local-stats-pixel fb-conv-api

Kādi viņi bija - kamikadzes?35

1080 0

...ļoti jauni- viņi devās nāvē 15-18 gadu vecumā...

1080 0 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

''No sirds žēl puišus, kuru dzīvības tika upurētas tā- vienkārši, kuriem varēja būt priekšā gara un laimīga dzīve. kad šaku veidot šo rakstu un meklēt materialus, domāju,ka raksts būs par baisiem samurajiem, bet patiesība bija citāda...'' Savā ziņā taisnība, bet viņus īsti nevar saukt par nozombētiem. Tajā laikā vēl japāņiem bija savi goda kodeksi un viņi tā teikt vēl daudz maz dzīvoja pēc samuraju principiem un sākoties karam tas vēl vairāk pastiprinājās aizstāvot savu valsti. Cita mentalitāte viņu kultūrai un tradīcijām.

39 0 atbildēt

Kārtējais labais raksts no Raziela puses, kaut vairāk šādu rakstu būtu te, nevis novazātie komiksi..

19 0 atbildēt

skumji...

8 0 atbildēt

Lasīju ar lielu interesi.

6 0 atbildēt

Visbedīgākais man šķiet tas ka daudziem kamikadzes šķiet kaut kas žēlojams. Tas ir pagodinājums, tā sevi atdot, ar godu. Ja kara laikā tev ir iespēja vienam pašam palaist pa burbuli veselu ienaidnieka kuģi, pat mūsdienās vismaz katrs otrais brīvprātīgi pieteiktos, pat Latvijas armijā. Vienīgi jaunu puiku vietā varēja piecdesmitgadīgos vīrus laist, kam vēl spēks, bet savu lielo mūža pusi  izdzīvojuši.

5 0 atbildēt

kārtējais emotion

5 0 atbildēt

Skumjākais no šī visa ir tas, ka tie bija bērni. Bērni tika nekaunīgi izmantoti karā, pie tam tādā veidā un apjomā, ka ASV neredzēja citu iespēju kā uzmest ātombumbas, jo savādāk cieta drausmīgus zaudējumus un karavīru vidū izplatījās panika - nebija pierasts, ka ir cilvēki, kuri ir gatavi masveidā iet nāvē, lai tikai nogalinātu pretinieku...tā nebija vienlīdzīga cīņa un viss beidzās ar ļoti daudzu japāņu nāvi un pārējo, izdzīvojušo kaunu līdz patg šodienai par to, ko viņi darīja...

4 0 atbildēt

Labs raksts. emotion

3 0 atbildēt

emotion 

3 0 atbildēt

žēl ka viņi sūtija tik daudz jaunas puikas bezjēdzīgā kaujā

3 0 atbildēt

Labs raksts emotion

3 0 atbildēt

Aizkustinoši emotion

2 0 atbildēt

Kas ieliks rakstam miinusu - dabuus bietee! Ja nepatiik - nelasi, bet cieni citu intereses un darbu! emotion

3 1 atbildēt

Nemaz tik daudz atšķirības no islāma fanātisma nav, vieniem skalo galvu ar n-tajām jaunavām, citiem ar kalnu, vēl kādam ar ko citu.

Agrāk krustnešiem baznīca (viena no agrīnām valsts pārvaldes formām) skaloja smadzenes, citiem hitlerjūgends, kam islāma fanātiķi, kam komuņagas ar Ļeņinu un Staļinu. Visus šos cilvēkus kāds izmantoja, morāle - netici nevienam, lai cik skarbi arī neskanētu.

Cilvēki pārstāj domāt ar galvu.

2 0 atbildēt

Grūti noticēt, ka tik jauni puiši ir spējīgi smaidīt, zinot, ka tulīt jāmirst! Ļoti labs raksts! 

1 0 atbildēt

Interesants raksts! emotion

1 0 atbildēt

Noskatījos arī dokumentālo filmu par kamikadzēm.Ļoti interesanta.Tie puiši,kas uzbrukumos izdzīvoja(tādu nebija daudz),bija gatavi tūlīt lidot vēlreiz,lai izpildītu savu misiju,tik ne visiem tas bija iespējams,ievainojumu dēļ.

1 0 atbildēt

Lieliski

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Par Abreni!!!Par Latviju!!!BANZAI!!!
1 0 atbildēt