local-stats-pixel fb-conv-api

Par Latgali!!! Par Latgalis Autonomeju!!!141

131 54

Vasali dorgi Latgalīšu spūki!!!!

Pēc garos dorba dīnis siedieju meikstā odis krāslā, dzieru čaju i lasieju gromotu par Latgalis kongresim, kas risinojās 1917- 1918 godā i pēc kurim Latgala acadaļājās nu Vitebskis guberņis i pizavinojās Latvejai. Lasieju i breiniejūs par tū kas tika nulamts i kas nu to tika izdarāts, pēc kongresa nulamto citēju " Tika nolēmts, ka Latgales, Vidzemes un Kurzemes latvieši ir viena tauta un Latgalei jāapvienojas ar pārējo Latviju vienā zemē, saglabājot autonomijas tiesības." I TĀN PĒC ITO RŪDAS JAUTOJUMS KUR TAGAT I TŪLAIK BEJA LATGALIS AUTONOMEJA? JA NAZINOT AUTONOMEJIS VORDA SKAIDROJUMU TOD LIVDZU acavainojus ka pirakstāts civļu mālī.

Vārds Autonomija cēlies no grieķu valodas, kas tulkojumā nozīmē : auto - pats + nomos – likums, vadīšana.
Iedzīvotāju tiesības valsts varas patstāvīgā realizēšanā
Bet ja šī vara ir piešķirta kādai organizācijai, tad šai organizācijai ir tiesības patstāvīgi lemt par visiem jautājumiem.
Tās pirmkārt ir katra cilvēka pamattiesības: tiesības dzīvot un mirt, tiesības vairoties, tiesības uz privātumu...

I pēc ito vusa rūdas jautojums: Voj tīk ivāroti kongresā nulamtī lāmumi par Latgali, Kur ir mivsu autonomeja? Jautojums vīta autonomeja pēc kongresa nulamto mivsam jei jobīt, bet pēc konstitūcejis latgalīšim nav daž volūdis, bet poša latvīšu volūda ir veidota nu latgalīšu i ku lai vin civli nascātu tis tai ir i tis ir fakts, pēc konstitūcejis vispor saīt ka Latgalīšu volūda ir svešvalūda koč kei as īprīkš minieju jei ir latvīšu volūdis pamats. Gūdeigi sokūt konstitūceji pēc kuris mas dzeivojom jau aptuveni 20 godus ir aplami i īrubežoj Latgalīšu tīseibis iz volūdu i kultūru. I vispor losu gromotis i studeju par Latgali daudzi i nikei navaru saprasy kai mas Latgalīšī pīļaunom mivsu diskreminiešonu apspīšonu i porcivlošonu, man ir kauns ka lila daļa Latgalīšu vairs naatdziest tū ka jī ir Latgalīši ji vinkorši porzacivlojās i nūlīdz sovis saknis. K.Ulmaņa porcivlosonis politika zam skaisto nusaukuma " Draudzīgais aicinājums" nas augļus Latgalīšu volūda izmierst i pi to vin poši asom vaineigi ka sovim bārnim vairs navīcom Latgalīšu volūdu, ni kultūru. ni tradīcejis i vusu porejū, kas tei par slimiebu ir mivsam ka acasokomas nu sova Latgalisko i vinkorši porzacivlojmis ar dūmu ka dzieva bivs skaistoka un vīgloka ka runosam civliski.

Broļi Latgalīši napadūdītās nanūdūdit sovis saknis i sovu tāvu zami mas val asom i eksistejom i dorit vusu lai mas val ekssistātu i bivtu autonomi kai tū paradzā Latgalis kongress, bet kas natīk īvārots i vispor Broļi Latgaļīšī cik mas ilgi tū pacīssam taidu attīksmi pret mivsam!!!

P.S

Ka itis roksts natiks publicāts spūkūs tis vin bīs lobs pīmārs par munim vordim!!!



131 54 141 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 141

0/2000

Man tāda sajūta ,ka esmu vienīgais kam ne es ,ne radi nav no Latgales?emotion

31 6 atbildēt

Latgaliešu valoda Latgalē ir liels retums, pārsvarā krievu valodu vien dzird.

25 5 atbildēt
Jā sašķel vel vairak latviešu tautu,uz pruekšu
22 7 atbildēt

As aju nu Latgaļis i asmu par tū lepna !:)

21 8 atbildēt

Atkal tu ar savu idiotismu, aprobežotību un pliku naida kurināšanu. Bļausites par to, kā neciena, par kaut kādām tiesībām, bet viss ko šeit panāc, viss tas mazumiņš, ir tikai vēl lielāks naids un riebums pret normāliem latgaliešiem. 

Ai, bet vai vērts vispār kaut ko teikt? Uzbliezīsi tik ALL CAPS komentāru kādā nesaprotamā un sev vien zināmā "valodā", kas atgādina zīdaiņa vervelēšanu, par to kāds es nodevējs un vēl nez kas, jo redz lielie burti tā palīdz parādīt tavu pārāko intelektu ^_^

Tu esi nožēlojams tumsonis un nekas vairāk! Ja tādi ir latgalieši tad lai tie izmirst visi līdz pēdējam! Idiotu jau tā te pietiek!

