local-stats-pixel fb-conv-api

Killer wave29

1237 1

Gadsimtiem ilgi jūras braucēji ir stāstījuši par šo mīklaino dabas parādību- vilni- slepkavu, kurš parādās ne no kurienes un nekurienē pazūd...Noslēpumainu spēku, kuru nevar paredzēt, par kuru nevar brīdināt vai to apsteigt.Ja cunami viļņiem izskaidrojums ir bijis, tad killer wave (arī jaw- žoklis, rogue wave- klīstošais vilnis) ir gandrīz neizskaidrojama parādība. Tomēr mūsdienu pasaulē zinātniekiem beidzot ir izdevies pacelt noslēpuma aizkaru..

1237 1 29 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 29

0/2000

Kārtējo reiz nevaru neielikt Tev lielu plusu. Tiešām interesants un aizraujošs raksts emotion

32 0 atbildēt

Jā,.... Devītais vilnis uz šito fona ir bērnu spēlītes  emotion

17 1 atbildēt

Ja redzi, ka raksta autors ir Raziels, tad tas droši liecina, ka plusu var likt jau pirms lasīšanas un jau vienkārši zināsi, ka būs kaut kas interesants un kvalitatīvs...

11 0 atbildēt

Kaut kā dīvaini, bet interesanti. emotion

Esmu dzirdējis par lieliem viļņiem, tādiem kurus rada stipras zemestrīces, bet protams ne tik lieliem, vsp domāju, ka kādi 10m-18m augsts vilnis ir jau nenormāli augsts, bet 30m, tas jau ir nenormāli. Kaut kā tomēr neticās, ka varētu būt tik spēcīgi un mistiski viļņi.

Lai nu kā, bet es iedomājos - Kuģoju mierīgi jurā ar parastu mazu zvejnieku kuģīti, tikai mazi vilnīšu ūdenī saskatāmi, bet tad ieraugu ēnu pāri kuģim (īsti nezinu, vai tad ir ēna, bet pieņemsim) un pagriežos, tur, ka vai pat līdz debesīm stiepjas gigantisks vilnis, kas traucas virsū nežēlīgā ātrumā...

10 0 atbildēt

Bija viens raidījums par to kā šitie veidojās, stāsts esot tāds, ka principā viņus var iedalīt divās kategorijās. Ir šie killer/rogue waves un soliton waves. Pirmie var veidoties tikai noteiktās teritorijās un ar attiecīgajiem vējiem, jo lai izveidotos gana nejauks, viļņiem ir jāsadurās un tad apvienojās jaunā frekvencē, kas ir iespējams tikai dažās vietās uz zemeslodes vispār. Ziemeļjūra un Bermudi ir divas populārākās. Solitoni vispār ir pilnīga mistika, un tika mazliet apspēlēti filmā Poseidons.

8 0 atbildēt

Bermuda trīstūrī zem peļķes ir liela metāna gāzes krātuve. Pietiek sakrist lielāka viļņa kustībai ar lielāku burbuli pareizajā vietā un aidā - masa iegūst inerci un izmērus.

6 0 atbildēt

Norwegian Dream skaidrs, ka saskrējies ar kādu kravas kuģi nevis vilni :D

6 0 atbildēt
Ļoti labs raksts! ++
3 0 atbildēt

Nu skaidrs, vairāk kuģos iekšā nekāpsim emotion

3 0 atbildēt

Interesants rakstsemotion

3 0 atbildēt

Viļņi, kurus izraisa zemestrīces ir cunami, bet šitie laikam ir kaut kāda cita dabas parādība, ar zemes svārstībām nesaistīta, cik sapratu. 

3 0 atbildēt
raksts ir pacelts?
2 0 atbildēt

Man ar savu hidrofobiju šis bija briesmīgs raksts emotionŠausmīgāk par šoka sadaļu.Bet plusiņš no manis nopelnīts :)

1 0 atbildēt

12. čalim gan ir iekšas. emotion

0 0 atbildēt

ļoti labs raxts :) 

0 0 atbildēt

Tulkots, taču kvalitatīvi. Par to +

0 0 atbildēt

ai neizlasiju bet par bilditem + ieliku )

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Fantastisks raksts. emotion

0 0 atbildēt