local-stats-pixel fb-conv-api

PSRS paradīzes bēgļi10

345 1

Daudzi ar nopūtu atcerēsies Padomju laikus, to, cik labi bija dzīvot, to, ka visam bija savs plāns. Tas bija neapstrīdams fakts un apgalvojot pretējo varēja sarūpēt termiņu pēc panta Pretpadomju aģitācija. Tomēr daudziem bija sapnis izkļūt no labās un gādīgās tēvijas uz izvirtušajiem Rietumiem, neskatoties pat uz savas dzīvības apdraudējumu. No 1969.-1988.g. notika 18 lidmašīnu aizdzīšanas mēģinājumi ar ķīlnieku sagrābšanu. Gatavi bēgt bija visi - kolhoznieki, radošā inteliģence, zinātnieki, strādnieki, karavīri un pat drošības orgānu darbinieki. Iemesli bija dažādi, kādam nepatika vara, kāds vēlējās atgriezties uz vēsturisko dzimteni, citiem tā bija iespēja uz labāku dzīvi. Dzelzs priekškars bija paredzēts padomju cilvēkiem, kuriem esošā dzīve bija vislabākā, jo citas nebija un uz ārzemēm tikt bija gandrīz neiespējami, tikai, ja orgāni bija pārliecināti par ceļotāja uzticamību, ka viņš atgriezīsies. Krievijā uztraucas par smadzeņu aizplūšana, taču tās plūda uz Rietumiem jau agrāk. Lai vai cik labi neietu, bet zāle kaimiņa dārzā tomēr būs zaļāka.

345 1 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

"Uz papīra" PSRS bija ideāls veidojums. Realitātē nekas nav ideāls emotion Tur arī tā pievilcības aura, ka utopija par tēmu "viss pieder visiem un nevienam" tika izdzīvota.

Raksts interesants, protams emotion

7 1 atbildēt

Ļoti labs raksts!

Iepriekšējiem komentētājiem gribētu atbildēt, ka pat uz papīra PSRS ideja nebija laba. Manā skatījumā sociālisms nav nekas labs, kur nu vēl komunisms.

Es kā vienkāršs strādnieks tomēr atbalstu kapitālismu un esmu pārliecināts, ka ja būs labi manam darba devējam, būs labi arī man. Ja kāds pelna vairāk, tātad strādā vairāk un/vai smagāk. Nav taisnīgi viņam likt maksāt lielākus nodokļus - tā ir viņa nopelnītā nauda. Tad jēga pelnīt vairāk?

Komunisms jau pēc dabas nevar pastāvēt, cilvēki ir radīti atšķirīgi. Katram vajag savu stūrīti, viss nevar piederēt visiem, pat dzīvnieku pasaulē tā nenotiek.

Nemaz nerunāsim par komandekonomiku, kas ir totāls feils. Tas gan nenozīmē, ka valsts nevar kontrolēt fundamentālās saimniecības nozares stabilitātes nolūkos.

6 1 atbildēt

psrs labi bija tikai visiem šiškām, kas strādāja augstos amatos un bija līdz kaklam pakaļā kādam ielīduši, vai caur pazīšanos tikuši darbā. pārējā tauta dzīvoja nožēlojami, veikali tukši, jo pārtikas sadalē strādā idioti un mahinatori, es nedrīkstu pirkt mašīnu jo man vēl nav rinda pienākusi to darīt kaut gan nauda ir 3 mašīnām? debīli esat??? labi, ka es kā bērns to laiku pārdzīvoju un nesapratu cik tas viss bija galīgā pakaļā. un tie, kas grib te dziedāt par to, ka visiem bija darbs un veselības aprūpe bija bez maksas, ejiet ieskrieties dunduki, ja mēs nebūtu bijuši zem psrs varas tad viss te būtu kā eiropā, jo no psrs arī ir tā debīlā domāšana, ka vajag jau visu ņemt sev cik var un melot, ka viss kārtībā.

1 0 atbildēt

Vēl bija tāda fiška,ka psrs nebija panta nedz par lidmašīnas aizdzīšanu,nedz terorismu. Tā ka puikiņi dabūja sēdēt par valsts mantas zādzību sevišķi lielos apmēros emotion 

0 0 atbildēt

Interesanti.  emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Teoretiski PSRS  ideja nebija slikta (uz papira), dzivee pavisam kas cits.Meli  visaas dzives jomaas,komunistiskas partijas tukshaa muldeshana par gaisho nakotni ,komunismu 1980 gadaa utt.Un kad juta ka nesanak- izgudroja ,,attistito  socialismu,,Un ,,LENINISKAS IESKAITES,,skolas,reti kursh zina ko tas nozimee.Bet taa bija musu  berniba , musu jauniba, no taa tad ari PIEVILCIBAS AURA.

5 7 atbildēt