local-stats-pixel fb-conv-api

Pazaudētā Abrene.40

398 4

Sveiki visiem,tātad šajā rakstā vēlos parunāt par tādu lietu kā Abreni,kura bija Latvijas teritorijā,bet nu ir zaudēta,Krievijas dziļumā.

398 4 40 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 40

0/2000

No otras puses, vai mums butu vajadzigs vel viens nabadzigs valsts nosturis, ar Latvijai naidigiem iedzivotajiem?

51 1 atbildēt
Diemžēl ar to ir jāsamierinās, ka Abreni Latvijas sastāvā nekad neredzēt. No otras puses domājot, vai pašu Abrenes (Pitalovas) iedzīvotāju vidū ir kāds, kurš maz būtu ar mieru dzīvot Latvijā nevis Krievijā?
21 0 atbildēt
Vot ko mes ar vinju 2007 butu darijushi????
21 3 atbildēt

jā Abrenes adošana nav uzlabojusi atiecības bet pareizi esam tak eiropa mums jābūt tolerantiem neskatoties pat uz to ka mūs beigās tikuntā nodirš sauc par nacistiem un fašistiem uttt. 

Mūsdienās toleranci es uztveru kā vājuma pazīmi netikai sadzīviskās situācijās, bet ari politiskās, kā piemeru var minēt eiropas vidieni kur svākušies bēgļi eiropiešiem pret viņiem jāatiecās toleranti bet daži bēgļi tā vien izskatās ka uztver to kā vājuma pazimi un spļauj atpakaļ sejā un liek savus ultimātus, vai arī masu slepkava kurš par 77 slepkavibām izcieš tikai 20 gadu sodu un vēl ir spejīgs sudzēties par apstākļiem cietuma kamerā, tākā spriežat paši pie kā noved eiropas tolereances paraugs, tos kurus nevar apspiest izvarotajus un slepkavas tos tur tolerance , bet parastiem pilsoņiem spļauj virsu.

domāju ar šadu atieksmi šī savienība ilgi vairs nepastāves

18 2 atbildēt

Senos laikos ar divam Javam 634-8-00 apcelojot Latgali izbraucam ari likumu caur Abreni, kas tolaik bija Krievijas PFSR teritorija -Pitalova .Iespaids palika diezgan drankjigs, apkart viss nolaists ,nesakopts.Atceros benzintanka nebija 93 . benzina un ielejam pa 10 litriem A76 ar dizelju elju(citas nebija).Palikushas prata celja mala uz augstiem pakalniem lielas mura  baznicas.Gribejam vienu apskatit un uzbraucam augsha, bet izradijas ,ka ta nedarbojas un durvis aizsistas ar deljiem.Talak laidam caur Ostrovu uz Pleskavu unPechoriem ,kur apskatijam klosteri(darbojoshos) uncaur Igauniju atgriezamies Latvija.Interesanti ,ka Pechori kadreiz bija Igaunijas teritorija un igaunji tos vel arvien uzskata par saviem un nav atdevushi (ka cukas gimis Abreni) krieviem.Pie tam Igaunijas attiecibas ar Krieviju  nav nemaz sliktakas ka mums.

14 0 atbildēt

Vēl aizmirsi pieminēt Vairu Vīķi Freibergu, kura uz to visu noskatījās'un neiebilda resnajai cūkai ne pušplēsta vārda. Vīķe arī ir lielā mērā pie visa vainīga   emotion 

15 3 atbildēt
Nu i nafig tev tā Abrene? Lai krievi ņem, tur tāpat bija latviešu minimālais minimums un viss ļoti vecs un aizlaists..
10 0 atbildēt

Valdībai pats svarīgākais ir NAUDA. emotion 

8 1 atbildēt

... par to tagad dabūja garantētu vietiņu LG (gazprom)...?

7 0 atbildēt

Vai toreiz bija pareizi atdot, kas lai vairs saprot. Bet atpakaļ tagad pieprasīt gan būtu lieki. Krievija varētu pasmieties - Ukrainā zaļos cilvēciņus vajadzēja ievest slepus, bet Latvija pati pieteikusies.

6 0 atbildēt

Kada atskiriba, Latvija pat pati sev nepieder. Visu Eiropa nosaka.

11 5 atbildēt

Nez kapēc visi aizmirst par Palangu ?

6 0 atbildēt

Interesants raksts. Tikai balsosanas celaa,driksteja atdot .....

5 0 atbildēt

Ar esošo nevar tikt galā, vēl vajag jums Abreni kaut kādu! emotion Smieklīga tauta!

9 5 atbildēt

A kur Vaira?? Vaira tak ar piedal'jās kūrēšanā..

4 0 atbildēt

Es varu atdot savu pilsētiņu, te pilns ar krieviem un bandītiem.

4 1 atbildēt

Latvijai atgūstot neatkarību, abrene tika nolikta tā, it kā tā atrodās krievijas teritorijā

Latvijai atgūstot neatkarību, robeža starp Latviju un Krieviju palika tāda, kāda tobrīd bija LPSR un KPFSR robeža. Tajā brīdī (1991. gadā or so) neviens viņu nekur nepārbīdīja.

Var jau protams vaimanāt ar izdāļāto teritoriju (bet tad vajadzētu atcerēties arī gan Palangu, gan Roņu salu - vienīgo salu jūrā, Karl, vienīgo! Un paskaties, kā tas izmainītu teritoriālos ūdeņus Rīgas līcī!), bet man jau liekas, ka vienīgie, kam būtu jālemj par to, kam tad Abrenei piederēt, būtu tur reāli dzīvojošie cilvēki, nevis tur ne reizi nebijušiem cilvēkiem Rīgā vai Maskavā.

4 1 atbildēt

Atbilde ir vienkārša - nauda , Abrenes teritorijā ir lieli dzelzceļa mezgli, caur kuriem var pelnīt.

3 0 atbildēt

Tad tachu bija treknie gadi... emotion 

2 0 atbildēt
Pitalova- Pietālava, Ostrova- Austrava
1 0 atbildēt