local-stats-pixel fb-conv-api

Kā sākas pasaules kari33

710 4

...kā izrādās, daudz nevajag.



710 4 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000

Valstīm visstiprākos pamatus liek ne tik daudz stipras armijas, cik tautas iekšējā kultūra.     / E.Virza. /

11 0 atbildēt

Erchercoga  Franča Ferdinanda nošaušana bija tikai IEGANSTS, nevis kara IEMESLS. Tolaik viss nebija tik vienkārši. Galvenais iemesls bija Britu Impērijas varas saglabāšana, Vācu un Krievu impērijas ļoti strauji attīstījās, auga ekonomika, armija, paplašinājās flote, īsi sakot, šīs abas impērijas Britiem bija nevēlami konkurenti, kurus labāk sarīdīt vienu pret otru un tādējādi iznīcināt, kas arī notika kara gaitā, tiesa britiem nācās pašiem iesaistīties karā un ciest zaudējumus, kas vispār nebijā viņu plānos.

Vācijā un Krievijā REVOLŪCIJAS bija ļoti IDENTISKAS - komunisti, imperatoru atteikšanās no troņa, 5. kolonna valdībā, tikai datumi un rezultāti atšķīrās.

Kas attiecas uz kara dalībniecēm - visiem vilka uz "kašķīti":

- Briti gribēja tik vaļā no konkurentiem Vācu un Krievu impērijas;

- Itālija gribēja daļu no Austroungārijas teritorijas;

- Francija gribēja atriebties Vācijai par zaudējumu Septiņgadu karā un atgūt Elzasu un Lotaringiju;

- Krievijai vajadzēja Dardaneļu šaurumu, lai dabūtu izeju uz Vidusjūru;

- Austroungārija gribēja atriebties Serbijai par atentātu;

- Vācija gribēja kļūt par vadošo valsti Eiropā Lielbritānijas vietā, kā arī paplašināt kolonijas un tirgus;

- ASV gribēja tikt vaļā no parādiem (jau tolaik viņiem bija Rietumu pasaulē lielākais valsts parāds, pēc kara kļuva par lielāko kreditoru);

- U.tml.

8 0 atbildēt

Ļoti labs raksts par Balkānu aizkulisēm, nezināju tik smalki, bet es tomēr klasiskās versijas piekritējs. Dēļ sūd* Serbijas neviena lielvara karu nesāks. Ja sāks, tad, acīmredzot, nesaskaņas milzušas jau lielvaru starpā, kur tāds nīkulis kā Serbija ir tikai dzirkstele kara uzsākšanai. Gluži tas pats kā tagad saka, ka dēļ Baltijas Amerika ar Urlistānu nekaros. Karos vai nekors atkarīgs nevis no Baltijas, bet no lietām šo abu valstu starpā un cik ļoti tās grib viena otru nospiest.

Visdrīzāk patiesos kara iemeslsus tik drīz neuzzināsim. Nav izslēgta versija, ka tas bija tikai teātris (priekš dažiem). Un zīmīgi, ka armijas vienību augstākā pakāpe pēc NATO standartiem saucas "Teātris".

6 0 atbildēt

Bet iedomājieties, ja netiktu nošauts princis, tad nebūtu 1. pasaules kara. Iespējams boļševiki neieņemtu varu Krievijas Impērijā. Hitleram nebūtu iemesla iet politikā un atriebt Vāciju 1. WW zaudējumā, jo tādas nebūtu. Nebūtu Aukstā kara. Super, vai ne? Ja nenogalinātu princi, nebūtu karu, nebūtu tehnoloģiskās izaugsmes un iespējams, es šo komēntāru, tehnisku iemeslu, dēļ nevarēt uzzrakstīt. Tāda interneta nebūtu (varbūt)

4 0 atbildēt

Lieli kari nevar izcelties bez lielu valstu līdzdalības. Abus pasaules karus izraisīja ne jau viena valsts. Un ja būs 3. karš, tad diez vai arī Putins būs tas,kurš viens pats "degs"".  Tas ka rakstā diezgan daudz atspoguļojās "Putins to" un "gluži kā Putins" atgādina to pašu stilu,ko raksta  A-ukrainā par banderoviešiem un fašistiem. A ļa  Ragozina un  Ždanokas style,tikai ačgārnā versijā Par informāciju labi,bet mazāk tendenciozitātes gan derētu.

2 0 atbildēt
Tie visi gluži vienkārši ir izdevīgi iemesli.
2 0 atbildēt

Fun fact. Nesen runāju ar personu kas bija atbraukusi no dziļās Sibīrijas, un Ķīnas pierobežas, tur situācija esot ļoti jocīga. Ņemot vērā, ka Ķīnā, kā parasti, ir vienkārši par maz vietas kur dzīvot, šie nāk iekšā un spiež tos krievus prom. Parasti, ja kautkas nokrīt uz grīdas, tu dzirdēsi - bļe, no krieva. Tur? "suki-kitajci".

