local-stats-pixel fb-conv-api

Priekšmeti no pagātnes14

522 0

Sveiki, spocēni!
Šoreiz raksts par lietām, uz kurām paskatoties, pirmais jautājums varētu būt: "Kas tas vispār ir??"

Jauku šo dienu! :)

522 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Interneta dzīles
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

10.ari tagad noderetu sievietem,drosham pastaigam ,,beglju,, apdzivotos rajonos... emotion 

33 0 atbildēt

Man dēles nepatīk (fobija) un neticu viņu visādām izreklamētām īpašībām, izņemot gadījumus, ko es teicu (asinscirkulaciju atjaunošanai). Pie tam, diezgan sen bija raksts par hirudoterapiju, kur hirudoterapeits apgalvoja, ka pie mums dēles nedzīvo. Dīvaini, bet students būdams, mums profesors vienā grāvī noķēra pāris dēles (kolkā)  - tādējādi noliedzot apgalvojumu.  Vairāki studenti pieteicās pabarot dēles, tā es arī vēroju, kā un cik ilgi tās rij. Rij stundu, pēc tam izskatās, kā rakveres cīsiņi, varēja redzēt arī dēļu oranžās strīpas.  Viens no studentiem pat noģība pēc dēļu pabarošanas.  Brūces gan asiņo ilgi. 

Dēlēm, kā asinsparazītiem vajag ievadīt antikoagulantus, lai brūce "neaizsērētos" un turpinātos asinsplūsma. Šī īpašība ir noderīga pēc kirurģijas, kad tiek piešūti atpakaļ norautie locekļi un jāatgriež asinsrite, pie tam arī mazinot tūsku (atsūcot asinis). Visas citas vielas dēlēm nekādas priekšrocības nedot, ja nu vienīgi pretsāpju (dēlem ir jāēd nevis "jāārstē" upuris).

Runājot par citu dzīvnieku īpašībām, tad nedzīstošu čūlu ārstēšanai izmanto arī mušu kāpurus, kuri izdala enzīmus, kas noārda nedzīvos audus un baktērijas (hm?). Tādējādi attīrot čūlas (filmā Gladiators bija viena epizode) un ļaujot tām sadzīt.

11 0 atbildēt
Ha, ha, es pēc tāda "lāču medību" tērpa ilgojos, kad gribi negribi bij jābut centrā. Riebjas cilvēku masas. Āleluja nav vajadzības tur būt emotion
2 0 atbildēt

10. Šādā paskatā kādā tumšā vārtrūmē līdz nāvei biedēt cilvēkus nebūtu grūti.  emotion 

2 0 atbildēt

Gribu 10-to.

1 0 atbildēt

Nezinu par tām dēļu "labajām" īpašībām. Vienīgi zinu, ka tās ir noderīgas asinscirkulāciju atjaunināšanai (pēc locekļu piesiešanas amputācijas dēļ u.c.). Pārējies vairāk ir BS. 

Tai laikā bija populārs uzskats, ka slimības un nelabumu izraisa vecas (iestāvējušas) asinis, un vajag nolaist. 

2 2 atbildēt

👍

0 0 atbildēt