local-stats-pixel fb-conv-api

Pasaules apceļotājs Konstantīns fon Rentgartens6

Pasaules apceļotājs- Konstantīns fon Rentgartens Saldū!

Konstantīns fon Rentgartens, Konstantīna dēls, dzimis 1862.gadā Rigā. Baltvāciešu ģimenē. Pēc vidusskolas beigšanas trādājis par ierēdni Tērbatā un Rīgā. Par ko tieši nav zināms.

Pasaules slavu iemantojis ar savu ekspedīciju-ceļojumu apkārt pasaulei. Pasaules apceļošana sākās 1894.gada 15.augustā, Rīgā, un beidzās 1898.gada 20 septembrī.

Ceļojumu veicis viens, bez pavadoņiem.

Maršuts: Rīga- Rostova pie Donas- Persija- Irkutska- Urga- Pekina- Japāna- ASV ( Sietla, SanFrancisko, Čikāga, Ņujorka)- Francija. Kopā nosoļoti, un nobraukti 26 877 km. Pasaules apceļošana prasīja četrus gadus, vienu mēnesi, divpadsmit dienas un divpadsmit stundas.

K.fon Rentgartens ir publicējis arī vairākas grāmatas- ceļojuma piezīmes un pierakstus par konkrēto zemju etnogrāfiju un kultūru.

Par dižā pasaules apcelotāja nāves gadu un apstākļiem informācijas nav. Visticamāk miris kādā no saviem ceļojumiem.

Oto Ernsts Bernštēgers, Saldus hronikā ir atzīmējis sekojošo;(..)1898.gada 21.septembrī, Saldū ieradās pasaules apceļotājs kājām Konstantīns fon Rentgartens. Viņu sagaidīja daudz ļaužu, kas viņam jau dažas verstis bija gājuši pretī.Nākošā rītā viņš turpināja ceļojumu uz Jelgavu un Rīgu. Viņš jau bija četros gados un vienā mēnesī kājām apceļojis Eiropu, Āziju, Āfriku un Ameriku.(..) 72 gadus vecais ķesteris Šepskis , kas arī ir dūšīgs soļotājs , pavadīja K.R līdz Bikstu dzirnavām, ap četras jūdzes no Saldus. No turienes Rengartens turpināja ceļu uz Dobeli.(..) Saldum cauri gājis, uz nakti apmeties pasaules apceļotājs, kurš kā nāca, tā arī pazuda pasaules vēstures vējos...

57 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Tas viss izklausās pārāk neticami. 

3 0 atbildēt

mērojis 25 miljonus km., pasaules slavenais ceļotājs, par kuru pat google neko nesaka

2 0 atbildēt

Čalis sanāk 625 reizes apgājis apkārt zemeslodei? Kā tad! Stāsti man Daugaviņa

2 0 atbildēt
Ilgi domāji? Internetā nekā nav par šo ceļotāju, googlē vien tavs raksts. Izmantotie avoti mani aizved uz Ķīnu, un citiem spoku rakstiem, no kuriem viens pat neeksistē.😯😯
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt