local-stats-pixel fb-conv-api

Krimas Autonomā Republika7

52 7

Krimas Autonomā Republika (ukrainiski - Автономна Республіка Крим, krimas tatāru valodā - Qırım Muhtar Cumhuriyeti, Къырым Мухтар Джумхуриети) ir autonoms valstisks veidojums,kas atrodas Krimas pussalā,Ukrainas Terotorijā.

Tātad Krimas Autonomā Republika (Turpmāk KAR.) atrodas dienvidukrainā.Sīš reģions ir īsts kūrorts,ļoti skaists.Krimu apskalo Azovas jūra ziemeļaustrumos un Melnā jūra dienvidos.

Kirmas ekonomika galvenokārt balstās uz tūrismu.Taču tur ir arī dzelzsrūdas ieguves baseini,naftas un dabasgāzēs ieguves reģioni.Krimā nodarbojas arī ar vīnrūpniecību.Tiek ražotas vīnogu sulas,vīns un konjaki.

Krimā ir 1 962 810 iedzīvotāju,58% ir krievu tautības,tālāk ar 24% ukraiņi,12% krimas tatāru,1,4% baltkrievu,0,5%tatāru,0,2% žīdi,moldāvi,bulgāri,korejieši,gruzīni,poļi,grieķi.

KAR,tāds jēdziens,kā valsts vai oficiālā valoda nepastāv.Valsts iestādēs (Iekšlietu Ministrijā,Tiesās un prokurratūrās utt) lietvedībā izmanto ukraiņu valodu.Republikāniskajās iestādēs (Republikas Ministrijās,komitejās,padomēs) lieto krievu valodu.Tomēr,visās dzīves sfērās un kā saziņas līdzeklis dominē krievu valodu.

Raksta jēga?Nezinu,gribējās uzrakstīt nedaudz par savas dzimtenes,lielās Ukrainas, daļu.

52 7 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Esmu bijis Krimā.

Daba tur ļoti skaista. Arhitektūra interesanta.

Cilvēkus par ļoti viesmīlīgiem tur gan nenosaukt.

3 0 atbildēt

ja raksts ievietots 2014.gadā tad, kapēc komentāri ir rakstīti 2012. gadā ?

2 0 atbildēt

Ieliku +. Ja gribi, es varu veidot jaunu daļu, kurā noteikti būs Krima :)

0 0 atbildēt

Nu jau vairs nav lielās Ukrainas daļa, bet gan lielās Krievijas. Un kā tu uz to skaties?

0 0 atbildēt