local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsu salas - zudušas dzelmē9

118 0

Šodien apskatīsim kādu vēl plaši neizpētītu vēstures liecību. Kā jau mēs zinām, Latvijas teritorijā kādreiz ir bijusi viena sala - Roņu sala, tomēr 1919. gadā to atdeva Igaunijai. Tomēr reti kāds ir dzirdējis par salām, kuras, lai gan tagad zudušas dzelmē, kādreiz bija vienīgās jūras salas Latvijā.

Ir nākuši klajā pētījuma rezultāti, kuros centās apzināt salīdzinoši precīzu atrašanās vietu, un to, vai šajās salās reiz dzīvojuši iedzīvotāji, kā arī - vai tā vispār ir patiesība.

118 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Labprāt pats padzīvoto šajās salas tālāk no civilizācijas un atpūtinātu prātu... labs raksts, paldies.

5 0 atbildēt

Ķīniešiem ir kuģi, kas veido salas. Vajadzētu kādu aizņemties un paplašināt teritoriālos ūdeņus.

5 0 atbildēt

Interesanti emotion

3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Ja tādas ir bijušas, varbūt tās pastāvējušas stipri īslaicīgi (dažas desmitgades) - jūra tās kādā brīdi "uzskalojusi" kā palielāku sēkli, pēcāk noslakoljusi. Ja būtu bijušas ievērības cienīgas salas, tad tām bija jābūt vēsturiski dokumentētām. Katrā ziņā ļoti intersanta tēma un raksts emotion

3 2 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Tā ir Bukusala un ir fotografeta no Akmensalas jo fona var redzet krasta lining.
0 0 atbildēt

Visticamāk ka nav eksistējušas,  un tam pamatojums ir pavisam vienkāršs.. Tur iet kuģu ceļš, un salas neiezīmēt kartē, būtu vairāk kā dīvaini. Es pat teiktu ka pilnīgi neiespējami.

jo Jūras kartēs tiek apzīmēts pilnīgi viss ko vien var apzīmēt.. nogrimušus kuģus un ko tik vien ne.. tās atjauno ja ne reizi pusgadā tad reizi gadā noteikti. ja vecās jūras kartēs to salu nav - tad tās nekad arī nav bijušās...

Akmessala - un Mūkusala (nevis B bet M ) gan ir bijušas emotion - tās ir Daugavas salas.. - tātad apgalvojums ka kāds vīrs dzīvojus uz Akmenssalas - nu pilnīgi var būt patiess..  

0 0 atbildēt