local-stats-pixel fb-conv-api

Psihiatrisko slimnīcu stāsti - neparastā šizofrēnijas ārstēšanas metode34

793 4

Šizofrēnija ir viena no mīklainākajām psihiatriskajām saslimšanām, kas ārstēšanai nepadodas vēl mūsdienās. Tomēr jau 20. gadsimta sākumā divi ārsti nosprieda, ka ir atraduši īsto šizofrēnijas cēloni. Diemžēl abiem censoņiem ceļš šajā baisajā saslimšanā beidzās ar īstu murgu.

Citi raksti psihiatrijas vēsturi -

http://spoki.tvnet.lv/vesture/Psihiatrisko-slimnicu-stasti/731649" style="font-stretch:normal;18px;color:rgb(3,64,130);text-decoration:none;">Psihiatrisko slimnīcu stāsti
http://spoki.tvnet.lv/vesture/Psihiatrisko-slimnicu-stasti-ka/734183" style="font-stretch:normal;18px;color:rgb(3,64,130);text-decoration:none;">Psihiatrisko slimnīcu stāsti - kā kristietība izņirgājās par slimajiem
http://spoki.tvnet.lv/tribine/Psihiatrisko-slimnicu-stasti-viegli/734971" style="font-stretch:normal;18px;color:rgb(3,64,130);text-decoration:none;">Psihiatrisko slimnīcu stāsti - viegli tikt iekšā, bet grūti tikt laukā
Psihiatrisko slimnīcu stāsti - Lobotomobīlis

793 4 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000

Pēc visiem šiem gadiem, kuru laikā esi licis šeit rakstus, Tev kaut ko arī ir samaksājuši?

4 0 atbildēt

3-7. bildes zagtas no maniem sapņiem. Copyright, please! 

4 0 atbildēt

A par šito rakstu plusu var dabūt emotion

3 0 atbildēt

Pat līdzjūtīgiem cilvēkiem ir grūti saprast, vai pamanīt garīgus traucējumus. Reti kurais līdzjūtīgais cilvēks paskatoties uz cilvēku, kurš neko nedara, nemaz neiedomāsies, ka pie vainas var bū depresija, uzmanības deficīta traucējumi, vai zems pašvērtējums, jo redz viņam tika iepotēts domāt par tādiem cilvēkiem to, ka viņi ir sliņķi. Un tie sadisti un slepkavas lielākoties paši cieš no psihiskiem traucējumiem. Lielākā daļa tādu cilvēku ir uzgauguši nelabvēlīgos apstākļos, pem. gandrīz visi sērijveida slepkavas uzauguši ar vardarbīgu ģimeni, tikuši ļoti bieži pazamoti, vai seksuāli izmantoti.

Realitāte ir tāda, ka veselam cilvēkam, lai arī cik līdzjūtīgs viņš būtu, ir grūti iejusites slima cilvēka ādā, jo viņi vnk nezina, kā tas ir, būt slimam. Ir grūti just līdzi šizofrēniķim, ja tu nezini, kā ir būt šizofrēniķim. Ir grūti just līdzi cilvēkam ar depresiju, ja tu nezini kā tas ir slimot ar depresiju(lielākā daļa uzskata, ka cilvēks var kontrolēt, ir viņam tā depresija, vai nav. Ka nav nemaz tik grūti pasmaidīt). Ir grūti just līdzi sociopātam, narcisam, cilvēkam ar personības sadalīšanos, paranoju.

Pēc pieredzes saku - cilvēki, kas nav saskārušies ar UDHS(uzmanības deficīta un hiperaktivitātes sindroms, reti kurais par ko tādu zina un daudzi kas ir kaut ko tādu dzirdējuši uzskata to, ka tā ir vainu mazu bērnu kaite, vai arī tās ir tikai izdomātas pasaciņas) mēdz mani uzskatīt par slinku, dīvainu, bezatbildīgu skuķi ar sliktu atmiņu. Un man ir grūti iedomāties, kā tas ir staigāt ar galvu, kas nav pilna ar visādām nevajadzīgām domām, būt spējīgam tā vienkārši vairākas dažādas lietas secīgi izdarīt, un varu saderēt, ka veselam cilvēkam ir tikpat grūti saprast kā tas ir domāt par vairākām lietām vienlaicīgi, ar grūtībām pārslēgties no vienas(interisējošas) lietas uz otru un tikpat lielām grūtībām noturēt uzmanību uz kaut ko, kas viņu neaizrauj, ikdienu pavadīt tai nesekojot līdzi, būt viegli aizkaitināmam utt.

3 0 atbildēt

Šizofrēnija ir slimība ar tādiem garīga rakstura traucējumiem, kuri neatbilst citām garīgajām saslimšanām, tādēļ pazīmes automātiski ierindo pie šīs slimības - šizofrēnija. Manuprāt,  ārsti nav ieinteresēti, pirmkārt, un, otrkārt, nav pietiekoši gudri, lai spētu izārstēt ar šo slimību slimojošos cilvēkus. 

2 0 atbildēt

Es tomēr uzskatu, ka vairumu varētu ārstēt un izārstēt Ar Pareizo Pieeju, ja ne (piemēram) 2 gadu laikā, tad 20 gadu laikā, bet -, kurš mūsdienās cita dēļ veltīs 20 gadus savas dzīves? Un ne jau tur tik ļoti ar medikamentiem Vēlāk, kā ar attieksmi, sarunām, vides maiņu utml.

2 0 atbildēt

Tur pat viņus nevar vainot. Ja viņi netiek izglītoti šādos jautājumos, kā lai viņi atpazīst šos traucējumus un apzinās to nopietnību? 

2 0 atbildēt
Izcils raksts.
1 0 atbildēt

Holms bija ļoti tuvu. Patiesībā zarnas jāskalo ar pareizajiem šķidrumiem. Šampanieša klizmas.

1 0 atbildēt
Labs raksts.
0 0 atbildēt

Kāpēc ieliku "-"

A kur ir RAXTS par SEXuālajiem Maniakiem?  emotion 

0 0 atbildēt
Man prasītos dažiem zinātniskiem nosaukumiem kādu sīkāku paskaidrojumu, lai vieglāk saprast un lasīt! Bet nu, ir ok!
1 2 atbildēt

labi uzrakstīts un šī tēma man baigi patik, jaizlasa parejie

1 2 atbildēt

Jautājums autoram - procentuāli kāda daļa garīgi slimo pacientu tiek vispār pilnībā izārstēti? Cik pacienti tiek vismaz dāļēji izārstēti, lai var dzīvot sabiedrībā? Es gribu saprast visas šīs sfēras jēgu, jo man ir aizdomas, ka reti kuru vispār izdodas atgriezt saulītē.

0 2 atbildēt
ļoti labs un interesants raksts. bet palika diezgan neomulīgi, tāpēc mīnuss.
3 11 atbildēt