local-stats-pixel fb-conv-api

Pieauguša Cilvēka raksturojums.2

Pārlapjot grāmatiņu Erudīta ABC uzdūros interesantam rakstam par pieauguša cilvēka raksturojumu. Izlēmu, ka nenāktu par ļaunu to pārrakstīt šeit ,piemtot mazliet savas idejas un analīzi.

Pirms iesāku rakstīt pašas idejas no grāmatiņas vēlos izteikt to,ka pašam variants pieaudzis cilvēks liekas ne jau tāds,kam ir noteiktā pilngadības robeža 18 vai 21 gads, vai arī cilvēks ,kas sācis strādāt, vai kā dažreiz mūsdienās var domāt,cilvēks,kas ir ticis pie intīmām attiecībām, vai cilvēks ,kas sācis racionāli domāt. Manuprāt, pieaudzis cilvēks ir grūti ierobežojams kādos rāmjos,jo tam ir nepieciešami vairāki no iepriekš minētajiem faktoriem. Kāpēc? Jo ne visi savos 18, 21 vai pat zinātniski noteiktajā robežā 24/25 gadi uzvedās patiešām racionāli un saprātīgi. daudzi joprojām neko vairāk par ākstīšanos, tusiņiem un sēdēšanu zem vecāku vai otrās pusītes spārna neprot. Racionālas un pieaugušas rīcības arī vienas pašas nepadara par pieaugušu, jo ,lai tās ,ko dotu vajag izpratni un pieredzi. Tāpat kā naudas pelnīšana nepadara par pieaugušu - "skaties mamm,es pārdodu limonādi,esmu pieaudzis". Intimitāte - nu tad jau tagad visi,kas nav forever alone un seko modei ātri radīt lielās mīlestības utt, ir ļoti pieauguši, un ,savukārt, visi forever aloni nekad nepieaugs, ja vien viņiem nespīdēs laime un neuzskries velvienam forever alonam.

Un tagad beidzot ķeroties pie grāmatiņā aprakstītā. Tātad autors šīm idejām ir F. Hadsons, kurš ir sociologs un filozofs. Viņš ir sastādījis sarakstu ar īpašībām ,kurām būtu jāpiemīt pieaugušajam. ņemot vērā,ka viņs ir filozofs - daudzi filozofi gudri runā ar pamatojumu,taču citiem mistisku un neizprotami, taču sociologi parasti bez datos pamatotiem faktiem nerunā,tātad viņa idejām ir jābūt pamatam.

1.Pieaudzis cilvēks ir pietiekami pašapzinīgs un pašpaļāvīgs.

2.Spēj pietiekami ieinteresēti un objektīvi uzklausīt citus.

3.Pieaudzis cilvēks savām jūtām un emocijām spēj rast adekvātus izteiksmes līzekļus.

4.Pieaudzis cilvēks spēj paust atzinību un pateicību.

5.Prot izšķirties starp svarīgo un niekiem.

6. Pieaudzis cilvēks apzinās sevi kā autoritāti.

7.Pieaudzis cilvēks spēj paciest kritiku ,kā arī pats kritizēt.

8.Prot, savam problēmām rast risinājumu,neuzkraujot tās citiem.

9.Spēj sadarboties ar citiem un strādāt komandā.

10.Pieaugušais ir orientēts uz nākotni.

11.Prot svinēt svētkus un atpūsties.

12.Pieaudzis cilvēks nebaidās iesaistīties intīmās (mīlestības, draudzības) attiecībās.

13.Ja vajag prot pateikt nē.

14.Prot atrast kompromisus, taču nav konformists.

15.Prot pielāgoties un ir gatavs pārmaiņām.

16.Pieaudzis cilvēks nebaidās kļūdīties un ir iecietīgs pret citu kļūdām.

17.Vienmēr meklē resursus un jaunu informāciju.

Nu ko - viela pārdomām? Vismaz man jau uzreiz ir gatavi 4 punkti, kas lielai daļai spoki.lv auditorijas nenāktu par ļaunu ielāgot,lai varētu sevi saukt par pieaugušiem un tie ir - 2. , 7. , 16. un 17 . Kāpēc tie? Jo šeit ļoti reti piecieš citu kļūdas, arī pats reizēm esmu asāks, bet visu vienmēr var labot. Savukārt 12. punkts par svētku svinēšanu man nepatīk ļoti vienkārša iemesla dēļ - vienam prast svētkus svinēt ir iedzert šampānieša glāzi sveču gaismā, citam uztīt kāsi vēl citam piedzerties līdz komai un visi teiks ka viņi svetkus svin pareizi. Ceru, ka tikāt līdz raksta galam un tagad saprotiet esiet pieauguši vai, tomēr, vēl drusku jāpaaugas.

85 2 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://erudīta Abc
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Neesmu pieaudzis cilvēks. emotion

0 0 atbildēt

Galīgi garām emotion Pa punktiem neskaitīšu, bet ja jāizceļ viens, tad piektais! Mūsdienu pasaulē 99 no simta lielāko daļu brīvā laika velta niekiem, nevis svarīgām lietām! Un cilvēki, kuriem jau tagad gribās ātrāk savos nagos dabūt sesto ābuļi, automātiski izkrīt šajā kategorijā emotion

0 0 atbildēt