local-stats-pixel fb-conv-api

Melnie caurumi39

510 2

Mūsu neizmērojamajā visumā ir daudz noslēpuainu un biedējošu parādību, bet melnie caurumi noteikti ir saraksta augšgalā. Tie ir tik noslēpumaini, ka vēl salīdzinoši nesen par to eksistenci liecināja tikai Enšteina vienādojumi, tie ir tik destruktīvi, ka pats Enšteins bija pārliecināts - mātei dabai noteikti ir kāds līdzeklis kā nepieļaut šo briesmoņu izveidi. Pat pats melno caurumu nosaukums liecina par to, cik maz mēs par tiem zinām, tomēr, kopš Enšteins laikiem, zinātne ir daudz gājusi uz priekšu un piedāvā atbildes uz dažiem jautājumiem par šo fenomenu.

510 2 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000

vsp shito komentu es gribeetu saakt ar faktu, ka gravitaacijas speeks ir atkariigs tikai no graviteejosho kjemnju masas un attaluma starp to..  F=G*M*m/r^2, kur G ir gravitaacijas konstante

prikols ir taads ka jebkura lodveida, viendabiiga kjermenja centraa gravitaacijas speeks ir vienaads ar 0.  kapec? vobshem ir taa..  katram lodes punktam ir iespeejams atrast vienu vieniigu punktu kuram gravitaacijas speeks ir tikpat liels, bet tas vienmeer buus veersts preteeji.. iisaak sakot- panjem punktu, caur to un centru novelc taisni, atrodi attalumu kurs ir tikpat liels ka attalums liidz pirmajam punktam.. prikols baklstaas uz to ka shie speeki ir veersti preteeji un tie kompensee viens otru tas ir ir nulle.. kas no taa izriet?? Ja mees sasumeejam visu paaru speeku summas mees tik un taa dabuujam nulli un shii summa ir iespeejama tikai centraa.. Attalinoties no centra speeks pieaug bet  tikai liidz punktam kad tas sasniedz kjermenja ( lodes, zvaigznes, planeetas what ever) virsmu, peec tam tas atkal kriit..

protams es neesmu elementaardalinju fizikas speciaalists, bet tomeer... melnaa cauruma ieskhienaa speeks ir tik liels, ka vienotaa maza tiek saspiesti neitroni.. tas ir milziigs, bet ne bezgaliigs speeks...

P.S. ja ir lieta ko fizikji neciesh tad tas ir bezgaliibas jeedziens.. protams mees zinaam matemaatiku, kas ljauj mums to noveerst un ieguut rezultaatu kas saskan ar praksi, bet melnais caurums ir kas taads kas muusu shii briizha praksei nepakljaujas

17 0 atbildēt

man naudas makā ar ir kas līdzīgs, nekādīgi nevaru tur naudu atrast :D

15 0 atbildēt

Ļoti labs rakstiņš, esi + nopelnījis godam emotion

6 0 atbildēt

izskatās, ka melnais caurums ir apēdis video

5 0 atbildēt

Es domāju, ka tās ir matemātiskas muļķības emotion Matemātiķe ir atradusi nesakarības starp relativitāti un kvantu fiziku, kas apšauba melno caurumu esamību, tai pat laikā, melnie caurumi jau ir novēroti. Netieši novēroti, bet tomēr.

Ja ir vēl jautājumi, droši raksti.

Kkur divtūkstošo gadu sākumā, zinātnieki izmērīja ātrumus ar kādiem pārvietojas zvaigznes mūsu galaktikas centrā, un bija skaidrs - tās orbitē ap kaut ko ļoti, ļoti masīvu, kaut ko, kas vairāku miljonu reižu pārsniedz mūsu Saules masu. 

4 0 atbildēt

Sen Spokos neko interesantu nebiju redzējis :) emotion

3 0 atbildēt

Paldies par rakstu, līdz šim domāju, ka Melnais caurums nav nekas zinātniekiem neizskaidrojams. :D emotion

4 2 atbildēt

emotion +

1 0 atbildēt

kā jau vienmēr šādiem rakstiem ir 300 max plusu, un troļļu rakstiem un komiksiem ir 1000+.. I don't want to live on this planet anymore.

1 0 atbildēt

Superīgs raksts, paldies!

1 0 atbildēt

 "sabrūk pašas zem sava svara"... varētu padomāt, ka ir atcelts fakts, ka svars ir tikai pamata procesa blakus efekts! ne jau dēļ svara zvaigznes iet pa gaisu!

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Domāju, ka Tev nav taisnība attiecībā uz supernovām. Manuprāt tās ir nepieciešamas. Ir taisnība, ka relatīvi mazāk masīvai zvaigznei "izdegot" radusīs neitronu zvaigzne var pārvērsties melnajā caurumā, bet tikai tad, ja tā piekļūst pietiekoši tuvu citai zvaigznei, lai "ievilktu" tās materiālu, tādā veidā ļaujot neitronu zvaigznei "sabrukt" vēl tālāk. 

Fizikas likumi nepārstāj darboties nekur. Bet, pēc mūsu šā brīža izpratnes par fiziku, no no šīs izpratnes atvasinātajiem vienādojumiem izriet, ka singularitātē gravitācija ir vienādā ar bezgalību. Tas nozīmē, ka tajā pārstāj eksistēt laiks un telpa. Un ko tas vispār nozīmē? Tādēļ vairums astrofiziķu uzskata, ka, lai saprastu šos procesus, ir nepieciešams modificēt mūsu fizikas vienādojumus. 

0 0 atbildēt

labs raksts, + tev. Daudz ko interesantu un jaunu uzzināju :kasnotiek emotion

0 0 atbildēt
Forši
0 0 atbildēt

beidzot kaut kas gudrs, nevis satraucošs vai smieklīgs, + esi godam nopelnījis..

0 0 atbildēt

Supernova izskatās pēc smilšu pulksteņa emotion

0 0 atbildēt

Video? emotion

0 0 atbildēt

Šeit vēl nedaudz info par melno caurumu http://www.youtube.com/watch?v=RBXGxgreM1k

:)

0 0 atbildēt
Ļoti interesanti, tikai es domaju, ka mēs patiesību nekad neuzzināsim.
0 0 atbildēt