local-stats-pixel fb-conv-api

Nacisti nogalināja viņas vīru, viņa nopirka T-34 tanku un devās atriebties32

526 8

Kā saka, nav nekā briesmīgāka par sievieti, kura tikko zaudējusi sava mūža mīlestību - tas bija tas par ko pārliecinājās vācieši kaujās Austrumu frontē 1943. un 1944.gadā.

526 8 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

Mani gan diezgan interesē, kā viņa spēja sakrāt 50 000 rubļu, kas tam laikam bija mežonīga nauda, jā, varētu būt tanka cena. Parasts strādnieks, lai kā censtos, šādas summas iegūt nevarēja. Stāsts nav līdz galam ticams.

39 1 atbildēt

Tik daudz laika pagājis, bet cilvēki aizvien izplata Čekas propagandas stāstiņus.

34 2 atbildēt

Te jums ir mācība, nekad, nekad nekaitināt sievieti!

19 0 atbildēt

Un kā, lai zina, ka šis nav izdomāts stāsts?

19 1 atbildēt

Seržants nevada brigādi, seržants parasti vada (komandē) tanku vai, grūtos apstākļos, vadu (3 tankus). Tanku brigādē būs ap 100 tanku un to komandēs nomināli pulkvedis, bet katrā ziņā ne zemāks virsnieks par majoru.

Visādi citādi labs raksts emotion

16 0 atbildēt

Soviet propoganda story emotion 

17 6 atbildēt

Šāda veida propogandas stāsti kara laikā tika cepti simtiem un praktiski visu vasltu armijas propogandas aparāts strādāja līdzīgi. Tā jau nebūtu ne kas bet tulkojums no krievu valodas ir vienkārši drausmīgs. Vis vairāk mani piebeidza vieta '' Kā seržants viņa vadīja savu brigādi nacistu ugunslīnijā, un atkal spēja pārraut to aizsardzības līniju, ļaujot padomju tankiem "iztīrīt" divas vācu tranšejas.'' Būtu smieklīgi ja nebūtu bērnišķīgi. Ieteiktu nepaļauties uz google tranlit tulkojumiem.

16 5 atbildēt

Lieku mīnusu par padomju propogandas stilā veidoto rakstu un par sliktu tulkojumu no krievu valodas. emotion 

16 7 atbildēt

Sākotnēji biji līdzīgas sajūtas lasot, bet tad pārlasīju uzmanīgāk un sapratu, ka raksts tulkots no krievu valodas līdz ar to ir tulkojuma nepilnības, kur krievu valodā ir noteikti "вела" kas ir domāts, ka nevis vadīja savu vienību (kā komandieris), bet ka viņas vadītais tanks visdrīzāk bija uzbrukuma smailē (pirmais). Jo vienību viņa vadīt nevarēja kaut vai tā iemesla dēļ, ka tanka komandieris jau ir augstākstāvošs virsnieks viņai. 

P.S. Par kājnieku apšaušanu ar ložmetēju utt. rakstā nav ne vārda.

8 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

5 0 atbildēt

Labs rakstiņš! emotion  emotion 

5 1 atbildēt

Kāds sakars šeit ar Itāliju? cccp pamuļķis!

4 1 atbildēt

Kāpēc lai būtu? Ne jau katrs, kas bija kaut cik turīgs automātiski nonāca lēģerī. Bez tam skaidrs, ka īstu datu kā šī nauda tika savākta (vai rūpnīca "brīvprātīgā" kārtā piemēram sameta) nav un tagad arī nebūs. Un nejau veikalā tanku nopirka. Noguldīja naudu, uzrakstīja vēstuli Staļinam. Tālāk jau skaidrs, ka viss tika izdarīts propogandas nolūkos. Skaidrs arī, ka jebkurš cits PSRS pilsonis tā nevarētu. Tikai te jau nav ko pārmest. Karā jebkura valsts izmanto propogandu, lai celtu savu vienību morālo stāju un grautu pretinieku. PSRS ir šāds varonis, 3.Reiham bija visādi Ginteri Prini, Vitmani utt., amīšī bildēja speciāli atkārtoti slaveno bildi ar karoga pacelšanu (šķiet Ivodzimā) nu utt.

1 0 atbildēt
Tikai nesaprotu kā mašīnists vadītājs varēja to visu izdarīt, un vēl tanku vadīt...
1 0 atbildēt

Nu bet pats jau arī atbildēji - "vai arī kāpurķēdes"... Tā diezgan ierasta T34 apkalpēm, kad prettanku lielgabalus, to apkalpes sadragāja ar masu. Ņemot vērā T34 ātrumu arī kājniekus kaujas laukā gadījās, ka samīcīja.

0 0 atbildēt

BARBAROSA tika sākta, lai Staļins nepaspētu pirmais iebrukt Vācijā! FAKTS, ka Otro Pasaules karu sāka krievija, nevis VĀcija!

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

LOL. Ja Zoja Kosmodemjanska ir izdomāta, kāpēc eksistē vāciešu uzņemta fotogrāfija par viņas sodīšanu ar nāvi pakarot? emotion

Matrosovs ir reāls, viņa varoņdarbs - tāpat. Sarkanās Armijas karavīru skaits, kas ir veikuši līdzīgu varoņdarbu (ar savu rumpīti nobloķēt vācu ambrazūru), kopā ir mērams simtos. Ja interesē, var pameklēt apbalvoto sarakstus.

28 panfilovieši - jā, stāsts par tieši 28 varoņiem ir bajāns un daļēji izzīsts no pirksta, bet tajā laikā un tur kauja bija, kuras laikā patiešām vāciešus uz pāris stundām aizkavēja.

0 0 atbildēt

Super raksts! 

0 0 atbildēt

ka tik pakarot... maita

0 1 atbildēt