local-stats-pixel fb-conv-api

Liepāja,Karosta. Dažas no interesantākajām vietām.2

Sveiks,spocēn! Zini Liepāju, zini karostu? Par to arī stāsts! Novērtē ar podziņām + un -, komentē, bet pirms dari izlasi vai vismaz apskati! Pati esmu staigājusi pa visām vietām karostā arī pa fortiem. Ļoti interesanti un vēl karostas cietums ir iekļuvis Premier Traveler Magazine (Ņujorka, ASV) decembra / janvāra izdevumā kā viena no 10 pasaules neparastākajām naktsmītnēm (World’s 10 Most Unusual Stays).

Karosta kā pastāvīga pilsētvide radās 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā. 1890.gadā pēc Krievijas cara Aleksandra III pavēles uz ziemeļiem no Liepājas pilsētas sākās apjomīga cietokšņa un kara pilsētiņas celtniecība, un sākotnēji to nosauca par Imperatora Aleksandra III ostu.

Tikai Latvijas valsts neatkarības laikā šo vietu sāka dēvēt par Kara ostu. Aleksandra III osta bija pilnīgi autonoma apdzīvota vieta ar savu infrastruktūru, elektrisko spēkstaciju un ūdensapgādi, baznīcu un skolām. Padomju laikā Karosta bija slēgta teritorija, kas nebija pieejama pat Liepājas civiliedzīvotājiem. Liepājas Karosta, kas aizņem aptuveni trešdaļu pilsētas kopējās platības tās ziemeļu daļā, ir brīnumaina, paradoksāla un unikāla vieta ne tikai Latvijas, bet arī pasaules vēsturē un arhitektūrā. Vide šeit savdabīgi atspoguļo Krievijas militārās elegances un padomju militārisma mijiedarbību. Karosta šodien ir īpašs rajons. Tā vairs nav pilsētiņa armijai, bet uzskatāma par vienotu tūrisma objektu, kas iedvesmo radošus cilvēkus. Karostā no Liepājas centra var nokļūt ar autobusiem Nr.1,3, 4, 7, 8. Ar autobusiem Nr. 10, 11, 11A un 15 var aizbraukt līdz Oskara Kalpaka tiltam un, šķērsojot to ar kājām, nokļūt Karostā, vai ar maršruta taksometriem Nr.22,23

Tālāk būs dažas vietas no karostas, bildes un apraksti.





70 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Naktī Karosta pārvēršas par Liepājas Maskačku... Bet dienā arī var sagaidīt pārsteigumus.

0 0 atbildēt

90-tajos bija riktiga spoku pilseta!

0 2 atbildēt