local-stats-pixel fb-conv-api

Reizekņis pīna konservu kombināts (1957-2001)22

34 4

Vasaļi!!!

Izymoju sokt jaunu rokstu siereju par lītom, uznāmum vierteibom, kas ir zudušis. Ar ītu rokstu siereju as vielys parodāt cik lilis īspiejis i potenciāls jer Latgaļī. Pirmy roksty vieliejys veltāt Reizekņis pīna konseru kombinatam, kura produkceju naskod beirneibā ar liloky patiku lītoju uzsturā. Oj cik gordi beja saldieju, cik lobis beja kompetis gūteņis, kas muti kusa i porejo produkceja nabeja paļama.

I taitod pēc ytro pasauļis kara Reizekņa soka veidotīs kai nūzeimeigs Latgaļis i Latvejis PSR ruipnīceibis centrs, kai pimīs lilīs rūpnīceibis objekts 1952.godā tika būvāts Reizekņis pīna i konservu kombīnats, kas kas beja pirmīs pīna konservu kombinats Baltejā.

1957.godā jis tika nydyts eksplotāceja i sokos pirmi pīna konservu razošona Latgaļī, Latvejs PSR i Baltejā.

1958.godā kombināta jau ražoja 17,5 miljonus korbu pīna konservu, bet 1989.godā ražošona jau beja palīlinota leidz 90 miljonim.

1971.godā eksplotācejā tika nydyta Ludzis pilsātis pīnotova, kas izgatavoja plašu pilpīnu i vojpīna produktu plostu, bet leidz ar 1992.godu soka ražot sausy vojpīnu.

1974.godā soka ražot ībizinoty strerilizāty pīnu jeb tautis volūda guššonku. Ībīzonotam pīnam beja daudz i dažodu goršu.

1987.godā sokos plošā saldiejumu ražošona ar daudz i dažodom garšom.

Iz 1988.godu Reizekņis pīna konservu kombināts pinā pīgodis peritoreja beja aptvārusa 5 rajonus i apvīnoja 8 rūpniecis- Cesvaiņis pisātis svīsta i sīru rūpneicu, Ludzis pilsātis pīnotovu, Balvu, Viļānu, Maltis, Viļaķis, Stāmerīnis i Jaungulbeņis pīnotovis.


18.07.1991. godā maina nūsaukumu iz Valsts Reizeknis pīna konservu kombināty ar taidu nūsaukuma kombināts pastovāja leidz 1994.godam

1994.godā maina atpakol nūsaukumu iz Akciju sabiedrība "RĒZEKNES PIENA KONSERVU KOMBINĀTS". Ar Taidu nūsaukumu pastovāja leidz 1998.godam

23.07.2001 - Tīk pasludinota uzniemu maksotnaspieja

30.10.2001- Sokos uzniemuma bankrota procedyra

01.11.2004- Maksot naspiejis procesa izbeogšona

Leidz ar 01.11.2004 beidz pastovāt Reizekņis pīna konservu kambināts, leidz ar ty beidzos vasala veisturis lopusa, kas ilgusa beja gondreiž 50 godys.Cik skumji bet ni valsts navielājās glopt , ni privāti invertori. Leiz ar ty i beidzas gordy saldiejumu, ībīzinoto pīna, Komprtu gūteņa laiks Reizekņi.

Prytams vordim nav aprakstāms, kū koncervu kombināts nuzeimaja Reizekņis i Latgaļis ekonomikaii kaidy vierteibu i brendu simbilizāca

P.S.

Ta varot atrast iznormāceju par Reizekņis pīna konservu kombināty.

Saits ir krīvisķi bet vusa informāceja Latviski

http://rpkk.ucoz.lv/load

34 4 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Ehh .... kas tas bija par saldejumu, un iebiezitatais piens mmmm... bernibas atminas toreiz nebij ne to plastik'ata iepakojumu sald'ejumiem, labakaja gadijuma to ielika atseviska maza celofana maisina, atceros vasara gaidijam pie veikala kad bus saldejuma pievedums, vienmer jau zinajam cikos un kad soferis piebrauks, dazreiz pat sacien'aja ar k'adu plombiru, un vispar tajaos 90tajos pat saldejuma papirisu kolekcija bija kas ipass, prieks bija par katru etiketi kuru dabuju sava ipasuma. Ja tik daudz un vel vairak atminu, ne pa velti berniba ir pats laimigakais dzives posms

4 0 atbildēt

Labs raksts žel ka nesaglabāja rēzeknē piena konservu kombinātu atceros kā bernībā ēdu rezeknes saldējumu, neviens cits saldējums mūsdienās pat tuvu nestāv kā garšo Rēzeknes

2 0 atbildēt

Nav jau tik trokai. Latgalis pīnsaimnīku produkcija tīk vasta uz Preiļim un tur ražoj pīna produktus AS Preiļu Siers, to ka latgaļu pīns tīk porstrodots Latgalī, un tys ir vīneigais pozitīvais.

3 1 atbildēt
man tā maziņai garšoja Rēzeknes saldējums! žēl, ka Rēzeknē viss likvidēta...
1 0 atbildēt

kā tad tā? tavā rakstā LATVIEŠU valoda!?

fuj! tu pretīgais nodevējs!!! uz mieta uzsēdināt! emotion

4 7 atbildēt