local-stats-pixel fb-conv-api

Lielās Londonas mēra epidēmijas šausmas19

590 2

Lielā Londonas mēra epidēmija sākās 1665.gada pavasarī un beidzās aptuveni gadu vēlāk. Oficiāli, bojā gāja 68,000 cilvēku, bet daudzi tic, ka patiesais mēra upuru skaits bija nedaudz mazāks par 100,000. Šajā laikā, cilvēki Londonā pārdzīvoja neiedomājamas šausmas. Ģimenes mira, līķi tika izmesti uz ielām līdz tos savāca dedzinātāji, un nāves smaka bija visur. Tā bija elle uz Zemes, un daudzi cilvēki uzskatīja, ka tās ir visa beigas.

590 2 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Patiesība no mēra varēja izārstēties pat tajos laikos. Vēsturē ir zināmi gadījumi, ka  pārdurot čūlas un ļaujot strutām iznākt ārā pastāv daudz lielāka iespējamība izdzīvot. Lai gan tas protams nensteādāja vienmēr, bet ja to atdzītu plašak nevis tasītu no mēra naudu būtu iespēja izglābt daudz vairāk cilvēku.

18 0 atbildēt

Briesmīgi. 

17 0 atbildēt

Interesanti, ka mēra izplatību lielā mērā apturēja lielais ugunsgrēks Londonā 1666. gadā, jo lielākā daļa žurku sadega. Šis ugunsgrēks arī aizsāka būvniecības regulējumus Londonā, jo tika noteikti minimālie standarti, piemēram, kādam jābūt atstatumam starp ēkām.

Mēra laika radās dziesmiņa:

"Ring-a-ring o' roses, A pocket full of posies, A-tishoo! A-tishoo! We all fall down."

Ar rozēm šeit domātas mēra čūlas, "posies" bija augs, kurš it kā aizsargāja pret mēri un šķaudīšana nozīmēja, ja slimība ievirzījusies pēdējā stadijā. Nu, un "we all fall down" nozīmēja to, ka beigās cilvēks nokrīt beigts.

15 0 atbildēt

 emotion 

10 0 atbildēt

 emotion 

10 0 atbildēt

Brrrr!

8 0 atbildēt
Labs raksts un baisa tēma
5 0 atbildēt

 emotion  emotion 

4 0 atbildēt
Starpcitu ,mēris nebīja pats katastrofālākais vilnis cilvēces vēsturē .
4 0 atbildēt
Pēc šī raksta es vairāk novērtēju to, kas man ir dots,un tas ir-šis gadsimts,kad šādas epidēmijas ir vien palikušas atmiņas un nostāsti.
4 0 atbildēt

emotion

1 0 atbildēt

Bēt, es pati lasīju par gadījumu, kad ir izdevies tā izārstēties, un sorry par žurku mēlsiem gan bija nevietā, jo tieši žurkas pārnēsāja slimību. Un tas, ka iespēja maza nenozīmē to, ka nav vērts mēģināt, jo nāve ir neizbēgama, bet tā vismaz ir kaut kādas cerības izarstēties.

0 0 atbildēt
Nabadziņi, tiem jau tā smaga dzīve un vēl šitā.
0 0 atbildēt

 emotion 

0 2 atbildēt

Vai ir garantija, ka mūsdienu fanātiskie CO2 ierobežotāji, ECO fundamentāliesti, Greenpeace fake darboņi, globālās sasilšanas teorijas aizstāvji, zaļie-ticīgie, kas pretojas leduslaikmeta beigām, utt. nebūs tādi paši "aprobežotie" gadsimta cilvēki, par kuriem var tikai pasmieties? emotion

0 2 atbildēt