local-stats-pixel fb-conv-api

Papīrs7

41 2

Nevarēju atrast neko par šadu tēmu tapēc nolēmu izveidot šādu tēmu!

P.S. ja ir jau kas līdzīgs iedodat linku rakstu uzreiz dzēsīšu!

Papīrs ir materiāls plānu lapu veidā, kas ir paredzēts rakstīšanai, grāmatu iespiešanai, banknošu izgatavošanai un citiem mērķiem. Papīrs tika izgudrots Ķīnā mūsu ēras 105. gadā. Ap 400. gadu to sāka izgatavot arī Indijā un drīz pēc tam tas tika izgatavots arī arābu pasaulē.Eiropā papīra pagatavošanas māksla izplatījās tikai 13.gadsimta sākumā; līdz tam laikam tika izmantots pergaments. Tomēr tikai 1827. gadā tika izgudrota papīra darināšanas mašīna. Sākotnēji papīru taisīja no augu šķiedru audumu lupatām, pēc tam iemācījās iegūt lietojamas celulozes šķiedras arī no koka, galvenokārt no priedēm.

Ražošana

Neatkarīgi no šķiedras veida, papīru var izgatavot gan ar rokām, gan ar speciālām mašīnām. Papīrs galvenokārt sastāv no celulozes šķiedrām, kas ir dažus milimetrus līdz pat vairākus centimetrus garas. Papīru taisa, sapresējot kopā mitras celulozes šķiedras. Labām papīra šķirnēm pirms presēšanas šķiedras ķīmiski izbalina. Papīra masai mēdz pievienot dažādas līmvielas (piemēram, kolofoniju vai parafīnu), lai šķiedras labāk turētos kopā, kā arī pildvielas (krītu, kaolīnu, talku), lai papīrs labāk izskatītos un būtu piemērotāks drukāšanai.

Izmantošana

Papīra pielietojums:

rakstīšanai un drukāšanai (grāmatas, žurnāli, avīzes, burtnīcas utt.); kā virsma zīmēšanai; kā apdares materiāls (tapetes); dažādu figūru izgatavošana, izmantojot locīšanu (origami); iepakojums, iesaiņošana (konfekšu papīrīši,maisi, kastes); filtrēšana; izolators papīra konsendatoru ražošanā; indikatora papīrs, smilšpapīrs, tualetes papīrs u.c.

41 2 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Tu esi ielicis priedes bildi un apgalvo, ka no tā veido mums zināmo papīru, kaut gan priede ir brūnā kokmasa un to gandrīz vispār nebalina, jo tas vienkārši ir neekonomiski. To izmanto kartonu ražošanā lielākoties. Mums zināmais, drukāšanai paredzētais papīrs, pārsvarā tiek gatavots no baltās kokmasas jeb egles (izmanto kā piedevu, jo ātri var sākt dzeltēt, ja lieto vienu pašu), vai arī no ķīmiskās kokmasas jeb lapu kokiem.
2 0 atbildēt

Tu pats visu to "penteri" esi izlasijis >?

1 0 atbildēt

papīrs

0 0 atbildēt
Varēji uztaisīt interesantāk emotion reti kurš lasa tādu penteri. Piemēram, foto, un zem tā mazs aprakstiņš. Kād statistika, cik un kas nepieciešams vienai A4 lapai un tā emotion
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt