local-stats-pixel fb-conv-api

Pārtverot krievu "Lāci" aka Tu-95!42

654 1

Neskatoties uz to, ka Tupolev Tu-95 ir jau gandrīz 60 gadus vecs, tas joprojām ir galvenais Krievijas stratēģiskais bumbvedējs, kas var sasniegt mērķus vairāk kā 6400km attālumā. Papildus tam no šis lidmašīnas ir iespējams palaist gan raķetes, gan nomest uz mērķiem standarta bumbas. Tāpēc nav nekāds brīnums, ka katru reizi kad šī tipa lidmašīnas pietuvojās kādas valsts(galveno kārt jau NATO) robežām, tās ieradās pavadīt šo valstu lidmašīnas.

Tad nu, lūk, šajā rakstā ir apkopotas bildes ar lidmašīnām, kas bijušas spiestas sagaidīt konvojēt šo bumbvedēju savu robežu tuvumā!

654 1 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

Krievi uzskata, kamēr nav izjucis dabiskā ceļā, tikmēr vēl lietojams.

26 3 atbildēt

Aukstais karsh nemaz tik ,,auksts,, nebija .Strategjiskie bumbvedeji un atomzemudenes 24stundasno 24/am patruleja pretinieku valsts robezu tuvuma,lai konflikta gadijuma varetu dot triecienu ar kodolierochiem.Kas zina,varbut tieshi tapec ari izdevas izvairities no kara ,jo abas puses zinaja ,ka pretinieks nesnauzh.Ka atbildes trieciens bus nenovershams un kara iznakums bus abpuseji iznicinoshs.Tas attiecas uz PSRS laiku.Bija bridis Jelcina (pirmais Krievijas prezidents) valdishanas laika, kad Krievijas bumbvedeji un atomzemudenes(cik nu to bija palicis pec psrs sabrukuma) vairs neveica patruleshanu,jo oficiali neuzskatija Rietumus par ienaidniekiem.Diemzhel pec Jelcina atkapshanas Krievija (Putins)atsaka veco dziesmu,aizbildinoties ar NATO paplashinashanos un,,draudiem Krievijas droshibai.Tikai tagad tas vairak ir demonstrativs zhests,jo ar psrs spekiem un iespejam nav salidzinams.Bet bistama jau ir pati vecas, lidojoshas, ar atombumbam  piekrautas luznju kaudzes atrashanas gaisa musu robezhu tuvuma.Ja nu izjuk un nokrit....

20 1 atbildēt

vai tikai šitais bumbvedējs nav tas, ko krievi no amīšiem nokopēja. tur laikam stāsts bija tāds, ka bumbvedējam bija nepieciešama ārkārtas piezemēšanās un tuvākie bija krievu lidlauki. finālā komanda brīvi aizbrauca uz mājām, bet bumbvedējs palika čaklo kopētāju rokās - neatdeva.

16 1 atbildēt

Pirms es šo frāzi izlasiju "Gadi nāk un gadi iet, bet Tu- 95 paliek!​" tieši to pašu iedomajos emotion 

15 1 atbildēt

Krievijas lidmašīnas lido bez iepriekš saskaņota lidojuma plāna, ar izslēgtiem automātiskajiem atbildētājiem un neuztur radiosakarus ar lidojumu vadības centriem.

Tapēc arī NATO lidmašīnas pārtver Krievijas/PSRS lidmašīnas, jo ir iespējamība, ka gatavojās uzbrut vai ir teroristu nolaupītas.

Bieži vien šādi dara lai pārbaudītu NATO reakcijas laiku un uzvedību, cik tālu viņiem(Kriecijai ) atļauj doties.

Tagad Krievija ar to cenšas pateikt, ka viņi nekur nav pazuduši un ir bruņoti un bīstami, nedrīkst viņus ignorēt.

Un pastirprināti tas notiek NATO samita laikos ,kā arī politisku konfliktu gadijumos!

9 2 atbildēt

Interesants jautājums arī, kādēļ šāds "lācis" izgājis pastaigāties pie Kanādas robežām un taml...

6 1 atbildēt

Parasti tadus lidojoshos cietokshnjus eskorteja ne mazak ka divi iznicinataji, tapec ari bija iespejams paradit shis fotografijas,kuras redzams bombers un partverejs(fotografets no otra iznicinataja).

4 0 atbildēt

Jā, tiešām būtu interesanti uzzināt, kāpēc visiem šī lidmašīna ir jāpavada, kāpēc rodas tāda situācija vispār, ko viņas tur dara?

4 1 atbildēt

nu būtu pienācis laiks kādu nonest lejā vienreiz ne?

6 3 atbildēt

Nu Tu-95 varenā padumjā savienība saražoja pietiekošā vairumā, lai tie lidinātos vēl šodien. Un tie arī nav tik daudz atkarīgi no elektronikas, lielāko daļu no problēmām atrisina kājas spēriens noteiktā vietā. 1987.gadā, kad aukstais karš faktiski bija beidzies, Padomija vēl paspēja uzražot Tu-160, arī stratēģiskais bumbvedējs, toties jau virsskaņas un ar maināmu spārna ģeometriju.

2 0 atbildēt
Vatņikiem tie retro lūžņi gaisā jau nesadalās??!emotion
2 1 atbildēt
Man vienīgajam rodas jautājums, kā šis bildes tika uzņemtas jo zem bildēm ir norādīts tikai viens iznīcinātājs, bet šis iznicinatājs ir redzams arī paša bildē?
1 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Interesanti. emotion

0 0 atbildēt

vot pimpalas, blandās kko bezjēgā pa debesīm, huligāni!  emotion 

0 1 atbildēt