local-stats-pixel fb-conv-api

Psihiatrisko slimnīcu stāsti35

1346 8

Psihiatriskās slimnīcas jau vēsturiski veselajiem cilvēkiem saistās ar vietu, kur mīt trakie. Droši vien vidējais cilvēks, domājot par pacientiem šajās iestādēs, izjutīs kaut kādu pārākuma sajūtu, jo ir radies priekšstats, ka psihenēs ārstējas tikai plānprātīgie. Taču tā ir dziļi iesakņojusies stigma, kuru ir grūti izskaust. Šajās iestādēs pa lielam mita un mīt cilvēki, kas ne tikai ne ar ko nav sliktāki par mums - veselajiem - bet pat daudzās jomās mūs ir pārspējuši.

Psihiatrisko slimnīcu vēsture ir ārprāta pārpildīta un neapzināti mēs visi jūtam, ka tā ir ļoti drūma iestāde, taču patiesība ir vēl šausmīgāka.

1346 8 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

Izlasot rakstu, mēs varam secināt cik daudz kādreiz tā saucamie " ārsti un zinātnieki " kļūdījās gan savās metodēs, gan pašos pamatos. Vai jums nešķiet ka tik pat labi tas pats notiek arī mūsdienās? Vēsture atkārtojas.. emotion Tas nekas ka citās drēbēs.

46 1 atbildēt
Agrāk dzīvoju pretī psihenei. Tagad dzīvoju pretīm savai mājai...
40 0 atbildēt

Interesanti emotion vēl tādus rakstus!!

15 0 atbildēt

Labais, tieši pirms miega. emotion

12 0 atbildēt

creepy raksts uz vakaru ,tieši tas kas vajadzīgs lai ilgāk paliktu nomodā emotion un protams plusiņi par rakstu.

7 0 atbildēt

Es gribetu ,lai tajās slimnīcās neievietotu citus . Dažreiz ir bijuši gadījumi kad tajās slimnīcās ievieto nevainīgus ļaudis emotion 

2 0 atbildēt
Durkā jau neārstē tevi nopotē lai guli kā dărzenis. Iebāž pie gomikiem un tu pat viņus nedrīksti at***ărīt.... kamer viens pļūtī stūrī tikmēr otrs breikeris zog vārītas olas tev no galda :-D
2 0 atbildēt
Labs raksts.
1 0 atbildēt

Gribi murgus? Noskaties 1967.gada dokumentālo filmu Titicut Follies par Bridžvoteras psihiatrisko klīniku kriminālnoziedzniekiem un paturi prātā, ka tas viss notika pa īstam. Tur iespējams ieraudzīt tādas "iecienītas" ainas kā piespiedu barošanu ar trubiņu caur degunu, iemītnieku dzīvošanu savās "palātās" pilnīgi kailiem, darbinieku kliegšanu uz garīgi slimiem cilvēkiem, cilvēka ievietošanu klīnikā uz "novērošanu", bet atstāšanu tur vēl uz 10 gadiem un daudz ko vē!

Otreiz es šo filmu negribētu redzēt, bet kādam tā bija realitāte.

1 0 atbildēt
Atkādina filmu'nepareizais pagrieziens'
1 0 atbildēt

interesanti . emotion

1 0 atbildēt
MJ avatarsMJ
Nerātnă Mērija emotion
0 0 atbildēt

Psihenēs ir bijuši napoleoni ,hitleri  un citi ""dižvīri""emotionTagad laiks likt pa īstam īstos --tur vieta tādiem deģenerātiem kā Tramps,Džonsons ,Baidens ,Merkele ,Meja --visiem tiem tiem ,kuru boiznes ir ieroči un karš..nabaga Makeins nospsrāga pats ..tas jau ellē..mēsls emotionemotionD

0 0 atbildēt
Paņem mājās kādu, ja žēl. Es būšu skarbs, bet šie cilvēki ir pazaudēti, nedodot nekādu pienesumu sabiedrībai, tāpēc pret viņiem arī uzturas kā pret dārzeņiem. Dzīve ir skarba un nevienam viņi nav vajadzīgi, lai vai kā tēlotu citi ka ir- jo neviens lietas labā neko reāli nedara.
0 0 atbildēt

Man vienreiz psihenē iedirsa mutē... emotion 

0 0 atbildēt
Lel.
0 0 atbildēt

3. Tā kā čekā...

0 0 atbildēt

One flew over the cuckoo`s nestemotion

0 0 atbildēt

Tas ir ļoti pat nepareizi izmantot spīdzināšanu kā <<ārstēšanu>>. 

Bet, pats raksts man patikaemotion

0 0 atbildēt

No ārstēsānās te nav ne miņas..tieši pretēji- šādas aarstešanās metodes vel vairāk salauž un izposta cilvēka dzīvi un domašanu ,te jau pat garīgi veselu cilveku var pataisīt garigi nestabilu kur tad vel ja iet runa par tiem kuriem jau tā psihe ir uz sabrukšanas robežas..

0 0 atbildēt