local-stats-pixel fb-conv-api

Portugāļu jūrasbraucēji mūsdienu Lisabonā2

73 0

Kurš gan no vēstures stundām neatcerās Magelānu un da Gamu. Slavenie jūras braucēji. Portugāļi, par tā saukto Lielo Atklājumu laiku runājot, lieto vienu vārdu: Descobrimentos. Šis konkrētais raksts ir ne tik daudz par pagātni, kā tagadni. Ka šis laiks tiek uztverts mūsdienu Portugālē un kā tas tiek godāts. Nākamreiz būs raksts arī par pašiem atklājumiem.

Portugāle šodien nav ne vadoša lielvalsts, ne izteikti turīga lielvalsts. Man personīgi reizēm ir tā kā nedaudz žēl noskatīties uz mūsdienu Portugāli, zinot tās spēcīgo vēsturi. Gandrīz tūkstoš gadu monarhija, nemaz nerunājot par vēsturi pirms tam. Atklājumi, zeme, kurā saule nekad nenoriet.. un šodien.. Eiropas perifērija. Portugāļi paši ir, skaidra lieta, lepni par pagājušo godību.

Daži fakti par Magelānu un da Gamu. Magelāns dzīvojis no 1480. gada līdz 1521. gadam. Magelāns piedalījās spāņu organizētajos jūras braucienos un viens no tiem bija pirmais brauciens apkārt zemeslodei. Magelāns pats, diemžel pilno ceļojumu neveica, jo tika nogalināts kaujā pie Filipīnām. Vasco da Gama dzīvoja laikā no 1460. gada – 1524. gadam. Da Gama pirmais sasniedza Indiju izmantojot jūras ceļu un tā uz visiem laikiem savienoja, ja tā var teikt, šīs pasaules daļas.

73 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Varu tikai piekrist!

1 0 atbildēt

Paldies!  emotion 

1 0 atbildēt