16 5 atbildēt

Autor, gribi "kačāt pravas" brauc uz krievzemi, jo kāda tev atšķirība, jo ja iegūsi autonomiju tad tikpat ātri būsiet krievijas ietekmes zonā, takā neraudi, mācies vien latviešu valodu un viss būs kedās!

21 11 atbildēt

Ja Latgale pēkšņi iegūtu neatkarību, tas nozīmētu, ka  tā vairs nav ne NATO, ne ES dalībvalsts, kas nozīmētu, ka ātri vien tur atbrauktu cilvēki zaļos tērpos un pasludinātu par krievijas sastāvdaļu. Esi uzmanīgs, ko vēlies.

8 0 atbildēt

esmu 75% latgaliete. bet jau mani  vecvecāki saprata, ka Latgalē daudz nesasniegsi. tāpēc mani vecāki studēja un satikās Rīgā un te ar palika. bet opis Dpilī bij letiņu šūnas vadonis, kas padomijas laikos mācīja un uzturēja latviešu valodu - normālie latgaļi zin un zināja latviešu validu un godāja to. opim par tās šūnas vadīšanu aš Sibīrija draudēja. Ze point - mēs, latgaļi, esam LATVIEŠI un tas arī izsaka visu. ja kāds durix domā, ka latgalis ir kas savādāx un krutāx par latvieti, tad viņš vnk ir idiots.

10 2 atbildēt

Ko var savā starpā ņemties?! Galu galā visi tak esam latvieši! Būtu labāk jādomā kaut kas prātīgaks, kā apvienoties, kā palīdzēt viens otram un tikt galā ar tiem kas kāpj uz galvas!

8 1 atbildēt

Latgaļiem savu Ādolfu, lai ievieš kārtību!

10 3 atbildēt

Vīnkorši mes paši nagribom tū, naejmom par deputatim i nazacīnomīs par sovom interesjom. Jau sen kei laiks beja latgaļīšu "dialektu" atzeit par volūdu.

6 2 atbildēt

Ko Tu vispār te raudi? Ja taisies raudāt, tad ej paraudi prezidentam nevis te kko liec spokos...

Jautrākais ir tas, ka tu pat neproti pareizi pielietot savu dialektu. emotion

5 2 atbildēt

Lai cik ļoti man nepatiktu šis raksts, bet tas uzvedināja mani uz vienu interesantu salīdzinājumu.

Latgale Latvijai ir gluži kā Skotija Lielbritānijai. Abām ir dīvaini akcenti, abos reģionos ir bezdarbs un abas grib būt neatkarīgas valstis. emotion

4 1 atbildēt

http://klab.lv/users/aivars_666/14112.html

incigs raksts, es domaju jums changali jaapdomaa iespeja autonometies vai deautonometies no lv un pievienoties pie kurwaam, kur jums iistaa vieta jau laikam. nosauksiet savu regionu par chang-kurwiju buus perfekt

4 1 atbildēt
par to jau es te runaju. a ko ta te blausties, ja mes vienadi kalpi. tad ka mes uz galvas sezam? kalps kalpam draugs ne naidnieks. daudzi jau negrib shito eiro uzkundzeshanos. musu varas kalpi tik tadi glupaki, vinjus briselei dikti viegli uzpirkt- maz skaita un leti pietams. visai latvju zemei brivibu vajag, tad ar draudzigaki busim. a tagad baksta mus no visam pusem, i pashi ka tadi receklji metajamies un sava starpa naidu sejam. apdraudeti jutamies sava valsti, tik reizem tos draudus netur redzam.
4 1 atbildēt
hm, interesanti. a par ko ta mes vainigi ka jums tur nekas neiet? ko ta man uz ecesham tamdelj lekt? visur iet ka pa sudiem. ja butu jus ar palikushi pie mates krievijas, ta tikpat drankigi butu. jus taksh tad eiropas robezha. visus tankus pie jumsim turetu. ko var gvelzt. cik i biju latgale tur visur krievi un neba lielajas pilsetas. jums vairak savas parazas jacelj goda, nevis visi jalama. kautgan tagadeja valdiba visiem butu jalama, tie shmurgulji visu tik pa savai kabatai dara. man riebigi metas ka bralji latgalishi mus shita nist. citreiz seja smaida, bet redz ka i iisteniba doma. ka tik ljaunumu set.
3 1 atbildēt

Ideja par Latgales autonomiju bija spēkā 1 dienu

3 1 atbildēt

nav brīnums ka latgale ir tur kur viņa ir. emotion

2 0 atbildēt
Tīra tautas šķelšana un naida kurināšana...Un pats vēl teici, ka tā nav. emotion
2 0 atbildēt

Kotrs korteigs latgaļīts un sovas zemes patriots ir un byus par vīnotu Latveju. Tī, kas mudynoj uz dūmu par Latgolys autonomeju nadūmoj par tū pi ko tys nūvastu un vyspor šaubūs vai dūmoj.

Autoram īteiktu ņi tikvīn kai laseit, bet arī korteigok padūmot.

1 0 atbildēt