local-stats-pixel fb-conv-api

Ko tu nezināji par geišām?26

465 2

Ko mēs parasti iedomājamies, kad dzirdam vārdu ''geiša''. Patiesībā vairākumam radīsies tikai viena doma ''prostitūta''. Patiesība ir daudz sarežģītāka nekā varētu likties. Centīšos, cik varēšu no rietumnieka viedokļa paskaidrot šīs krasi atšķirīgās kultūras iezīmes un tradīcijas.

Iesaku noskatīties filmu, kuras treileri ieliku, ja jau nav redzēta. Ja ne sižetiskais baudījums (kuru tomēr es piedzīvoju), tad estētiskā bauda noteikti tiks garantēta.

Šoreiz pastāstīšu par geišu ikdienu, apmācību un izskata iegūšanu. Jums jāsaprot, ka visus patiesos notikumu geišas nekad neatklās, un tas, kas būs pieejams šeit ir tikai maza daļiņa no Japānas izmirstošās geišu kultūras.

Šajā rakstā runāšu par tradicionālo Japānas kultūru, kas ar katru demitgadi tiek arvien un arvien nomākta. Te nebūs ne vārda par Tokijas vientuļajiem biznesmeņiem un ierēdņiem, kuri apskauj savus spilvenus un ēd mikroviļņu krāsnī uzsildītas vakariņas, jo tie neprot/negrib/ nav spēka gatavot.



465 2 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Iespaidīgi! Teksts viegli lasījās!

Visu cieņu, sen neesmu lasījis ko tik kvalitatīvu! emotion

Geišas memuāri - manuprāt sava veida klasika.

Vēlu Tev neizsmeļamu iedvesmu turpināt veidot tik labus rakstus

16 1 atbildēt

Man šķiet vairak vai mazāk gandrīz viss, ko es zināju par geišām, bija no filmas "Memories of a Geisha". 

Ļoti interesants raksts emotion

9 1 atbildēt

Beidzot kas labs. 124849x Labaks raksts par Montannas kopa nemtiem...

6 1 atbildēt

Ļoti interesanti!

Domāju,ka Geišu tradīcijas nav arī zudušas mūsdienās...Tikai varbūt retāk izvēlas,dēļ grūtuma.emotion

5 1 atbildēt

filma pati ir veidota pēc grāmatas ar tādu pašu nosaukumu

1 1 atbildēt
Skaists treileris
1 1 atbildēt

ļoti interesants texts. izlasiijas ātri un viegli saprotami emotion

jauki. emotion

0 0 atbildēt

Parastajiem bija prostitūtes, bet neteiks jau neviens, ka augstmaņi arī nodarbojas ar prostitūciju , tapēc viņiem ir geišas emotion Paldies par rakstu emotion Nabaga geišām šitādu mocību ar visiem šiajiem rituāliem. 

0 0 atbildēt

Neko jaunu neuzzināju. emotion

0 1 atbildēt
fuuuuu --------
0 1 atbildēt

Tu man atgādināji, ka es gribēju noskatīties šo filmu, un, jā, raksts ir patiesi interesants, uzzināju daudz jaunu un interesantu faktu emotion Viennozīmīgi gribētu izlasīt arī grāmatu. Vispār japāņu kultūra ir ārkārtīgi interesanta, kādreiz gribētu nokļūt Japānas galvaspilsētā Tokijā un pie reizes arī satikt kādu geišu, tā būtu neatkārtojama pieredze.

0 1 atbildēt

Super raksts, tikai vai naktī rakstiji(daudz kļūdu), tomēr saturs ir vnk super

0 1 atbildēt

linku, ielieciet kads filmas linku (angliski unvelama laba kvalitāte)

0 1 atbildēt

Iesaku noskatīties National Geographic (vai līdzvērtīgi ticamu veidotāju) dokumentālās filmas par geišām mūsdienās, intervijas ar viņām... diez gan daudz ir palicis, protams, pielāgots mūsdienu prasībām, sapratnei par normu un cilvēktiesībām emotion

Tā ir profesiju, kuru noteikta daļa meiteņu drīkst izvēlēties pašas, turklāt tagad ir mazāk problēmu ar kosmētiku (vismaz tā nav indīga) un matus drīkt ieveidot savus vai iegādāties parūku.

0 1 atbildēt