local-stats-pixel fb-conv-api

Korupcija Krievijā - fotostāsts6

146 2

Korupcija Krievijā ir jau leģendāra, un tā nespēj zaudēt deviņdesmito gadu sākumā piesprausto "Mežonīgo Austrumu" birku. Pagājušajā gadā publiskotajā Transparency International korumpētāko valstu sarakstā, Krievija atradās 33.vietā starp 174 valstīm, vienā līmenī ar Kazahstānu, Irānu un Hondurasu.

Korupcija ietekmē vienkāršo cilvēku dzīvi neskaitāmos veidos, un tas ir tieši tas, ko fotogrāfs Miša Frīdmens cenšas parādīt savā jaunākajā fotoprojektā "Foto51 - Vai korupcija ir Krievijas DNS sastāvā?".

Frīdmens ir dzimis Moldovā, bijušās Padomju Savienības republikā, taču 1990.gadā ar ģimeni pārcēlās uz Ņujorku. Strādājot Ārsti bez robežām Darfūrā, viņš sāka uzņemt fotogrāfijas, un pagājušajā gadā saņēma finansējumu, lai sešus mēnešus dokumentētu korupciju Krievijā.

"Daudzi cilvēki to neatzīst, bet korupcija Krievijā ir kļuvusi par tādu pašu institūciju kā pārējās, piemēram, tieslietas, veselības aprūpe un pārējās", Frīdmens raksta sava darba ievadā.

"Bez īpašā klienta statusa un maksājuma nekas nekur nenotiek, ne biznesā vai izglītībā, ne policijā vai armijā, ne medicīnā vai tiesās. Un tas ir visur, šķiet korupcija mīt katrā sabiedrības loceklī. Brīžiem tas bija tik izteikti, ka sāka pārņemt paranoja."

Diametrāli pretējas šai attēlu sērijai, ir Putina fotogrāfijas.

« 1  2  3 »
146 2 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

krievija - laimes zeme, no kurienes daudzi dodas prom uz neatgiešanos!

kkas pazīstams emotion

13 4 atbildēt

Prezidents atļaujas nopirkt un pārbūvēt pili, atļaujas visādas luksusa lietas, kemēr tajā pašā laikā pat slimnīcām trūkst naudas jaunam aprīkojumam. Nja...

8 0 atbildēt

Jaa,tada ir Krievzemeemotion

4 4 atbildēt

Bēdīgi, nespēju iedomāties dzīvi tādā valstī, laikam tikai būtu jānodas pudeļu brālībā un nevajag, Latvijā ir bardaks, bet vismaz duadz maz varam justies drošāki un sabiedrība ir daudz iecietīgāka un domājošāka. 

0 0 atbildēt

Vienā vārdā - fantastiski!

0 0 atbildēt

Tas pats, kas Latvijā. Tikai lielākā plašākā mērogā, jo valsts pati lielāka.

0 1 atbildēt