1 0 atbildēt

es neteiktu "pa draugam", nekad pat īsti nav bijusi...

1 0 atbildēt

Vislielākā figņa ir tava sociālista ideoloģija, un, ja tu pelni, tad visdrīzāk tas notiek slaucot  valsti. Tie, kuri nodarbojas ar uzņēmējdarbību, ļoti labi zina, cik ļoti bremzējoša ir liberāļu būšana pie stūres. Uzņēmējam šobrīd legāli visu maksājot ir smagas galvassāpes un liela domāšana lai kādu pieņemtu darbā, ja samazinātu nodokļus- kaut sociālā nodokļa daļu, kuru jamaksā darba devējam- rastos krietni vairāk jaunu darba vietu un, iespējams, izmaksajamo bezdarbnieku, garantētā minimuma u.c. pabalstu skaits ļoti stipri saruktu. Bet tā- ar šausmām lasi, kādu tik haļavu un kam ir apsolījuši mūsu liberāļi  uz vēlēšanām, un kāda bremze tā atkal būs tiem, kas cenšas kaut ko darīt. 

0 0 atbildēt

Autors lieto vārdu fašisms kaut nezina tā vārda nozīmi! Auna piere!

0 0 atbildēt

Redzēsim kā šitas izies cauri un tad varēs spriest par konkrētāku virzienu. http://www.euractiv.com/sections/global-europe/ukraine-request-nato-membership-308084

Ja pieņems, tad tas viss varētu pasliktināties... ļoti fiksi.

0 0 atbildēt

Serbi malači , sasita impēriju. 

0 0 atbildēt

Labu video atradi...ne emotion nesaprotu emotion

0 0 atbildēt

Ķīna ir draugs visiem starpcitu, Krievija nav izņēmums, jo paskat kas ir Ķīna mūsdienās...liels liels tirgus placis kurā mēs iepērkamies, un visiem gribas labas attiecības ar savu pārdevēju, kā arī, Ķīna ir ļoti labs pircējs/klients mūsu tirgos...mēs esam ļoti atkarīgi viens no otra savā ziņā, bet Krievija...viņiem nav ko baigi piedāvāt, viņu valstī nekas nav izdevīgs, ļoti liels importētājs, tā teikt...klients visās valstīs, un tikai blakus kaimiņvalstis kuras ir maziņas ir kaut kādā līmenī atkarīgas no šīs Krievijas, piemēram Latvija, Igaunija un Lietuva(neesmu pārliecināts), Krievijas produktu importētāju valstis, kā arī tikko izbeigtās gāzes importācija, bet mums šo gāzi labi piegādātu kuģis no korejas kurš nesen piepeldēja pie Lietuvas, ja nemaldos, lielais gāzes ražotājs, un Krievam varam parādīt fakuci saistībā par gāzes jautājumu, tik problēma kuru pats nesaprotu tik pagaidām, ir tas, ka tas gāzes ražotāja kuģis ir Lietuvai, a ne mums pārējiem...un nezinu kā tur būs, vai tas dalās uz Baltijas valstīm vai nē.

Mūsdienās karaspēks nav dominējošais faktors kas parāda valsts varenību, bet gan ekonomiskais līmenis, un karaspēks ir tikai tas, kas parāda to, cik ļoti šī ekonomika un valsts teritorija šajā valstī ir droša.

0 0 atbildēt

Sarakstīt ,jau var visuko,piemēram, Soferim nebija jānogriežas pa to ielu ,kur gaidīja ,sāvēji ,bet viņš nezkāpēc nogriezās.Te ir daudz teoriju ,viena pat ka austriesi pasi gribēja lai erchercogu nošauj. Taču ne tur būtība ,nošautu vai nenošautu iemestu tāpat karam atrastu. Krievijas cars un Vācijas ķeizars bija brālēni ,īsi pirms kara viņi slepus tikās uz jahtas un izrunājavisus strīdīgos jautājumus,kad to uzzināja biznesmeņi ,teiksim tādi kā mūsu Lembergs un Šķēle ,tad tie sāka darīt visu lai būtu kars ,jo tas viņiem nestu peļņu. Bez kara tapat neiztiktu. Ja tagad naftasmagnati gan ASV, gan Krievij a gribēs karot ,karos.

0 0 atbildēt
Propaganda. Vai tev kāds par šo rakstu samaksāja?
0 4 atbildēt