local-stats-pixel fb-conv-api

Radioaktīvais vīrs13

Mūsdienās par radiācijas bīstamību ir informēti ne tikai ļaudis, kuriem ar šo neredzamo ienaidnieku ir jāsaskaras ikdienā, bet arī parastie cilvēki. Filmas un skola ir iemācījusi, ka radiācija spēj būt ne tikai nāvējoša, bet arī radīt neatgriezeniskas izmaiņas ģenētiskajā kodā, kas var tikt nodotas vairāku paaudžu garumā.

532 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

Par kuriem diviem no 20 stabilākajiem plutonija izotopiem rakstā tiek runāts?

Plutonija izotopiem ir ļoti atšķirīga radioaktivitāte, piemēram, plutonija 244 pussabrukšanas periods ir 80 miljoni gadi, kas nozīmē, ka šis izotops ļoti lēni sadalās un ir relatīvi maz radioaktīvs un tad salīdzinājumam ir tāds plutonijs 241, kura pussabrukšanas periods ir tikai 14 gadi, kas nozīmē, ka šis izotops sadalās 6 miljonus reižu ātrāk, tātad arī 6 miljons reižu radioaktīvāks. Ja injicē Pu 244 tādā daudzumā, kādā rakstā tiek minēts, tad var nodzīvot arī nemaz nemanot nekādas blakus parādības, bet ja injicē Pu 241, tad čalim varētu plāni klāties..

11 0 atbildēt

Citam zāles, citam inde.

5 0 atbildēt
Veiksminieks, lai gan cik tur tās veiksmes, ja daudzus gadus esi indēts nost... Ptfu! Cilvēku stulbuman tiešām nav gala.. Interesanti, kkādas superspējas viņš ieguva?
4 0 atbildēt
Traktors
1 0 atbildēt

ASV militārā armija

1 0 atbildēt

mūsdienās jau tā viskautkur ir visādi starojumi, radiācijas, kaitīgas vielas, bet ja cilvēks to nemana, tad viss liekas kārtībā un dzīvo tālāk. 

1 0 atbildēt

Kāds bija raksta vēstījums? Es neuztvēru. Jā, zinātne pieprasa cilvēkresursus, ar laboratorijas žurkām nepietiek. Jā, klīniskie pētījumi notiek šodien un notiek legāli. Un Nē, pēc Stīvena gadījuma nevar neko secināt, kādas sekas atstāj Pu, kaut kāds mistisks pētījums bez hipotēzes. Tas, ka viņam galva neuzsprāga pēc 5 dienām, nenozīmē, ka nebija pārmaiņu gēnu līmenī. To varētu secināt tikai izpētot viņa pēcnācējus ceturtajā paaudzē. 

1 0 atbildēt