local-stats-pixel fb-conv-api

Kā padomju tanks izraisīja dzelzceļa katastrofu Vācijā24

739 0

1988. gada 19. janvārī 17.50 ātrvilciens D716 Leipciga- Berlīne Štrālzunda ar ātrumu 110 km/st sadūrās ar tanku un vilka viņu vēl 130 metrus. Sadursmes rezultātā gāja bojā abi vilciena mašīnisti un 4 pasažieri vilciena vagonos. 33 pasažieri guva smagas traumas. No tankistiem neviens necieta, jo savlaicīgi parāva pēdu no tanka. Kopējos zaudējumus vācieši aprēķināja- 14 milj DM, kurus Krievija apsolīja samaksāt, bet draudzības vārdā tā arī nekad nesamaksāja.

739 0 24 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 24

0/2000

intresanti fakti.. šie nebija dzirdēti..

16 0 atbildēt

Un Sanandreas man veljoprojām nav izdevies vilcienu nonest ar 10 tankiem emotion

7 0 atbildēt

Tai vietā , lai dzīvotu mierīgi uz šīs planētas , visādi idioti bruņojas un bruņojas un apdraud mierīgos iedzīvotājus

7 1 atbildēt
Kas ir DM? Vācu markas? Un km/st.... skolā nemācīja, ka pieņemtais apzīmējums ir km/h? Un ir dzinējs nevis dzinājs. Un pirmo reizi dzirdu, ka vāciešiem ir pašiem sava vikipēdija?!
5 0 atbildēt

Es apmeram varu iedomaties ,kapec tas tadziks tur bija( 5gadiga berna prata).Tie tanki visada zinja bija tam laikam labi un kvalitativi, bet vienmer ir kads bet. Visu to ,pat pec avarijas perfekti stradajosho sistemu delj un zemas ,,pasadkas,, delj(mazaks merkis pretiniekam) tanka vaditajam ,mehanikim bija jabut ljoti neliela auguma,ap160cm... Tieshi tapec ari lielaka dalja tanku vaditaju tika komplekteta no maza auguma naciju parstavjiem,dzigits acimredzot tam atbilda  emotion Tiesham,parsvara tie bija dienvidu republiku puishi, kuriem ar krievu valodu gaja pashvaki. PSRS armijaa medza teikt ,ka dzigits nokapa no kalniem(iznaca no taigas)pec petrolejas(primusam laikam) un vinju panjema armija...

5 0 atbildēt

Ņemu vārdus atpakaļ par to ka man žēl tie tankisti! Normāls karevis būtu palīdzējis cietušajiem, nevis parāvis pēdu! LOHI!

5 1 atbildēt

Sencis dienēja Vācija.... Daudz podi tika sastrādāti ar tiem tankiem

Viens no gadījumiem - zaldātiņi līda zagt ābolus no vāciešu zemniekiem, kas, savukārt, bija pēdējā armijnieku kļūda, ja gāja vieni paši vai mazā grupiņā. Noķeršanas gadījumā ir cauri - nosit, pārgriež vēderu, piebāz pilnu ar āboliem un atstāj pie štāba - dokumentos tika minēts (neuzmanīga rīcība ar tanku un citiem pričindāļiem, vai arī sirds neizturēja). Tas savukārt neatturēja pārējos doties pēc aizliegtā augļa. un tad devās pēc āboliem ar TANKU. Parādas saimnieks, tanks torni pavērš pret viņu, un saimnieks dirš ķieģeļus.

2 0 atbildēt

Turpmāk dzelsceļu škērsošu ar T30 .

2 0 atbildēt

NEZINĀJU, INTERESANTI.

1 0 atbildēt

DM- Deutsch Marks, latviski- vācu reihsmarkas, gudrā Ieviņ! emotion

0 0 atbildēt

Baiga avarija!

0 0 atbildēt

Pati gan neesmu tanku specs, bet info tika ņemta no karaspēka daļas foruma, kur tas viss notika, un bijušo tankistu tur bija biezā slānī- neviens pret šiem cipariem neiebilda. 

0 0 atbildēt

Atgādina filmu Bufalo Kareivji-Tur arī puišiem patika ar tankiem joņot

0 0 atbildēt

 emotion  emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt