local-stats-pixel fb-conv-api

Otrā pasaules kara gaita9

174 1
174 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Vispār jau Itālijas karaspēks piedalījās arī uzbrukumā Francijai, kur gan viņiem tik labi kā vāciešiem neklājās. Vēl jo vairāk - Itālija mēģināja pakļaut arī Grieķiju, bet mazā grieķu armija ierādīja itāļiem viņu vietu un tikai vācu spēku iejaukšanās noveda pie Grieķijas pakļaušanas.

 

P.S. Interesanta bilžu izvēle. Ir kur atbilst rakstā minētajam, bet ir kur ir galīgi garām. (ja protams ir domāts pieskaņot konkrētu bildi konkrētam punktam).

1 0 atbildēt

Man būtu daži labojumi:

1) 1939. gada 1, septembris: vācu karaspēks iebrūk Polijā un tā saucamo lielo tēvijas karu, kā arī II pasaules karu, militārā nozīmē jau ir zaudējis. Vācija nespēj cīnīties vienlaicīgi vairāk, kā vienā frontē.

2) 1941. gada 22. jūnijs: Vācija uzbrūk PSRS tādējādi Hitlers pagarina savu mūžu par maksimums 4 gadiem. Vācijai šajā karā nav nekādu cerību gūt militāru uzvaru. Hitlera liktenis bija nolemts jau 1939. gada 1. septembrī.

3) Staļingradas kauja, kā lūzuma punkts atkrīt jebkurā gadījumā, jo galvenais uzbrukuma manevrs bija plāots Sičevkas Vjazmas virzienā. Staļingrada bija tikai māņu manevrs. Nekad pēc stratēģijas principiem māņu maevra vietā nekoncentrē lielāku karaspēku, kā galvenā uzbrukuma vietā. Galveno uzbrukumu vadīja lieliskais karavadonis Žukovs, ko viņš ļoti lieliski pakāsa. Nokurināja vismaz 4 armijas, bet neko nepanāca. Staļingradā 2 armijas uztaisījā vāciešiem katlu, kur vārīties, Bet pilnīgi bez Žukova.... Ja Žukovs būtu rīkojies, kā prasīja dotā situācija, Kurskas kaujas vispār nebūtu un Vācija jau būtu spiesta parakstīt kapitulāciju....

1 0 atbildēt

13. to tā gan sauc, bet līdz Maskavai tur vēl bija tāls ceļš...

0 0 atbildēt

1. bildē tie nav poļu karavīri?. 2.bildē tie nav amerikāņi.? 10. bildē tie ir amerikāņi .kā tad ir jāsaprot apraksts?

0 0 atbildēt

Hitlers nebija fasists, vins bija nacists.

0 0 atbildēt