local-stats-pixel fb-conv-api

Kadžaru šeiha neparastais harēms.15

606 0

Kadžaru šahs Nasers al-Din (1831. 16. Jūlijs- 1896. 1. maijs) bija ceturtais Persijas šahs no Kadžaru dinastijas. Valdija no 1848. Gada 17.septembra līdz 1896 gadam ,kad tika nogalināts. Nasser al-Din bija trešais viss ilgāk valdošais monarhs Persijas vesture(47 gadus valdija), kā arī pats pirmais valdnieks ,kas publicējis savas dienasgrāmatas. Šahs savā valdīšanas laikā modernizēja valsti un ieviesa rietumu zinātnes, tehnoloģijas un mācību paraugu.

19. gadsimts tuvajos austrumos bija sarežģits, no ilgstošiem kariem ar Angliju un Krieviju. Persija bija zaudējusi lielas teritorijas tagadējā Pakistānā, kaukāzā un centrālāzijā. Nassers al-Din mēģināja izmantot savstarpējo neuzticēšanos starp Lielbritāniju un Krieviju, lai saglabātu Persijas neatkarību un ārzemju iejaukšanās palielināja šaha ietekmi valstī, lai gan valsts tirdzniecību kontrolēja Lielbritānija.

Kamēr būdams vēl jauns, 13 gados viņš pirmo reizi tika nofotografēts.,Šaham tā iepatikās fotogrāfija un pats process ka,tad kad kļuva par monarhu, 1858 uzaicināja uz Teherāni, franču fotogrāfu Franci Karlianu, lai iemūžinātu savu pili, pirmajā oficiālajā foto. Vēlāk 1870tajos krievu fotogrāfs Antons Sevryugins kopā ar brāļiem atvēra foto salonu Teherānā. Salons darojās līdz 1920. gadam. Sevryugins ar šaha eksklūzīvu atļauju fotografēja galmu, pili un pat valdnieka harēmu - šīs fotogrāfijas viņš iespieda monarha pils laboratorijā. Būdams musulmaņu valdnieks, viņš arī bija izglītots, dzīvoja izšķērdīgu dzīvesveidu un bija stipri ietekmējies no Eiropas, kas galu galā noveda pie pieaugošo neapmierinātības galma vidū un tautā ,kas vēlak noveda pie Nasera al-Din naves. Nasers al-Din ļoti daudz tērēja par pils iekārtošanu un uzturēšanu un ārzemju braucieniem, kur viņš gadu pavadija eiropā, atšķirībā no saviem priekšgājējiem (viņš bija pirmais Irānas valdnieks ,kas apmeklēja Eiropu). 1873. gadā viņš devās uz Parīzi, un tad pēc Aleksandra II uzaicinājuma viesojās Sanktpēterburgā.

Abās galvaspilsētās monarhs apmeklēja baletu, un bija tik fascinēts par dejotājiem un viņu tērpiem, ka tad, kad viņš atgriezās mājās, Teherānā, piespieda savas sievas ģērbties īsos svārkos, piemēram, baleta Tutu (Irānā viņi sauc shaliteh - shaliteh), virsū krāsainas bikses, vestes, baltas vai melnas zeķes un satīna kurpes. Vienīgais, musulmaņu sievietes turpināja vilkt šalles, kas aptver galvu tā, lai ne kakls vai ausis nebija redzams.

Bildes atklāja modernajai pasaulei kāda tad bija harēma dzīve.

606 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

bildēs nevar saprast, vai tie ir vīrieši vai sievietes emotion

37 0 atbildēt

gandrīz visas Končitas

18 0 atbildēt

Smukākas sievas nevarēja atrast?

6 0 atbildēt

Njāā.... Nasera "īpašo gaumi" man nesaprast. Kut gan varbūt šeihs bij tik izveicīgs, ka pamanījās sakomplektēt harēmu no vīriešiem un prasmīgi nokonspirēties.

6 0 atbildēt

Viena smuka sieva tomēr ir 11tajā bildē. Bet par latvju skaistulēm runājot - nez vai mūsdienu bāleliņiem patiktu 18 g.s. zeltenes . Šeihs uz mūsu meitenēm skatoties droši vien domā tâ - nu kas tur skaists , ne ūsu , ne spalvu , ne vīrišķīgas sejas , galīgi garām . Jo spalvaināka , jo kaislīgāka !

6 0 atbildēt

Par gaumi nestrīdās, bet, nu, drausmas emotion

6 0 atbildēt

drausmigas vecenes...

5 0 atbildēt

Ūsainās balerīnas.

5 0 atbildēt
Pretīgi fuj!!!
3 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt