local-stats-pixel fb-conv-api

Kā radušies cietumi?14

213 0

Mēs esam pieraduši domāt, ka cietums - tā ir vieta, kur tiek ieslodzīti cilvēki, kas pārkāpuši likumu. Taču senos laikos viss bija citādi.

213 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

''Pamazām ļaudis saprata, ka noziegumus nevar novērst ar cietsirdību''

Noverst varbut nevar, bet ierobezot gan. Cilvekiem butu reali bail parkapt likumu, ja par to draudetu publisks, apkaunojos miesas sods.

9 0 atbildēt

Jamm - mūsdienās valsts iegulda vairāk naudu cietumniekā nekā bezdarbniekā, ja pareizi atceros tad uz vienu cietumnieku azgāja ap 8euro diena bet tas bija sen kad par šo lasiju .... 

5 0 atbildēt

Esmu par nāvessodu. Ir cilvēkveidīgie, kuri kļūst arvien pretīgāki un ļaunāki. Jūtot visatļautību un nesodāmību. Piemēram, šķiet, Rēzekne. Meitenes slepkavība. 3 puiši. Izplānojuši un zvērīgi nogalinājuši. Ja arī tos notiesās, vajadzēs uzturēt no mūsu kabatām. Iznākot ārā viņi turpinās... Iespējams neveiksmīgs piemērs, bet nevienam nav dota vara kādu vienkārši nogalināt. Dzīvojām reiz "vishumānākajā" valstī. Un pretī saņēmām prātam neaptveramas zvērības.

Pedofilus un izvarotājus - automātiski izkastrēt! Tādi nemainās. Nekur neesmu lasījis, ka tie tipi pāraudzinātos...

Pienāk brīdis, kad, pēc otra vaiga pagriešanas, ir jāņem rokā milna. Un ir noziegumi, par kuriem nevar piemērot atlaides.

2 0 atbildēt

Pretīgi, ka cilvēki mūsdienās ir tik zietsirdīgi, un grib apkaunot cilvēkus, pie tam publiski. Ne jau cilvēks jāvaino, bet ļaunums. Jā, protams, mēs jau paši ļaujam tam iedzīvoties mūsos un tā, bet labāk jau palīdzēt cilvēkiem, nevis darīt pāri...

2 1 atbildēt

Par tīšu, apzinātu slepkavību.

Ir jau visādi gadījumi - aizstāvēšanās, nejaušības utt...

1 0 atbildēt

Jā, protams, piemēram, cilvēks nav vainīgs, bet viņam ir izvirzīta apsūdzība, un tiek izpildīts nāves sods, vēlāk viņu attaisno, bet kāda jēga, ja jau galva ir ripojusi?! Cilvēku jau no tā dzīvē atpakaļ neatgriezīsi. Uzskatu, ka jābūt nopietniem, nepārprotamiem pierādījumiem, lai izpildītu nāves sodu, jo tomēr tas nav atgriezenisks process, vienreiz nocērt galvu un viss - atpakaļceļa vairs nav. Bet tajā pašā laikā neizdevīgi uzturēt ieslodzītos mūža ieslodzījumā + ir izredzes, ka izbēgs un iespējams atriebsies. Koks ar diviem galiem. Bet ir jābūt sodam par noziegumiem. 

1 0 atbildēt

nedaudz vairāk varēji aprakstīt + tāpat

0 0 atbildēt
50/50
0 0 atbildēt

Savā laikā cariskajā Krievijā bija tāds jēdziens kā katorga. Proti: noziedznieku aizsūtīja veikt smagu darbu. Tāda lieta apstāvēja arī padomju laikos, tikai to tā nesauca.

Es uzskatu, ka noziedzniekam ir jāatmaksā sevis padarītais. Ja esi nogalinājis kādai ģimenei tēvu, tad dzīvo tjipa kojās un  uzturi bojāgājušā ģimeni kamēr bērni ir pabeiguši skolas. Noķēpāji sienu, pats par savu naudu pārkrāso, un nevis kādam par to samaksā, bet pats ar savām rokām.

0 0 atbildēt
Nāvessodu vajag, zobs pret zobu, aci pret aci, dzīvību pret dzīvību, par visu šajā pasulē jāmaksā.
0 0 atbildēt

Naavessods ir vajadziigs tiem slepkavaam,kas tiishi ir nogalinaajushi,kaa arii pedofiiliem un ilggadeejiem izvarotaajiem,kaa arii slepkaviibu pasuutiitaajiem,kuriem gan ljoti gruuti politisko slepkaviibu pieraadiit,bet visi zin,ka vinjsh ir slepkaviibas ierosinaataajs...

0 2 atbildēt