0 atbildēt

Nu šie vēl ir mazkalibra gariņi, bija krietni daudz vairāk un ietekmīgāki. Ouens Latimors, Džons Stjuarts Serviss, Eldžers Hiss...kuri mierīgi nomira savās gultiņās, jo bija pietiekoši augsta ranga darboņi.

1 0 atbildēt

"Dzelzs priekškars ir kritis un ar to arī spiegošanas apjoms. Pasaule ir mainījusies. Protams, atrodas tādi cilvēki kā Anna Čapmena, kura tika izsūtīta no ASV par spiegošanu Krievijas labā, bet lielāku kaitējumu ASV ir nodarījis Džuliāns Assāndžs, kurš pēc spiegošanas skandāla strādāja Russia Today ziņu dienestā. Vai viņš ir krievu spiegs? Nezinu, bet precizējiet, cik daudz netīras veļas par Krieviju atklātībai nodeva Džuliāns Assāndžs un Edvards Snovdens?"

Tad kā labā Dž. Assāndžs spiegoja/darbojās?

0 0 atbildēt
🙇
0 0 atbildēt

Rozenbergi īstenībā nebija spiegi - kāds cilvēks, kurš piedalījās atombumbas radīšanā, tika nosaukts par spiegu. Viņš norādīja uz Deividu Grīnglāsu, kurš teica, ka spiego viņa māsa, Etele Rozenberga un viņas vīrs. Pēc daudziem gadiem, kādā intervijā viņš atzina, ka viņš nodeva savu māsu, lai viņa paša bērni nebūtu bāreņi. Ironiskā kārtā, par bāreņiem kļuva Rozenbergu pāra divi bērni.

0 0 atbildēt

Nu, tagad jau ir- tiesa, to, kuri nomira aiz vecuma savās mājās ir krietni vairāk, nekā to, kuri nokļuva aiz restēm. 

0 0 atbildēt