local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu leģionāri420

4486 45

Raksts ir pacelts.

Oriģinālais raksta ievietošanas datums ir 16.02.12.​

Šis ir raksts, kurā ir īsi apkopoti vēsturiski precīzi fakti par latviešu karavīriem vācu karaspēka rindās 2. pasaules karā. Šī raksta mērķis ir atspēkot melus un apvainojumus, veltītus leģionāriem.

... ... ...

Katru gadu laikā, kad tuvojas 16. marts, Latvija un latvieši saņem asu kritiku no Krievijas un krievvalodīgo puses par itkā nacisma atbalstīšanu. Latviešu karavīri tiek apvainoti kā kara noziedznieki, ebreju slepkavas un nacisma ideoloģijas atbalstītāji. Cilvēki, kuri labi neorientējas Latvijas vēsturē, uztver leģionāru atceres gājienu naidīgi un pārmet latvijai nacisma atdzimšanu un kara noziedznieku atbalstīšanu. Tas atbalsojas arī rietumzemēs, kur izraisa sašutumu par latviešu „nacistiskajām” darbībām.

4486 45 420 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 420

0/2000

Labākais raksts, ko esmu izlasījis pēdejā laikā! ieliktu 100x plusiņus ja būtu iespēja. emotion

7 1 atbildēt
Super paties raksts. Viss pareizi izklāstīts. Manas domas ir tieši tādas kā tev.
6 0 atbildēt

Beidzot parādījies raksts, ko tiešām var nosaukt par rakstu! Prieks lasīt!

6 0 atbildēt

Fakts, beigās bija obligāta iesaukšana un nebija izvēle iet vai uz leģionāriem vai sarkanā armijas strēlniekiem, cīnījās brālis pret brāli pret tēvu pret dēlu pret kaimiņu pret draugu, es domāju vecie latvju večuki kas cīnījās sarkanajā armijā nedzīvo ar tādu attieksmi kā mūsu krievvaloīgi jaunieši kas saka ka latvju vloda ir suņu valoda un krievija ir tā īstā apsolītā zeme tākā neviens nav vainojams kā vecie labie ūsainie papiņi Vācijā un Krievijā. Bet Raksts ir The BEST.

6 0 atbildēt

Labāk mācāties tauta Latvijas vēsturi un godājat kritušos, nevis dzerstaties un tusējaties!

6 0 atbildēt

Smirdīgie okupanti tagad saliks mīnusus! tev plus sno manīm!

6 0 atbildēt

pēc visa spriežot spokos diemžēl ir 29(tik cik mīnusu rakstam) sūda brāļi tiešākajā nozīmē

6 0 atbildēt

Latviešu karavīri vienmēr bijuši drosmīgi un pašaizliedzīgi - gan strelnieki, gan ari leģionāri, par kuriem diemžēl nedomā daudzi kā par varoņiem vienkārši dēļ tā, ka viņi bija nacistiskās Vācijas pakļautībā.Es domāju un ārī ceru, ka tu ar šo rakstu būsi beidzot licis saprast tiem cilvēkiem kuri ir agrak nozākājuši leģionārus, ka tas ir nepelnīti un ka leģionāri patiesībā ir mūsu varoņi !

7 1 atbildēt

Skaists raksts!  ++

8 2 atbildēt

Draugs-Tev +++ no manis,jo arī mans vectēvs bija leģionā-tikai neviens viņam neprasīja,vai grib karot,vai nē...Vienkārši atnāca pavēste,un izvēles nebija-vai nu karo,vai pie sienas. Vecfāters izvēlējās dezertēt-un vēl 5 us čomus izglāba no "kurzemes katla". Bet komunistus necieta līdz savam mūža galam-pat kolhoza teļus sauca par komjauniešiem-(kā viens iemaurojas,tā citi līdz.) Turies,un taisi vairāk šādus rakstus!!!!!emotion

5 0 atbildēt

speciāli piereģistrējos lai izteiktu apbrīnu un apsveiktu ar labāko rakstu ko esmu lasijis ... mani vecvecāki arī tika izsūtīti, tāpēc nost ar sarkanajiem siemīšu grauzējiem

pilnīgi droši medaļa par oriģinālrakstu emotion 

5 0 atbildēt

Ļoti izglītojošs raksts, paldies autoram par ieguldīto darbu!

5 0 atbildēt

Mēs sitisim to utainos, arvien arvien.. un beigās zili pelēkos, arvien arvien...

5 0 atbildēt

Jā, man vecaistēvs arī bija leģionā, pret okupantiem cīnījās Morē, Kurzemē ievainoja.

Labi, ka viņš neredz to, kā pašlaik Latvija tiek pārkrievota(lēnām) un kā tiek izzagta.

Interesantākais, ka krievi joprojām nevar iemācīties atšķirību starp nacismu un fašismu, bet tā vaina jau laikam visas nācijas galvās, sākot no pašiem vecākajiem..

6 1 atbildēt

+++++ un ari neaizmirsisim kurš apmācīja vāciešus , tiem bija krievi, viņi apmācīja vaciešu karavīrus, jo Hitlers no sākuma bija zem staļina pavēles, Hitlers bija atbildīgs par staļina plānu gan pret ebrajiem un konetrācijas nometnem, jo Staļins nevēlējas, lai kkur būtu minēts vina vārds.

 

UN kad viss kar beidzās, visa pasaule atdzina tikai nacismu par vainīgu, lai gan komunisms ne ar ko neatšķīrās no nacisma. Vienkārši Krievija bija ietekmīga lielvalsts, kura vienojās ar ASV lai krievijas izdarības(komunisma) tiktu ignorētas- noklusēt.Sodīta pēc kara tika tikai vācija nevis vācija UN krievija... Tādēļ  tikai nacisms tiek asi nosodīts, bet cilvēki nez kapēc aizmirst komunismu...!!!!! tas ir negodīgi ... un kreiv izturas taa itka vini butu bijusi cieteji...

6 1 atbildēt

Esmu lepns būt latvietis. 

5 0 atbildēt

Es nesaprotu kā nav kauns strīdēties pretī, nevis vairs vēstures fakti bet Vecvecāku atstāstītais, reāli divi desmiti komentāri ir par to kā krievi ir kārtojuši vajadzības saimniecības un dzīvojamajās telpās, +padsmit komentāri par toleranto vācu karavīru uzvedību, saprotu arī to ka abās pusēs ir bijuši izņēmumi,tomēr vispārfunkcionējoši instinkti liek izvēlēties vāciešus kā civilizētāku variantu..  

Tiem kas "smērē" te kautko par fašismu, iesaku iedirst "pečkā" šoreiz savā mājā, jo izskatās ka tas jums asinīs... emotion

6 1 atbildēt

Labs raksts +. Kādam mūlāpam jābūt lai šādam rakstam liktu  -.

6 1 atbildēt

41 mīnusa autorus - STUDIJĀ!!!

5 0 atbildēt

Mīnusus visiem laikam ir okupanti salikuši, bet  liels + par rakstu!

5 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »