local-stats-pixel fb-conv-api

Mīti par ērcēm.8

Labvakar spokulēni...

Par spīti tam, ka biju nospriedusi vairs raktus te nelikt un nesedet ,bet nespēju bez jums , nevaru..un zinu,ka daudziem patika mani rakstiņi..tik, stulbas kļudas ,jeb neskaidribas deļ, atņēma man žurnāla statusu..bet nebaidās likšu tāpat rakstiņus un būšu kopā ar jums.Tik nesolu, vai tik bieži kā agrak...

P.S.- Ceru kā atgūšu,atdosiet man ātri statusu atpakaļ emotion

Jauku vakaru!!

Iestājoties siltajām vasaras dienām, tā vien gribas vairāk laika pavadīt dabā. Nesteidzīgi pastaigājoties parkā vai mežā, var sajust apetīti rosinošo ceptas gaļas smaržu, nolūkoties bērnos, kuri spēlē bumbu, vīriešos, kas runājas pie ugunskura, ieraudzīt sievietes, kuras sauļojas… Patiesa idille! Taču diemžēl viss nav tik jauki un bezbēdīgi, kā šķiet pirmajā acumirklī.

1. Ērcēm patīk mīkstākās ķermeņa vietas: cirkšņu apvidus, apvidus aiz ausīm, kā arī paduses.

2. Pārciešot vieglas formas encefalītu, var rēķināties ar mūža ilgu imunitāti pret ērču encefalītu. Sīkums, bet patīkami.

3. Borelioze jeb Laima slimība ir otra bīstamākā ērču pārnēsātā slimība, tā ir pietiekami viegli ārstējama agrīnā stadijā. Ja tu esi konstatējis augstu temperatūru un apjomīgu apsārtumu koduma vietā, nekavējoties vērsies pie ārsta! Kavēšanās gadījumā iespējama sejas muskuļu paralīze, sāpes locītavās, problēmas ar dzirdi, redzi un normālu sirds funkcionēšanu. Sliktās ziņas: pret boreliozi nav vakcīnu un pēc slimības pārciešanas imunitāte pret to neveidojas.

4. Ja tu gribi pats izvilkt ērci, bet pie rokas nav pincetes, pamēģini ar šo mērķi izmantot diega cilpu un atceries uzreiz vērsties tuvākajā medicīnas iestādē.

Mēs negribam tevi sabiedēt vai atrunāt no patīkamas laika pavadīšanas parkā vai mežā. Taču katram ir jāzina, kādas sekas var izraisīt ērces kodiens. Obligāti padalies ar šo rakstu ar draugiem, un ne tikai tava, bet arī viņu atpūta kļūs daudz drošāka. Atpūties bez kaitējuma veselībai!

51 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Dēļ šī sīkā parazīta radinieks jau ir gadus 30 invalīds emotion 

2 0 atbildēt

"pašam jāsaņem pote medicīnas iestādē" - imūnglobulīnu nevienam vairs nepotē, un Latvijā tas nav nopērkams. Oficiālā versija - tas ir svešs olbaltums un tik un tā nepalīdz. Neoficiālā - pārdot zāles un ārstēt encefalītniekus farmācijas firmām ir izdevīgāk, nekā tirgot imūnglobulīnu.

Silts ieteikums ērču apsēsto novadu iemītniekiem - nopērciet speciālo pinceti, jo tai ir a) īpaša bedrīte velkamajai ērcei (ērci nesaspiedīs izvilkšanas procesā); b) iespiežot atsperi (kā pildspalvai galu), pincete atveras, pēc ērces saņemšanas atsperi atlaiž un tālāk var skrūvēt to kukaini, kā grib, nekas nav jātur, nav jābaidās, ka ērce izšļuks vai saspiedīsies, jo ērci aiz snuķa tur pincetes maliņa. 

Ja ērces mājās nes mājdzīvnieki, nepaļaujieties uz to, ka ērce, kas svaigi uzkritusi skraida pa kažoku, piesūksies dzīvniekam. Tikpat labi tā kopā ar mājdzīvnieku pārceļos uz jūsu gultu un piesūksies kādam no gulētājiem.

0 0 atbildēt

Nevajag ērci vilkt ārā ar pinceti, var viņa  izvemt ārā visu slikto tavā ķermenī. Pie tam ir normālākas metodes, ar diegu izvilkt uzmest cilpu un raut ārā vai arī ar slapju ūdenī samērcētu vates piku apļoti ap to un maigi viņa izvilksies, nevajag būt tik butāliem, sekas būs mazākas. 

0 0 atbildēt

2 gadus atpakaļ no rīta pamodos, sajutu, kautkādu kunkuli uz stilba, ieraudziju, ka ērce, iestajās neliela panika, un burtiski 2 sekunžu laikā izrāvu ar pirkstiem, nekādu problēmu emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt