local-stats-pixel fb-conv-api

Rīgas audums0

22 0

Rīgas audums bija tekstil uzņēms Rīgā,Juglā kurš ražoja zīdu un citus audumus.Rīgas auduma teritorija atradās Salamandras ielā,šobrīd lielākajā daļā noteritorijas ir citi uzņēmumi bet dažas ēkas ir pamestas un sliktā stāvoklī.Gandrīz zem visas teritorijas atrodas pazemes ejas un bunkurs,kurā atrodami pierādījumi no uzņēmuma darbības laikiem.

Rīgas audums dzimšanas dienu var uzskatīt 1925.gada 22.decembri to dibināja Roberts Hiršs.Dibināšanas brīdī uzņēmuma strādāja vien divi cilvēki pats dibinātājs un viņa sieva.1926.gada viņi pieņēma darbā vēl vienu darbinieku.

1932.gadā uzņēmums pārvācās uz Salamndaras ielu(nevarēju kur tas atradās pirms tam).Jaunajās darba telpās uzņēmums krietni paplašinājas,1938.gadā tajā strādāja jau 1602 darbinieki.Paplašināšanās rezultātā Rīgas audums kļuva par lielāko uzņēmumu tajā laikā.

1971.gada 6.aprīlu Hiršu ģimene uzņēmumu un tā teritoriju novēlēja Latvijas universitātei,bet univiersitāte šp mantojumu saņēma tikai pēc Latviijas valsts neatkarības atjaunošanas.

22 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000